Külföldi sztár

Ed Sheeran: „Az egyéves lányomnak jobban tetszik a metálzene”

A magyar rajongók élőben láthatták a brit szupersztárt: a Covidból nemrég felépült, kisgyerekes énekes is színpadra lépett Budapesten az MTV EMA zenei ünnepén.

Nemrég jött ki az új lemeze. „Az eddigi legjobb, amit csináltam” – mondja a 30 éves énekes. Szerencsére időben elhagyhatta a karantént, így sor kerülhet a budapesti fellépésre. A koronavírust enyhe tünetekkel vészelte át, csak egyéves kislánya, Lyra miatt aggódott, aki szintén elkapta a fertőzést, de már mindketten jól vannak. A zenén túl tavaly szeptember óta a csöppség körül forognak a vörös hajú popsztár mindennapjai, és bár korábban nagyon óvta a magánéletét, mostanában nem tudja megállni, hogy ne lelkendezzen csemetéjéről.

Amióta apa lett, hajnalban kel

Annyira odavan érte, hogy a hátára tetováltatta a pici két lábnyomát, a minap pedig betekintést engedett az életükbe. „Amióta apa lettem, sokkal korábban kelek, hogy minél több időt tölthessek vele. Fél hatkor ébredünk, együtt reggelizünk, és sokszor még az edzőterembe is magammal viszem, mielőtt aztán elkezdem a munkát. Mindig alig várom, hogy hazamenjek hozzá – mesélte Sheeran,­ aki énekesi karrierje mellett egy tehetségkutató zsűritagjaként is elfoglalt. Így a nap nagyobbik részében az anyukája viseli gondját a kislánynak, de a popsztár, ha csak teheti, igyekszik fürdetésre otthon lenni. Azt is elárulta, hogy a kislány nem éppen az apukája kellemes popzenéjéért rajong. – Nagy lemezgyűjteményem van, és a reggelihez mindig zenét teszek fel. Imádja a Black Sabbath-ot, szerinte nincs is jobb, mint heavy metallal indítani a napot” – mesélte nevetve.

Tíz napig egyedül volt Lyrával

A karantén tíz napját amúgy megszakítás nélkül együtt tölthette a 14 hónapos kislánnyal, ugyanis a felesége rövid ideig épp távol volt, amikor kiderült, hogy koronavírusosak lettek. „Ketten voltunk otthon Lyrával, a feleségem addig átköltözött a szomszéd házba, hogy ne kapja el a betegséget. Főzött nekünk, és letette az ajtó elé az ételt, de csak neten és telefonon kommunikáltunk. Még sosem voltam ilyen sokat egyedül a gyerekemmel, de nagyon jól szórakoztunk – avatott be a részletekbe. Azt is elárulta: előre tart tőle, milyen lesz a lányának egy világsztár csemetéjeként felnőni. – Lesznek jó és rossz oldalai, de sokat kell majd beszélgetnünk arról, hogy az emberek miért kezelik őt másképp. Féltem a csalódásoktól, nehogy esetleg valaki majd amiatt barátkozzon vele, mert híres az apukája.”

Feleségével, Cherry Seabornnal négy gyereket szeretnének (Fotó: Profimedia)

Gyerekkori barátságból szerelem

Feleségével, Cherry Seabornnal – akivel titokban házasodtak össze három éve – amúgy négy gyereket szeretnének. Különleges love story az övék: gyerekkorukban barátok voltak az angliai Sheffieldben, ahol felnőttek, majd osztálytársak lettek, de az iskola után elvesztették a kapcsolatot egymással, Cherry pedig a tengerentúlon, New Yorkban kezdett dolgozni. Csak hat évvel ezelőtt találkoztak újra Amerikában szinte véletlenül, egy közös ismerősön keresztül. Azóta viszont elválaszthatatlanok. Sheerannek a feleségéről is akadnak szép szavai. „Annyira büszke vagyok rá, hogy milyen csodálatos anya! Eleve fantasztikus ember, mindig elképedek tőle – mondta. Végül is Cherry ihlette a Perfect, azaz Tökéletes című számát. Pedig volt idő, amikor Sheeran azt hitte, hogy talán meleg. Erről is nyíltan beszélt. – Kétségtelenül nagyon erős a feminin oldalam, és kamaszként el is bizonytalanodtam egy kicsit. Azt hittem, hogy aki annyire szereti Britney Spearst meg a musicaleket, mint én, az biztosan csak meleg lehet. A kocsik például máig nem érdekelnek, bár a sört meg a focit szeretem” – mesélt arról, hogyan zavarták össze a nemi sztereotípiák. Nőies oldalának végül sok hasznát veszi – többek közt ezért imádják a dalait világszerte annyian!

Elton John mindennap felhívja

Idén karácsonyra közös duettel jelentkeznek majd a 74 éves énekessel, aki mára olyan jó barátja lett, hogy mindennap beszélnek telefonon. „Elton minden áldott reggel felhív, van, hogy csak tíz másodpercre, de mindennap. Hihetetlenül nagy szíve van” – mesélte.

 

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!