Hazai sztár

Együtt élő generációk: „Egy kapcsolatban nem lehet olyan, hogy ne fogadjuk el a szerelmünk szüleit”

Sokakat megnyugtat, ha nemcsak a gyermekeiket, hanem a szüleiket is egy karnyújtásnyira tudhatják maguktól. A sztárvilágban is számos példát találunk arra, hogy több generáció él együtt.

Elég egy papucs

Szinetár Dóra szerint a generációk sokat tanulhatnak egymástól, nagyszüleik példát mutathatnak az ő gyermekeinek. Ezért is döntött úgy még 2015-ben, hogy külön lakrészbe, de egy telekre költözik a szüleivel. A generációk azóta is együtt élnek, mindenkinek megvan a privát tere, a színésznő nagyfia és felesége is külön házban, de ugyanott lakik. „Sokat beszélgettünk a családi ebédeken, kinek mi lenne az ideális lakásforma, hogy érezné magát a legjobban, és végül Zalán mondta ki, amit mind gondoltunk: mi lenne, ha mindannyian összeköltöznénk? Az én családom már az ő családja is, és az ő családja az én családom. Szerintem egy kapcsolatban nem lehet olyan, hogy ne fogadjuk el a szerelmünk szüleit. Egy barátra lehet azt mondani, hogy nem vagyok rá kíváncsi, találkozzatok nélkülem, de a családunkra nem. Régen azt mondtam, az a boldog gyerek-szülő kapcsolat titka, hogy legalább egy cipőt fel kelljen venni, amíg átmegyünk egymáshoz, de ma már azt gondolom, elég egy papucs is. Nagyon jól működik így egyben a családunk! – mesélte korábban a Storynak Szinetár Dóra. – Édesanyámnak komoly igénye van arra, hogy a közelében legyünk, hiszen igazából teljesen sosem tudott elengedni. Nincs sok barátnője, ahogy nekem sem, mi tulajdonképpen legjobb barátnők is vagyunk. Mindig arra gondolok, hogy ő a felnőtt életéből tizenhat évet teljesen nekem áldozott. Ha ezt most elkezdem visszatörleszteni, és eltelik tizenhat év, még akkor is éppen csak ’nullán leszünk’. Ahogy a gyereknek szüksége van a szüleire, ugyanúgy a szüleinknek is szükségük van ránk. Ráadásul az én szüleim közelében jó lenni, mert kedves, nyitott, alkalmazkodó emberek. Remélem, ők is ezt gondolják rólunk. Persze nem mondhatom, hogy nincsenek különbségek az életritmusunkban, a szokásainkban, és ez néha zavaró is lehet, de ezt hívják elfogadásnak. Egy családon belül ennek működnie kell.”

Dóri örül, hogy a szülei példát tudnak mutatni a gyermekeinek is (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

25 éve alakították át a házat

Éppen 25 esztendővel ezelőtt, az első Story magazin megjelenésekor kezdte a házátalakítást Gálvölgyi János és családja. Rögtön az első lapban be is számoltunk erről, Fedél nélkül maradtak Gálvölgyiék címmel. Azóta is együtt él náluk a három generáció. „Emlékszem, átalakítottuk a házat, hogy együtt tudjunk lakni, és igen, volt, hogy nem volt fedél a fejünk felett. A munkások mondták, hogy jönnek holnap reggel hatkor, aztán persze nem jöttek. Mi mindig oda költöztünk, ahol éppen nem folytak a munkálatok. Így éltünk akkor. Szép volt, rég volt” − emlékszik nevetve Gálvölgyi.

A színésznő számára nagy öröm, hogy egy házban lakhat a mamájával (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Nagymamája a példaképe

Gryllus Dorka nemcsak a szüleivel és a gyermekeivel, de még a nagymamájával is együtt élhet. A 97 esztendős asszonyról nem is olyan régen mesélt nekünk. „Egy házban élünk vele, a szüleimmel. Ez egy négygenerációs ház. Ő szinte már csak fekszik, néha még beszélget, néha tudja, ki vagyok, néha nem, de nagyon örülök, hogy itt van még velünk. Igen, sok mindenben ő a példaképem, a hosszú életben is.”

Kiemelt képek: Borzi Vivien, Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!