Külföldi sztár

Gérard Depardieu – Börtönbe mehet nemi erőszak miatt?

A nyomozás újraindult az ügyben, és nem lehet kizárni, hogy a francia sztárt bűnösnek találják.

Mivel egy ideje nem nagyon lehetett hallani róla, sokan azt hitték, időközben ejtették a 73 éves francia filmsztár nemierőszak-ügyét. Ám kiderült, a nyomozás továbbra is folyamatban van, hiába tagadta a színész a vádakat, miszerint erőszakoskodott az eset idején alig 22 éves Charlotte ­Arnould-val. A fiatal színésznő eredetileg még 2018 nyarán jelentette fel ­Depardieu-t, de a vizsgálatot később bizonyítékok hiányában lezárták. Az állítólagos áldozat ebbe nem nyugodott bele, így végül újraindult a nyomozás, hiába próbálta ezt a sztár minden eszközzel megakadályozni. Remy Heitz párizsi főügyész pedig nemrég azt nyilatkozta, hogy erős bizonyítékok szólnak a vád fenntartása mellett.

Végzetes találkozás

Charlotte szerint 2018 nyarán az édesanyjával sétált, amikor összetalálkoztak Depardieu-val, aki amúgy évtizedes barátja a lány apjának, és ő is gyerekkora óta ismerte és nagyra tartotta a világhírű színészt. A mama később felhívta Depardieu-t, és tanácsot kért tőle a lánya induló színészi karrierjéhez. Azon a bizonyos nyári délelőttön Charlotte­ azt hitte, egy work­shopra érkezik a színészhez, aki majd segít neki szerepet próbálni. Szakmai beszélgetésnek indult a találkozó, csakhogy a lány állítása szerint Depardieu egyszer csak benyúlt a ruhája alá, és fogdosni kezdte, a szexuális életéről faggatta, majd megerőszakolta. A törékeny – saját bevallása szerint az anorexiából éppen kilábaló – lány az elmondása szerint sokkot kapott, teljesen lemerevedett, nem akarta elhinni, hogy ez történik vele. „Olyan voltam, mint egy robot vagy egy rongybaba, megbénultam, mintha hipnotizáltak volna. Traumatizált, ami történt” – vallotta Charlotte.

Charlotte ­szülei évtizedek óta ismerték a színészt (Fotó: Archív)

Nehéz a bizonyítás

A színész azt nem tagadja, hogy intim módon közeledett a lányhoz, de szerinte kölcsönös beleegyezéssel történt minden. „Még csak az sem kellett volna, hogy annyit mondjon, ne csináljam, elég lett volna, ha látom a szemében. De én csak kíváncsiságot és belegyezést láttam, ezért folytattam” – mondta vallomásában a színész. Ilyen kényes ügyekben rendkívül nehéz a bizonyítás, a két érintetten kívül senki nem tudhatja biztosan, ki mond igazat. De akármi történt is pontosan, az aligha vet jó fényt Depardieu-­re, hogy 70 éves befolyásos sztárként visszaélt a helyzetével egy nála 50 évvel fiatalabb, tapasztalatlan lánnyal szemben.

Legutóbbi barátnője Clémentine Igou volt (Fotó: Getty Images)

Kómába esett az italtól

A hazájában „szent szörnyetegnek” becézett színész mindig is szeretett sokkolni a viselkedésével, legutóbb azonban a külsejével döbbentett meg sokakat. Bár régóta súlyosan el van hízva, a megszokottnál is ijesztőbben nézett ki, amikor megjelent egy fesztiválon. Pár éve azzal büszkélkedett, hogy napi 24 üveg alkoholt megiszik, hogy mit, azt nem részletezte. Nemrég pedig előadott egy friss esetet, amikor állítólag úgy berúgott, hogy gyakorlatilag kómába esett. „Elektromos rolleren indultam el, és egyszerűen összeestem, valamiféle kómába kerültem. Szerencse, hogy a barátaim utánam jöttek, és összeszedtek” – mondta. Ugyanakkor azt állítja, ma már nem iszik igazán sokat, mert nem bírja a szervezete. Ilyen körülmények között kész csoda, hogy egyáltalán életben van. A magánéletéről az utóbbi években nem sokat lehetett hallani, eltekintve attól, hogy egy időben adózási okokból Oroszországban élt, másfél éve a keleti ortodox vallásra tért át, és jó barátságot ápolt Putyinnal. Legutóbb a borász és író Clémentine Igou volt a barátnője, aki majdnem 30 évvel fiatalabb nála, és akivel még 2004-ben ismerkedtek össze Olaszországban a borok kapcsán. Azt nem tudni, még mindig együtt vannak-e, a nő mindenesetre nem szólalt meg az állítólagos erőszak kapcsán.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!