Külföldi sztár

Bruce Willis állapotáról – Árulkodóak a felesége kijelentései

Máig nem tudni biztosan, milyen betegség okozza a színész afáziáját, de egy biztos: emberpróbáló évek állnak a házaspár előtt.

Homályosan csak afáziaként, azaz beszédzavarként írták le az okot márciusban, hogy miért vonul vissza végleg Hollywoodból 67 évesen a népszerű akcióhős. Csakhogy ez az állapot nem maga a betegség, hanem tünet – és ennek kiváltó okairól Willis családja nem beszél. Felesége, Emma ­Heming friss nyilatkozata azonban árulkodó: a minap egy Alzheimer-kórral küzdőket segítő szervezetnek mesélt a küszködéséről. „Megvisel ez a helyzet. A családom érdekét mindig a magamé elé helyeztem, de ez az én egészségemre is rányomta a bélyegét. Ha az ember mindig másról gondoskodik, és közben saját magáról megfeledkezik, az végül senkinek nem lesz jó. Hiszen törődést csak az tud adni, aki mentálisan és fizikailag jó állapotban van” – fejtegette a 44 éves kétgyerekes anyuka.

Willist mostanában ritkán látni, interjút pedig egyáltalán nem ad (Fotó: Profimedia)

Rövid vakáció

Emma vállát valóban nehéz teher nyomja. Ha a színész valóban olyan súlyos, visszafordíthatatlan degeneratív betegséggel küzd, mint az Alzheimer-kór, az bizony mindennapos küzdelem. Nem elég, hogy az asszonynak végig kell néznie szeretett társa leépülését, emlékezete, beszédkészsége elvesztését, a személyisége megváltozását, de az egyre elesettebb beteg állandó ápolást is kíván. Borzasztó lehet mindezt megélni, különösen, ha valaki annyira odavan a párjáért, mint Emma, aki a minap azt írta egy közös képük mellé: „Annyira szeretem őt, hogy az már fáj.” Beteg férje mellett pedig ott a 10 éves Mabel és a nyolcéves Evelyn, édesanyjuknak rájuk is figyelnie kell. Emma nemrég a lányokkal hármasban, a családfő nélkül utazott el egy rövid vakációra, miközben Willis a felnőtt lányaival és exfeleségével, Demi Moore-ral töltötte az időt.

Emma mindent megtesz, hogy a lányainak is támasza legyen (Fotó: Profimedia)

A legdrágább kincs

„Mindenkit sokkolt a diagnózis, de Bruce régi és új családja is megtesz mindent, hogy segítsenek neki megbirkózni azzal, ami rá vár. Túlzás nélkül körülötte forog egy ideje minden, és megbecsülnek minden közös emléket” – árulták el a sztár ismerősei. Maga Emma is azt mondta: most a legfontosabb az együtt töltött idő, mert jelenleg ez a legdrágább kincs – ki tudja, mennyi adatik belőle. Hiszen állapota romlásával a színész egyre kevésbé lesz képes kommunikálni, és egy idő után meg sem ismeri majd a szeretteit. Maga a filmsztár nem szólalt meg az utóbbi hónapokban, bár időről időre együtt látni hol barátokkal, hol rokonokkal. Azt csak a hozzá közelállók tudják, milyen állapotban is van valójában. Kollégái mindenesetre arról számoltak be, már két évvel ezelőtti forgatásokon is észrevették, hogy alighanem komoly baj van vele.

Őket is ez sújtotta

2003-ban 81 évesen halt meg a korábban rendkívül sikeres Charles Bronson. Többféle súlyos betegsége volt, a demenciát okozó kór is köztük volt.
A csavaros eszű Columbo felügyelőt alakító Peter Falk 2011-ben hunyt el 83 éves korában, előtte évekig küzdött Alzheimer-kórral, végül teljesen leépült.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!