Külföldi sztár

Boris Becker – Lehet, hogy megnősül a börtönben

Ha sikerül elválnia, még a rács mögött feleségül veszi a barátnőjét.

Áprilisban két és fél év börtönbüntetésre ítélték a német teniszbajnokot, amiért dollármilliós vagyonát eltitkolva a hatóságok elől, csődöt jelentve próbált meg kibújni az adósságai alól. Lassan fél esztendeje egy angliai intézményben raboskodik, de ha minden jól megy, a rá kiszabott 30 hónapnak valószínűleg csak a felét kell valóban leülnie. Tavasz óta nem frissült az Instagram-oldala, így csak a családja elmondásából tudni, hogyan megy Becker sora a rács mögött.

Kiváltságokkal jár a munkája

Az biztos, hogy Anglia egyik legkeményebb fegyházából, a viktoriánus kori, szigorú londoni Wandsworth-ből pár hónapja átszállították a külföldi bűnözők számára fenntartott Huntercombe nevű börtönbe. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy büntetése letöltése után nagy valószínűséggel kitoloncolják Angliából, ahol amúgy már régóta él. Ugyanakkor ebben az intézményben kellemesebb körülmények várták – például itt nem olyan szűkösek a cellák, és nem csak hat zuhany jut több mint 80 rabra, mint az előző intézményben. Ráadásul alig került be, Becker azonnal egy mindenféle kiváltsággal járó állást kapott a börtönben: afféle botcsinálta tanársegédként sporttudományt oktathat a rabtársainak. A rabok közül emiatt sokan felháborodtak, még panaszlevelet is írtak a vezetőségnek a kivételezés miatt. Ugyanis hasonló munkalehetőségeket állítólag csak több esztendőnyi jó magaviselet után szokás elnyerni.

Felnőtt fiai, Noah és Elias gyakran látogatják (Fotó: Profimedia)

Papíron is megszabadul az exétől

Volt felesége, Lily szerint a hamarosan 55. születésnapját ünneplő exsportoló a lehetőségekhez képest jól van, alkalmazkodott a körülményekhez. Megengedik neki, hogy teniszközvetítéseket nézzen tévén, emellett gyakran meglátogatják a szeretettei – felnőtt fiai, Noah és Elias, a balkézről született lánya, Anna és főleg a barátnője, a politikai elemző Lilian de ­Carvalho ­Monteiro, akivel még 2020 nyarán szerettek egymásba. Nemrég Becker különleges örömhírt kapott: exfelesége – akivel még 2018 nyarán szakítottak kilencévnyi házasság után – végre hajlandó hivatalosan is elválni tőle. Lily eddig főleg a pénz miatt nem írta alá a papírokat, több asszonytartást követelt, mint amennyit az tenisztár fizetni akart volna. De a közös fiuk, a 12 éves Amadeus után járó gyerektartáson is veszekedtek. Most azonban az exfeleség kissé megengedőbbnek mutatkozik, vélhetően azért, mert közben ő is új szerelemre talált.

Exfelesége, Lily egyedül neveli fiukat, Amadeust (Fotó: Profimedia)

Lilian a rosszban is kitart mellette

Becker számára mindenesetre igazi örömünnep lenne a válás, ugyanis nagyon szeretné feleségül venni új szerelmét. A 45 éves Lilian bizonyította, hogy nehéz időkben is kitart mellette, a teniszbajnok pedig szíve szerint még a börtönben újraházasodna. „Nagyon sokat jelentene és rengeteg erőt adna neki egy esküvő a barátnőjével, ezért nagyon bízik benne, hogy mihamarabb le tudják zárni a válást Lilyvel” – mesélik az ismerősök.

Új szerelme politikai elemző (Fotó: Profimedia)

Nem törődik a mamával

Édesanyja, Elvira Becker a napokban arra panaszkodott, hogy híres fia egyetlen egyszer hívta csak fel telefonon, amióta börtönbe került – még májusban, anyák napján. A 87 éves mamát borzasztóan megviseli, hogy azóta nem beszélt Borisszal. „Gyenge vagyok már, hogy elutazzak meglátogatni őt Angliában, járni is alig tudok, úgyhogy nagyon szomorú vagyok” – panaszkodott az idős asszony.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!