Hazai sztár

Balsai Móni: „Szerintem meg kell próbálni megmenteni azt, ami működött”

A renitens című sorozat rendőrkapitánya ritkán nyílik meg a nyilvánosság előtt, velünk azonban már többször kivételt tett.

Eredetileg balerinának készült

„Hatévesen jelentkeztem a balettintézetbe, de az utolsó rostán kiestem. Egy világ omlott össze bennem, hogy most mi lesz. Felajánlották, hogy menjek néptánc szakra, de ezt üvöltve kértem ki magamnak. Aztán a kezembe került egy úgynevezett pöttyös könyv, Martina újra táncol, ez volt a címe. A főhősnek éppolyan sikertelen táncos próbálkozásai voltak, mint nekem, így gyerekként jó volt arról olvasni, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal.”

Kozmetikus­ként dolgozott

De nem a balerinaság volt az egyetlen hivatás, amivel Balsai Móni próbálkozott. „Miután nem vettek fel a színművészetire, anyukám rám parancsolt, hogy legyen valami kézzelfogható szakmám, ezért kozmetikusnak tanultam. Egy évig dolgoztam benne, de közben elkezdtem fellépéseket vállalni. Jó volt csinálni, de ha az lett volna az utam, mélyebben belemerülök. Jól van ez így, szeretek színésznő lenni.”

A határozott őrmester karaktere sem fogott ki rajta A renitensben (Fotó: RTL)

A fenn­tarthatóság híve

Régóta foglalkoztatja a környezettudatosság. „Elkezdtem azon gondolkozni, mit tudunk magunk körül változtatni. Bosszant, hogy manapság minden eldobásra van ítélve. A környékünkön van egy telek, amin egy régi házikó áll, a kertben volt egy rozsdás hintaágy. A szomszédok csodálkozásra elhoztuk és felújítottuk, nagyon jó családi móka lett belőle. Jó érzés benne ülni. Titkon az a tervem, hogy megosztom, mivel lehet a környezetet jobbá tenni. Kétbalkezes vagyok, de egyre több dolgot készítek, például már raklapbútort is csináltunk. Sikerélményt okoz, és büszkeséggel tölt el, hogy saját kezűleg készítettük, van egy jókora pozitív energiája.”

Hozzáment a kollégájához

Lassan 20 éve vannak együtt férjével, Ujj Mészáros Károllyal. Ám kapcsolatuk kezdetben kizárólag szakmai volt. „Három évig dolgoztunk együtt. Károlynak, rendező úrnak szólítottam őt, és magázódtunk. Kerülgettük egymást, mert éreztük, több is lehetne köztünk, mint munkakapcsolat, de korábban mind a ketten megfogadtuk: szakmabelivel soha! Természetesen ma már tegezem, de a Károly megmaradt.”

Titkos esküvőt tartottak

A boldogító igent egy titkos esküvőn mondta ki férjének. „Volt egy fehér ruhám a szekrényben, abban mondtam ki a boldogító igent. A szertartáson Károllyal együtt úgy meghatódtunk, hogy mind a ketten sírtunk” – mesélte lapuknak.

Férjével, Ujj Mészáros Károllyal a magánéletben és munkájukban is erős szövetséget alkotnak (Fotó: RTL)

Otthon is dolgoznak

A Shirley Valentine című előadást a saját otthonukban próbálták rendező férjével. „Összezárva, a konyhánkban létrehozni egy előadást, nehéz feladat volt. Pontosan meg kellett határoznunk, mikor kezdődik a próba és mikor van vége, hogy ne csússzanak egymásba a dolgok. Persze volt olyan, hogy mosogatás közben jutott eszünkbe egy jó ötlet, akkor azzal nem vártunk a másnapi próba kezdetéig, hogy megosszuk a másikkal. A világon sokan megtapasztalták, milyen otthonról dolgozni, és hogy ennek mennyi előnye van, és mik a buktatói.”

Hűséges típus

„Manapság divat a párunkat is eldobni, ha egy kicsi hiba keletkezik a kapcsolatban. Szerintem meg kell próbálni megmenteni azt, ami működött, nem szabad rögtön elbúcsúzni. Hiszek abban, ha valami egyszer jó volt, lehet jó újra. Ha valami működött évekig, meg kell keresni, mi a hiba, és kijavítani.”

Igazi átalakulóművész

Magazinunk kedvéért korábban még azt is vállalta, hogy átalakítsuk férfivé. Friderikusz Sándor műsorában pedig megöregítették.

Fotó: Trokán Nóra

Az ételek szerelmese

„Az anyukám húslevese, az apukám marhalábszárpörköltje és bejglije verhetetlen. A párom a japán konyhában van otthon, de imádom a húsokat is, amiket süt. Rám pedig azt mondja, egy pék vagyok, mert amióta falun lakunk, magam sütöm a kenyeret és a kalácsot.”

Nem érdekli a divat

„Öltözködöm eleget a színpadon, így a hétköznapokban már nem vágyom csillogásra. Ha a divatot követjük, akarva-akaratlanul is egyformák leszünk, pedig az egyediség tesz önazonossá. Szeretem a természetes, minőségi anyagokat, a szép színeket, a nőies szabásokat, a furfangot, a kifinomultságot. Számomra a szépség a belső harmóniát jelenti, ami átsugárzik a külsőre.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!