Hazai sztár

Megmutatjuk Bay Éva pazar otthonát: „Nem volt első látásra szerelemház, inkább kényszerdöntés”

Naponta négyszer porszívózik, de úgy érzi, még ez sem elég!

Közel két évtizeddel ezelőtt egy látóasszony szép nagy családi házat jövendölt Bay Évának és férjének, Marczali László párbajtőrözőnek, ám az egykori bemondónő nem hitt a jóslatban.

Marczali László és Bay Éva házaspár akkoriban egy pasaréti lakásban élt, ám a sors valóban kifürkészhetetlen, ugyanis pár hónap múlva már Szentendrén, a Bükkös-patak szomszédságában hajtották álomra a fejüket egy valóban szép és nagy családi házban. „Imádok itt élni! Hallom a patak csobogását, egész nap csicseregnek a madarak, az erdő karnyújtásnyira van. Pedig nem volt első látásra szerelemház, részemről inkább kényszerdöntés volt, mert rekordidő alatt elkelt a lakásunk, és szorított minket a költözési határidő – mesél a tőle megszokott vidámsággal Éva, miközben három kutyája, Zsófi, Lobo és Nico felügyel minket. – Aztán három nap múlva felfedeztem a kert végében a rukkolát, amiért rajongok, és abban a pillanatban beleszerettem ebbe a helybe.” Az ingatlant Éva anyukájával vették birtokba, akkor húszéves fiuk pedig, elhagyva a mamahotelt, a nagyi lakásában rendezkedett be. A házaspár folyamatosan alakítgatja a házat és a kertet, mára teljesen belakták mindkettőt. Évának csupán egy dolog okoz fejfájást. „Hiába porszívózok naponta négyszer, olyan, mintha egyszer sem tenném, de hát így jár az, aki három kutyával osztja meg az otthonát…”

„A fotelek a férjem nagyszüleié voltak, már több mint százévesek.”

Három barátságos kutyával osztják meg az otthonukat, akik családtagnak számítanak.

„A fiamtól kaptuk a névtáblát, a férjem pedig viccesen aláírta, hogy tökéletes pár vagyunk…”

„Bográcsozó és grillező is van a kertünkben, imádjuk. Amikor megvettük a házat, hatvan darab gyümölcsfa volt a kertbe bezsúfolva. Megbetegítették egymást, így ki kellett vágnunk őket. Most füge-,­ meggy-, cseresznye-, szilva- és sárgabarackfánk van.”

Férjével, Marczali László egykori párbajtőrözővel.

„A teraszt beépítettük, de mivel itt nincs fűtés, csak melegebb időszakokban tudjuk használni.”

„Hátam mögött a hollandiai ócskapiacon vásárolt kaspóim, kezemben pedig a bő harminc éve kapott dedikálási fotóim, úgy kétkilónyit kaptam belőlük. Somogyvári Rudolf színésznek is rengeteg volt, egyszer egy rajongója meg is jegyezte, ne olyat adjon neki, ami már a nagymamájának is megvan…”

„Legnagyobb bánatomra, amióta a férjem nyugdíjas lett, be-be jár a konyhába. Turmixokat készít, kávét főz, és maszatolva mosogat. Én egyébként naponta főzök, szeretjük a házi kosztot.”

„Nagyon szép és jó meleget ad a kandallónk, amelynek a helyén a régi tulajdonosnál egy vaskályha állt, de azt sajnos magukkal vitték.”

„Ez a citromfa sokáig egyetlen termést sem hozott, aztán hirtelen elkezdtek roskadozni az ágak a gyümölcsök alatt.”

„Ambrus Attilától kaptam ezeket a bögréket, a Farm óta jóban vagyunk. Azzal szoktam viccelni, hogy a fülük fordítva van rajtuk…”

Kiemelt kép és fotók: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!