Külföldi sztár

Elvis Presley – Apósa meg­fenyegette: bepereli kiskorú megrontásáért

Nagy sikerrel fut a mozikban a minden idők talán leg­híresebb énekeséről készült film. Összeszedtünk néhány meghökkentő történetet róla.

A menedzsere is szélhámos volt

Elvisnek a Tom Parker ezredes néven ismert menedzser indította be a karrierjét, de a férfi valójában szélhámos volt. Bár amerikainak hazudta magát, illegális holland bevándorlóként érkezett Amerikába, állítólag egy gyilkossági ügy miatt szökött meg – azzal gyanúsították, hogy megölt egy fiatal lányt. Dolgozott cirkusznál, majd azzal kereste a kenyerét, hogy verebeket sárgára festve kanáriként adott el. Ezredes pedig sosem volt. Mint a filmből is kiderül, Elvist fejős tehénnek tekintette.

14 éves kislányt ostromolt

Hiába végződött válással, híres love story volt a szerelmük feleségével, Priscilla­ Presley-vel. Mai szemmel nézve azonban talán már nem annyira romantikus ez a románc… A gyönyörű lány ugyanis alig volt 14 éves, amikor az akkor katonaidejét töltő 24 éves sztár ostromolni kezdte. Még kiskorú volt, amikor odaköltözött hozzá Memphis­be, és ő is rákapott az amfetaminra, ahogy Elvis. Később állítólag csak azért vette feleségül az addigra 21 éves Priscillát, mert a lány apja meg­fenyegette: bepereli kiskorú megrontásáért…

Priscilla 21 éves volt, amikor Elvis végül feleségül vette (Fotó: Getty Images)

Furcsa szokások az ágyban

A nők körülrajongták, ő pedig élt az adódó lehetőségekkel, megesett, hogy napi három nővel is ágyba bújt. Egyik fétise állítólag az volt, hogy a szeretői csak fehér bugyit viselhettek, és azt beszélik, képtelen volt olyan nővel kezdeni, aki már szült – annyira tisztelte az anyákat. Ám a szüzek vonzották… Ennek bizonytalansága volt az oka: félt, hogy egy tapasztaltabbnak nem tudna megfelelni.

Scatter, a pajzán csimpánz

Nemcsak Michael Jackson­nak volt házi majma, hanem Elvisnek is. A csimpánz Scatter csintalan jószág volt. Felemelte a nők szoknyáját, hogy alákukucskáljon, elbújt a mosdóban, halálra rémítve a betérő vendégeket, letépte a függönyöket otthonában, Gracelandben, és mindenfélével megdobálta Elvis látogatóit. Talán mert túl sok whiskyt és sört ivott – mivel azt is szerette.

A meghökkentő Elvis-szendvics

Ahogy utolsó éveiben a testalkatán is meglátszott, az énekes imádott enni. Két kedvenc szendvicse kissé meglepő össz­eállításnak tűnhet: az egyik mogyoróvajjal, dzsemmel és jó sok baconnel megtöltött kisebb méretű cipó volt, a másik két szelet kenyér jó vastagon megkenve mogyoróvajjal, közte banánnal és baconszeletekkel.

Pomádé kicsit másképp

Hogy mitől állt mindig olyan tökéletesen a Király gyanúsan fényes és csillogóan fekete frizurája? A válasz kissé meglepő lehet: fiatalon fekete cipőpasztát használt, hogy belője a séróját. Eredetileg szőkés volt ugyanis a haja, ami nem tetszett neki, és így színezte sötétebbre. Később persze hajfestékre váltott.

Fotó: Getty Images

A vécén érte a vég

Az énekest súlyos álmatlanság kínozta, és hogy aludni tudjon, több adag tablettát beszedett. Mielőtt ágyba bújt volna, még elment a mosdóba aranyszínű pizsamájában, egy könyvvel felszerelkezve, mivel állandó székrekedéssel is küzdött… Menyasszonya, Ginger Alden még utánaszólt, hogy el ne aludjon. „Nem fogok” – válaszolta Elvis, ezek voltak az utolsó szavai. Ginger órákkal később már eszméletlenül találta meg a vécé mellett összeesve, az orvosi segítség sem tudta megmenteni az életét. Augusztusban lesz 45 éve, hogy meghalt.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!