Külföldi sztár

A Cobra 11 sztárja, Erdogan Atalay – Asztrológus tanácsára halasztotta el az esküvőjét

Sorozatként 25 év után véget ért a népszerű német széria forgatása, de filmek formájában továbbra is találkozhatunk majd a főszereplővel. Mi van vele mostanában?

Ritka, hogy egy színész negyed évszázadon keresztül játszhassa ugyanazt a szerepet, a Németországban született, apai ágon török származású sztárnak ez mégis megadatott. Nem kevesebb mint 25 évadon keresztül alakította Semir Gerkhan főfelügyelőt a kölni autópálya-rendőrség mindennapjairól szóló szériában úgy, hogy körülötte a partnereit játszó színészek pár évente váltották egymást. Sorozatbeli karakterének története másfél órás tévéfilmek formájában folytatódik, így bár a sorozat véget ért, a felügyelőtől nem kell elköszönniük a nézőknek.

Rémálom volt a szülés

Atalay a napokban ünnepli 56. születésnapját, de ma is kisgyerekes apa, hiszen pár éve újra megnősült. Tíz évvel fiatalabb feleségétől, Katja Ohnecktől nemcsak egy tízéves fia van – Maris a Cobra 11-ben is feltűnt gyerekszereplőként –, hanem egy négyéves kislánya is. A kis Matida Meliha érkezése drámai körülmények között zajlott: szülés közben kétszer is a nyakára tekeredett a köldökzsinór, a baba már kék volt, mire világra jött. Közben a felesége rengeteg vért vesztett, a színész úgy írta le az élményt, hogy olyan volt számára, akár egy horrorfilm, igazi rémálom. A pici ráadásul lyukas szívvel született – ám a lyuk később szerencsére magától összeforrt. Szülei mindenesetre azóta is nagyon vigyáznak Matildára, a széltől is óvják.

Mathildát a széltől is óvják (Fotó: Archív)

Lagzi második nekifutásra

A színész öt évvel ezelőtt vette feleségül a párját, de előtte már évek óta együtt éltek, és nevelték közös kisfiukat. A lagzit nem sikerült elsőre összehozni: hiába volt már meg a kitűzött időpont, a menyasszony kérésére az utolsó pillanatban lefújták. Katjának ugyanis azt mondta az asztrológusa, hogy nem állnak jól a csillagok az esküvőhöz. A pótidőpont a jelek szerint már szerencsés volt, a házaspár ma is nagyon boldog. Az esküvő is remekül sikerült: százfős násznép előtt fogadtak örök hűséget egymásnak romantikus díszletek között, a heidelbergi várkastélyban. A vőlegény tanúja korábbi sorozatbeli kollégája, Tom Beck volt. A családi idillt csupán egyetlen kellemetlen esemény zavarta meg az utóbbi időben: a legutóbbi karácsonyt a családfő kénytelen volt magányosan tölteni, miután elkapta a koronavírust, és karanténba kellett vonulnia.

Öt év után házasodtak össze (Fotó: Profimedia)

Mozivásznon a lánya

Atalaynak van egy felnőtt lánya is, az első feleségétől született Pauletta Pollmann – aki édesanyja családnevét viseli – novemberben lesz húsz éves. Zsenge kora ellenére az ifjú hölgy már évek óta profi színész. A Cobra 11-ben az édesapja alakította karakter sorozatbeli lányát, Ayda Gerkhant játszotta. Most pedig egy mozifilmben is bemutatkozott: a Bibi & Tina című tinifilmben szerepel, a premieren az egész család ott volt. A színész érthetően roppant büszke a csemetéjére, aki állítása szerint nagyon tehetséges. Biztos benne, hogy a tízéves Maris is a nyomdokaikba lép majd, miután Cobra 11-es szereplésével a kisfiút is megfertőzte már a „színészláz”.

A Pia Stutzen­stein által alakított Vicky Reisin­ger volt a nyomozó­társa (Fotó: Archív)

Marad a partnernője

Az utolsó évadban a Pia Stutzen­stein által alakított Vicky Reisin­ger volt Atalay karakterének nyomozó­társa a sorozatban. A 33 éves német színésznő a készülő Cobra 11-filmekben is együtt játszik majd vele, a tervek szerint egyelőre három ilyet forgatnak.

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!