Külföldi sztár

Woody Allen – Vér szerinti fia éppúgy nem áll vele szóba, mint a fogadott lánya

A hamarosan 87 éves, világhírű filmrendezőre „nyugdíjasként” boldog unokázós élmények aligha várnak.

Bár szóvivője szerint nem egészen azt mondta egy spanyol lapnak, amit aztán a hírekben lehetett hallani – miszerint végleg visszavonul –, az azért biztos, hogy a tempóból visszavesz. Jelen körülmények között, a streamingszolgáltatók előretörése miatt ugyanis azt érzi, a valódi mozi háttérbe szorult, így már nincs igazán kedve filmezni. Hátralévő idejében inkább az írásra akar koncentrálni. Mindez azonban a jövő zenéje, hiszen egyelőre épp Párizsban forgatja a legújabb, szám szerint 50. filmjét. Ami viszont tény: a franciául készülő Wasp 22 című mozi szereplői közt nem találni holly­woodi húzóneveket, sem Allen megszokott sztárjait.

Pária vagy mártír?

Ez aligha véletlen, hiszen Holly­wood évek óta sem lenyelni, sem kiköpni nem tudja a valaha körülrajongott, négyszeres Oscar-díjas színész-rendezőt. Amióta újra előtérbe kerültek adoptált lánya molesztálási vádjai, lássuk be, Woody félig pária lett, félig pedig mártír – attól függően, ki melyikük szavának hisz. A külvilág számára az igazság alighanem örökre rejtve marad, ahogyan Woody családjában sem temetik be soha azokat a bizonyos lövészárkokat… Dylan Farrow – akit a rendező szintén örökbe fogadott, miután akkori élettársa, Mia Farrow magához vette – ma már 37 éves, és maga is családanya, van egy hatéves kislánya. Evangeline azonban soha nem ismerheti meg a nagypapáját… Dylan ugyanis hosszú évek óta nem áll szóba Woody­val, így csemetéjét sem engedi a közelébe. Pedig a rendező még a minap is azt mondta, hogy nagyon szeretne egyszer beszélni fogadott lányával – ez egész biztosan hiú remény a részéről. Dylan máig határozottan állítja, hogy nevelőapja szexuálisan molesztálta, az pedig, hogy ezt a rendező tagadja, merő hazugság. Ő ugyanúgy nem bocsát meg neki, ahogyan Woody egyetlen vér szerinti fia, az újságíró ­Ronan Farrow sem.

A Mia Farrow-tól született Ronan az egyetlen vér szerinti gyereke (Fotó: Profimedia)

Fia szerint apja egy ragadozó

Utóbbi egyrészt teljes egészében elhiszi azt, amit a nővére állít, másrészt azon is nehezen tette túl magát, hogy Woody megcsalta az édesanyját a másik nevelt lányával, az akkor még tinédzser Soon-Yivel. Ronan állítja, apja hírneve és PR-gé­pezete segített elmosni a vádakat, miközben minden erővel megpróbálták ellehetetleníteni, hitelteleníteni Dylant. „Túl sok ilyet láttam újságíróként ahhoz, hogy tudjam, miként működik ez. Apám is egy ragadozó, mint annyian mások a filmes világban – jelentette ki. Azt is elmondta, már a molesztálás előtt, gyerekként egyértelmű volt számukra, mennyire furcsán viselkedik a rendező ­Dylannel, akit állandóan ajnározott. – Normális, hogy egy apa éjszaka bemászik a kislánya ágyába? Hogy ráerőlteti, szopogassa a hüvelykujját, vagy a meztelen ölébe hajtja a fejét? Ezeket mi, a testvérei is láttuk” – mondja Ronan.

Soon-Yi a jubileumi forgatásra is elkísérte Párizsba (Fotó: Profimedia)

Még két kislányt örökbe fogadott…

Épp ezért ő szintén minden kapcsolatot megszakított Woodyval, aki közben a nála 35 évvel fiatalabb Soon-Yivel felnevelt két másik örökbe fogadott kislányt. Ma már ők is felnőttek, Bechet 23, Manzie 22 éves. Hogy ők milyennek látják az apjukat, illetve mit éltek át mellette felcseperedve, arról valószínűleg soha nem fogunk hallani. Mindenesetre a nyilvánosság előtt támogatják.

Van, aki hisz neki, van, aki nem

A sztárvilágot is megosztotta Allen ügye. Filmjei korábbi szereplői közül egyesek mellette állnak, és újra dolgoznának vele, ekképpen nyilatkozott róla Scarlett Johansson, Kristen Stewart, Alec Baldwin vagy Javier Bardem. Mások viszont megbánták a közös munkát, és soha nem forgatnának már a filmjeiben, így van ezzel Kate Winslet,­ ­Timothée Chalamet, Marion ­Cotillard és Colin Firth is.

Kiemelt képek: Getty Images, Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!