Külföldi sztár

Gina Lollobrigida: „Lehet, hogy öreg vagyok, de nem hülye”

A 95 éves olasz legenda már sokszor bizonyította, mennyire szívós. Hiszi, hogy a mostani bajból is feláll.

A fénykorában csak „az isteni Lollónak” becézett olasz színésznő mindössze egy évvel fiatalabb a minap elhunyt ­Erzsébet királynőnél, nyáron ünnepelte 95. születésnapját. A díva nemrég aggasztó okból került kórházba: combnyaktörést szenvedett, miután elesett az otthonában. Ilyen idős embereknél a szövődmények miatt nem ­ritkán végzetessé válhat egy hasonló baleset, hiszen az ágyban fekve legyengülhetnek. A szépkorú színésznő szerettei azonban biztosak benne: Gina meggyógyul. Mindenesetre megműtötték, és a hírek szerint az operáció jól sikerült, erről az ügyvédje és személyes ügyeinek intézője, Antonio Ingroia számolt be. A színésznő négy éve egyszer már kórházba került egy esés után, akkor teljesen felépült. Annyira, hogy a most szeptemberi olasz választásokon képviselőjelöltként akart indulni az Italia Sovrana e Popolare nevű politikai szövetség támo­gatásával. Betegsége alighanem átírja a terveit, de bízik benne, hogy még visszatérhet a szerepléshez.

Fiával és annak családjával nem tartja a kapcsolatot (Fotó: Getty Images)

Ami a magánéletét illeti, a színésznő évek óta perben-haragban áll egy szem fiával, a 65 éves Milko Škofičcsal, aki gyámság alá akarta helyeztetni édesanyját. Arra hivatkozott, hogy idős kora miatt már nincs ítélőképessége birtokában, és fiatal férfia­kat fogad a bizalmába, akik aztán kiforgatják a vagyonából. Például a harmincas évei­ben járó egykori sofőr, ­Andrea ­Piazzolla, aki a színésznő pénzéből élt luxuséletet. Milko be is perelte a férfit csalásért. Ám a díva úgy véli, pont Milko akarja kirabolni, ezért sem vele, sem az unokájával, Dimitrivel nem áll szóba. Jelenleg ugyanis egy bírósági döntés értelmében nem költheti szabadon a pénzét, csak a napi kiadásait fedezheti, amíg a Piazzolla elleni per le nem zárul. Az ügyvéd ­Ingroia – aki korábban a szicíliai maffia ellen is felvette a harcot – Lollo legújabb bizalmasa, ő segít neki megvédeni azt a jogát, hogy a pénzügyeiről is saját maga döntsön. „Lehet, hogy öreg vagyok, de nem hülye – jelentette ki a színésznő. Amúgy tíz éve például eladta vagyonokat érő ékszergyűjteményét, hogy az őssejtkutatást támogassa. Véleménye szerint a fiának valójában csak az fáj, hogy nem vár rá majd olyan mesés örökség, mint amilyenre vágyik, ezért akarja a pénzét annyira megvédeni. – A saját gyerekem aláz meg, és veszi el a jogomat a békés öregségtől” – mondta könnyeivel küszködve egy tévéműsorban.

Igéző szépség volt

Karriere húszévesen indult. 1947-ben harmadik lett a Miss Italia szépségversenyen, ami országos hírnevet szerzett neki, és hamarosan a nagyobb filmszerepek is megtalálták.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!