Külföldi sztár

Barbra Streisand – Az orrát megszerette, a nevét utálta

8 meglepő tény a díváról – Hollywood legendás csúnya-szép énekes-színésznője a közelmúltban töltötte be a 80-at.

Tizenévesen éjszakai bárokban kezdte

Remek hangját édesanyjától örökölte, és Brooklynban, ahol felnőtt, az utcán is állandóan énekelt. Az iskolai kórusban Neil Diamonddal dalolt együtt. 16 évesen elköltözött otthonról egy pici albérletbe, és mindenáron színpadon akart szerepelni. Első igazi sikerét egy melegbárban rendezett énekversenyen aratta, majd 18 évesen egy éjszakai bár műsorában kezdett fellépni esténként. A nevét ekkor változtatta Barbará­ról Barbrára.

Ragaszkodott karakteres orrához

Karriere kezdetén többször megkapta: nem elég szép ahhoz, hogy igazán nagy sztár legyen, és arra biztatták, plasztikai műtéttel faragtasson le túlméretezett orrából. „Először is nem volt rá pénzem, aztán meg nem is bíztam az orvosokban. Attól is féltem, hogy tönkretenné a hangomat, ha megváltozna az orrom. Végül megszerettem a formáját” – árulta el.

Liza Minnelli nyert helyette Oscart

Eredetileg neki kínálták fel Sally Bowles szerepét a Kabaré című filmben, de neki már elege volt a musicalekből. Így kapta meg a szerepet Liza Minnelli, aki aztán Oscart nyert érte. Igaz, Barbrának már volt egy a Funny Girlért, és később kapott még egyet a Csillag születik Evergreen című daláért.

Redforddal az Ilyenek voltunk című filmben (Fotó: Getty Images)

Bele volt esve Robert Redfordba

Közel 50 éve az Ilyenek voltunk című filmdrámában a nők kedvencének számító Robert Redforddal ríkatták meg a nézőket, Barbra pedig fülig beleszeretett jóképű partnerébe. „Nehezen tudta visszafogni az érzéseit, egyértelmű volt, hogy majd megőrül érte” – idézték fel egykori kollégák. A szívtipró azonban csak a tehetségétől volt elájulva, más téren nem viszonozta az érzéseit.

A klónokat is klónoztatja majd?

A színésznő híres kutyamániájáról, de azon azért sokan meghökkentek, amikor 2017-ben elpusztult imádott kutyáját, Samanthát klónoztatta, mindjárt két példányban is. A hófehér, coton de tuléar fajtájú Miss Scarlett és Miss Violet, plusz egy hasonló harmadik eb, Fanny állandó kísérői, bár a férjét néha az őrületbe kergetik.

Saját plázája van otthon

Imádja a szép tárgyakat, és porcelánbabáktól az antik bútorokon át a különleges ruhákig és forgatásokról megőrzött emlékekig mindenfélét gyűjt. Villája alagsorában afféle minibevásárlóközpontot alakított ki, ahol vásárolni ugyan nem lehet, de kis boltocskák mintájára kialakított helyiségekben vannak kiállítva a tárgyai.

Lassan 24 éves él házasságban James Brolinnal (Fotó: Getty Images)

Kikosarazta Marlon Brandót

Változatos szerelmi életet élt. Tucatnyi híres szeretője volt, köztük Clint East­wood, Liam Neeson, Omar Sharif, Ryan O’Neal, a countryénekes Kris Kristofferson, Richard Gere, Don Johnson, Jon Voight vagy épp a nála jóval fiatalabb André Agassi, sőt állítólag Bill Clinton is. Marlon Brando viszont hiába próbálta elcsábítani. „Elvitt egy napra a sivatagba, és azt akarta, hogy töltsük együtt az éjszakát egy kisvárosban. Nemet mondtam, de jóbarátok maradtunk, órákat beszéltünk telefonon” – mesélte a színésznő, aki lassan 24 éve él házasságban James Brolinnal.

Unokák másodkézből

Egyetlen fia az első férjétől, Elliott Gould­tól született. A ma 55 éves Jason – aki maga is énekes és színész lett – vállaltan meleg. Szüleinek 21 éves korában mondta el, hogy a saját neméhez vonzódik, és édesanyja, akivel nagyon közeli a viszonyuk, mindig is támogatta. Unokája viszont tőle nem született, a nagymamaságot a mostohafia, Josh Brolin révén tapasztalta meg. Rajong négy unokájáért, különösen a két kicsiért, a hároméves Westlynért és az egyéves Chapelért.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!