Külföldi sztár

Cameron Diaz – Drew Barry­more-tól kap nevelési tanácsokat

Kisgyerekes anyaként ünnepli nyáron az 50. születésnapját.

Bár a filmezésnek hosszú évekkel ezelőtt hátat fordított, a hollywoodi trendeknek, úgy látszik, nem: ugyanazt a fogyókúrás módszert követi, mint a többi híres színésznő. Jennifer Anistontól Scarlett Johanssonon át Reese Wither­spoonig többen beszéltek arról, hogy az időszakos böjt hívei, vagyis a nap nagyobbik részében, 16 órán át legfeljebb folyadékot fogyasztanak, és csak egy 8 órás intervallumon belül esznek. Ez pedig Cameronnak is nagyon bevált. „Nemcsak azért szuper, mert segít formában tartani magam, hanem mert így sokkal jobban odafigyelek arra, hogy mit és mennyit eszem. Van egy két és fél éves kislányom, aki egész nap folyton majszolna valamit, de ugye nekem ettől nem muszáj állandóan nassolnom. Ha megvannak a keretek, sokkal fegyelmezettebb vagyok. Ennyi idősen már egyáltalán nem mindegy, mi kerül a szervezetembe, márpedig én 110 évig szeretnék élni” – jelentette ki.

Figyel a teste jelzéseire

A színésznő nyáron ünnepli az 50. születésnapját, de ma már nem zavarja az idő múlása. „Megértettem, hogy az öregedés hozzáállás kérdése, ez is fejben dől el, mint annyi minden más – mondja. Nemrég egy fájdalmas Achilles-ín-sérülés rádöbbentette, hogy a teste már nem bír annyit, mint régen, ezért sokkal óvatosabban edz. De ez csak annyit jelent, hogy új mozgásformákra váltott, az aktivitás ugyanis szerinte elengedhetetlen, ha valaki sokáig fiatalos akar maradni. – Egész életemben fitt, sportos és erős voltam, de elfogadom, hogy most már vannak korlátaim. Nem erőltetem túl magam, odafigyelek a testem jelzéseire – mesélte. Ezek sorába tartoznak a közeledő meno­pauza tünetei, tudatosan készül a változásra. – Most azon dolgozom, hogy izomtömeget építsek, hogy a hormonális változások alatt jó formában legyek. Biztos vagyok benne, hogy aki rástresszel a klimaxra, az nehezebben viseli, de aki elfogadja, az könnyebben átesik rajta” – árulta el.

Benji Madden zenésszel remek párost alkotnak (Fotó: Profimedia)

Szerencsésnek érzi magát

Azt is elmondta, korábban színész kolléganőihez hasonlóan előre rettegett az időskortól, de az elmúlt nyolc évben, amióta férjét, a zenész Benji Maddent megismerte, gyökeresen megváltozott a hozzáállása. „Az öregedés annyira nem a külsőségekről szól! Én most már izgatottan várom, hogy mit hoz nekünk a következő ötven év, mennyi közös élmény vár ránk a kislányunkkal, illetve egymással. A baráti körünkben én vagyok a legidősebb anyuka, de hálás vagyok, hogy annyi mindent megéltem és megtapasztaltam, mielőtt gyerekem lett. Minden szempontból nagyon szerencsésnek érzem magam” – mondja. Kislányuk, Raddix béranya segítségével született. Cameron nem tagadja, hogy mint bármely szülő, időnként ő is nehezen viseli a csöppség szűnni nem akaró hisztijeit, pedig tudja, hogy nem direkt rosszalkodik, csak így akarja kifejezni az érzéseit.

Nem tagadja, hogy nehezen viseli Raddix dackorszakát (Fotó: Profimedia)

Néha elfogy a türelme

„Olykor nálam is elszakad a cérna, és felemelem a hangom vagy mondok valami csúnyát. De aztán mindig megbeszélem a kis­lányommal, hogy ne haragudjon, ha hangosabban szóltam hozzá, és nem akartam megbántani, de a mami is csak ember, és néha elfogy a türelme” – mesélte. Szerencsére van valaki, akihez bármikor fordulhat tanácsért, ha gyereknevelésről van szó: régi jó barátnőjével, Drew Barry­more-ral a mai napig össze­járnak. A két kislányt szingli anyaként nevelő Drew igazán tapasztalt szülő, első­szülöttje, Olive már 10 éves lesz, Frankie pedig nemrégi múlt el nyolc. Így aztán pontosan tudja, min megy keresztül Cameron, és mindig van egy-két hasznos tippje a számára.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!