Külföldi sztár

Hugh Laurie: „Az örömmel nem nagyon tudok mit kezdeni”

Egyes tévécsatornákon ma is találkozhatnak a nézők mindenki kedvenc mogorva dokijával, pedig jövőre lesz 10 éve, hogy a nagy sikerű sorozat véget ért. A House-t játszó színész a filmezés mellett ma már rendez is.

„Kisebb nyavalyával inkább egy kedvesebb doki kezeljen, de ha komoly bajom lenne, abszolút őrá bíznám magam. Nála a legjobb kezekben lennék – mondta egykori sorozatbeli karakteréről a brit színész, aki 2004 és 2012 között bújt Doktor House bőrébe. Szerencsére egyelőre nincs szüksége orvosra, 62 évesen is a legjobb egészségnek örvend. Laurie élvezi, hogy a magánéletében kevesebb reflektorfény vetül rá, amióta szögre akasztotta a doktor fehér köpenyét. Az öregedés nem izgatja, sőt mindig kissé gyanakodva tekintett a megjelenésükre nagy hangsúlyt fektető férfiakra. – Minek ilyesmire időt pazarolni? Helyette akkor már inkább trombitálni tanulok” – vallja.

A népszerű színész az utóbbi években egész más szerepekben bukkant fel. Játszott politikust a Roadkill című thrillerszériában, manapság pedig egy HBO-sorozat, az Avenue 5 című sci-fi komédia második évadát forgatja. Legutóbb egy Agatha Christie-krimiből rendezett minisorozatot, amelyben játszik is, és időről időre animációs filmek figuráinak kölcsönzi a hangját. A magánéletéről nem szeret beszélni, csak annyit tudni, hogy fiatalon elvett feleségével, Jo Greennel máig együtt élnek. Immár 32 éve házasok, gyerekeik, Charlie, Bill és Rebecca pedig már régóta önállóak. Ami a depresszióját illeti, az időről időre visszatér Laurie-nál, erről nyíltan szokott beszélni. Részben a neveltetésének tudja be, hogy inkább búskomor alkat. „Nálunk otthon az öröm mindig kicsit gyanús dolog volt, főleg az anyám szemében, az ilyesmit legalábbis ki kellett érdemelni – mondja, dacára fantasztikus komikusi tehetségének. Talán csak a zene képes neki az igazán önfeledt örömet megadni, hiszen remek muzsikus is. Kétkedése, amely korábban jellemezte, miszerint talán nem is való neki a színészi pálya, a Doktor House nagy sikere után megszűnt. – Arra a szerepre nagyon büszke vagyok. Akár szerette valaki, akár nem, azt nem tagadhatta, hogy jó voltam benne.”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!