Külföldi sztár

Beyoncé – Tízéves lányáért divatházak versengenek

Blue Ivyt talán kissé túlságosan is elkényeztetik a szülei...

Sokan úgy érzik, talán túl korán nő fel ez a kislány, és túlságosan természetesnek veszi, hogy dollármilliók potyognak az égből… Nem Blue Ivy tehet persze erről, dúsgazdag szülei éreztetik a kezdetektől vele, hogy bármit megkaphat, és az egész világ az övé. De Beyoncé és a rapper-producer Jay-Z elsőszülött lánya, aki idén lett 10 éves, így is meglepte a világot, amikor a minap saját maga ajánlott nyolcvanezer dollárt egy pár gyémánt fülbevalóért. A kislányt a szülei vitték el egy szupergazdagoknak rendezett árverésre, ahol ékszerekre lehetett licitálni, és ahol Beyoncé édesanyja, Tina Knowles volt az egyik házigazda. A gyerek a nézők közül ugrott fel licit közben az árajánlattal – átszámítva majdnem 35 millió forintot kínált a drágaköves csecsebecséért. Az ékszert végül más vitte el, de kétség sem férhet hozzá, hogy Beyoncéék kérdés nélkül kiperkálták volna az összeget a lányuk kedvéért.

Felfoghatatlan luxusban él

Hiszen Blue Ivy pontosan ilyen felfoghatatlan luxusban éli a mindennapjait, kezdve azzal, hogy már kicsi kora óta egy divatdiktátor. Az aukcióra is méretre gyártott nadrágkosztümben érkezett gazdagon felékszerezve, kristályokkal kirakott retiküllel a kezében, majd tökéletesen pózolt a Gucci estélyiben pompázó anyukája mellett. A kislánynak otthon természetesen saját gardróbszobája van, tele a legmenőbb dizájnerektől származó, méregdrága holmival – ezek egy része persze ajándék, a tervezők ugyanis boldogok, ha Blue Ivy az ő ruháikat, kiegészítőiket viseli, ennél nem is kell nekik jobb reklám. A kislány ma már rendszeresen szerepel az anyja kollekcióit promotáló fotókon, ahogy a klipjeiben vagy a lemezein is. Tízéves korára a családi brand szerves része lett, pénzben mérhető értékkel – a saját jogán állítólag máris 500 millió dollár körüli értéket képvisel a famíliában. Persze ehhez csak jó helyre kellett születnie: világsztár apja és anyja a világra jövetele óta arra kondicionálja, hogyan lépjen majd a nyomdokaikba.

Blue Ivy állandó reflektorfényben él híres szülei, Jay-Z és Beyoncé mellett (Fotó: Getty Images)

Mint egy minifelnőtt

A kislány a legjobb úton halad, hiszen máris díjakkal tüntették ki, miután két éve ő is énekelt két sort Az oroszlánkirályhoz készült Brown Skin Girl című dalban, és a klipben is szerepelt. Kérdés persze, valóban akkora teljesítmény-e ez, vagy csak a szüleinek szól a nagy felhajtás. Mindenesetre Blue Ivynak már saját Wikipédia-oldala van, ahol művészként, a „karriere” részletes taglalásával írnak róla. Az anyukájára egyre jobban hasonlító gyerek évek óta rendszeresen szerepel a vörös szőnyegen, film- és divatbemutatókon, sporteseményeken fotózzák, internetes rajongóoldalak százai foglalkoznak vele. A külseje mindig tökéletes, akár a szüleié, igazi kis minifelnőtt – nem csoda, saját ­stylistja van! Rendkívül öntudatos, még a szüleit is kiosztja, ha nem úgy viselkednek, ahogyan neki tetszik.

Ruhamárkáját a gyerekei is népszerűsítik (Fotó: Archív)

Az iskola is róla szól

Otthon, a hatalmas Bel Air-i ­luxusvillájukban saját többszobás lakosztályt kapott, így még a fürdőszobán sem kell osztoznia a testvéreivel. Az elsőszülött természetesen az elit gyerekek számára létrehozott lehető legjobb Los ­Angeles-i magániskolába jár, ahol a féléves tandíj húszezer dollár, vagyis mintegy nyolcmillió forint. A diákokat itt teljesen személyre szabott program szerint oktatják, minden tantárgyat annak rendelnek alá, hogy kibontakoztassák a képességeit és fejlesszék a kreativitását. De otthon külön nevelők is foglalkoznak a kislánnyal, hogy mindent megtanuljon, amire szüksége lehet a sztársághoz. És persze saját testőrei vannak, akik olyankor is elkísérik, amikor a luxusautóval iskolába viszi a sofőr. Nehéz dolga lesz Blue Ivynak, ha felnőve netán ráébred: mégis valamilyen egészen más pályára vágyik…

Mi van Blue Ivy testvéreivel?

A sztárházaspár ötéves ikrei, Sir és Rumi természetesen a nővérükhöz hasonló luxusban nevelkednek, csak ők még nem szerepelnek annyit a reflektorfényben. Fotót is sokkal ritkábban látni róluk, de nemrég Beyoncé megosztott egy képet az Instagram-oldalán, ahol három csemetéje vele egy ágyban alszik.

Kiemelt képek: Archív, Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!