Külföldi sztár

Ingrid Bergman – Szabad volt a szerelemben

Augusztus végén volt négy évtizede, hogy elhunyt a világ egyik legszebb színésznője. Rá emlékezünk.

Hollywoodi sztárokkal volt viszony

21 éves kora óta férjnél volt, egy kislánya is született a svéd orvostól, Petter Lindströmtől, de nem volt titok számos kalandja. Kora több híres férfi ikonjával ágyba bújt Spencer Tracytől Gregory Peck­en át a magyar fotósig, Robert Capáig. Szerelmi élete lázban tartotta a bulvársajtót, a rendező Roberto Rossellinivel folytatott románcát Hollywood legnagyobb szexbotrányaként tálalták a lapok 1950-ben. Tőle házasságon kívül egy fia is született, majd még két ikerlánya már a feleségeként. A viszony miatt évekig nem találkozhatott elsőszülött lányával, Piával.

Férjével, Roberto Rossellinivel (Fotó: Getty Images)

A színészet volt az élete

Hétszer jelölték Oscar-díjra, hármat vihetett haza, csak Katharine Hepburn­ kapott többet. 24 évesen érkezett Hollywoodba, és a mozi világa már első filmje után a messziről jött, természetes szépségű lány lábai előtt hevert, annyira más volt, mint amerikai kolléganői. Talán, mert mindig bujkált benne egy kis szomorúság gyerekkori traumái miatt. Egyke volt, mivel két testvére a születése előtt meghalt. Kétévesen elveszítette az édesanyját, majd apját is alig 14 évesen, ezután a nagynénjéhez került.

Fotó: Getty Images

Nyolc évig küzdött a mellrákkal

Pontosan a 67. születésnapján halt meg, miután nyolc évvel korábban mellrákot diagnosztizáltak nála. Még élete utolsó évében is forgatott – az izraeli miniszterelnök, Golda Meir bőrébe bújt. Nem sokkal előtte megírta az önéletrajzát is, nem akarta, hogy a világ csak a róla szóló pletykákra emlékezzen.

A gyerekeivel. Egyik ikerlánya, Isabella Rossellini szintén híres színésznő (Fotó: Profimedia)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!