Hazai sztár

Szigeti Ferenc beengedett az otthonába: úgy alakította ki a házát, hogy ne zavarja a családját

A zenész egzotikus távol-keleti hangulatot varázsolt magának. Még egy jókora elefántfeje is van!

Az ismert zenész huszonöt éve véletlenül talált rá arra a budafoki telekre, ahol egykor egy romos kis házikó, ma viszont már az ő háza áll. Gyerekeivel és feleségével épp kinőtték a korábbi lakásukat, és a Karthago együttes frontembere a gyerekkorát idéző kertes otthonra vágyott. Állítása szerint meglehetősen barátságtalan volt a terület előző tulajdonosa, de végül sikerült nyélbe ütniük az üzletet, és elkezdődhetett az álomház építése.

Fél évig csak tervezett

Mint meséli, semmit sem bízott a véletlenre. „Találtam egy krea­tív építészmérnököt, akivel fél évig csak rajzoltunk. Rengeteg jó gondolatot táplált belém, kérte, mindent alaposan fontoljak meg. Például ha a bulikról hajnalban fogok hazaérni, hogy nem fogom zavarni a többieket? Legyen külön gardróbom, a villanykapcsoló közvetlenül ott legyen, ahol belépek egy helyiségbe, és lebeszélt a beltéri úszómedencéről, így az kinti lett…” – sorolja.

Repülőjegy az elefántfejnek

„1999-ben kezdett épülni a ház, mindennap eljöttem megnézni a munkálatokat, okoskodtam, beleszóltam a mesterek munkájába, és volt, amikor emiatt haza is küldtek.” Végül elkészült a ház. „Egyedül rendeztem be, ahogy annak idején elképzeltem. A feleségem és a gyerekeim csak akkor jöhettek be, amikor az utolsó kanál is a helyére került. Ez volt az én nagy meglepetésem a számukra.” Szigeti imád utazni. Bárhol is járt a világban, mindig hozott magával szuvenírt, főleg szobrokat, és ezekkel tette egyedivé a házat. „Van egy jókora elefántfejem. Azt például csak úgy engedték fel velem a repülőre, ha veszek neki külön repülőjegyet, így egész hazaúton a mellettem lévő ülésben pihent.” A szobor végül a zenész dolgozószobájának falán kapott helyet. Mindegyik szobornak megvan a maga története, a közös bennük, hogy imádja ezeket a tárgyakat.

A képre kattintva megnézheti Szigeti Ferenc otthonát!

Kiemelt képek és fotók: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!