Hazai sztár

Oszvald Marika: „Ha fiatalok között vagyok, nem érzem, mennyi idős vagyok”

A 71 éves szubrett a magánéletében is pont olyan aktív, mint a színpadon. Igaz, rengeteget tesz érte, hogy ez így is maradjon. Fiatalokkal veszi körbe magát, tanul tőlük, és nem fél új hobbikat találni, mint mostanában például két kerékre pattanni.

A színésznő kétlaki életre rendezkedett be. Gödöllőn lakik, de Pesten is van lakása, ha sűrű napjai vannak, nem autózik haza. És ilyenkor bizony beleveti magát az életbe, nem üldögél otthon. „Szívesen kijövök meginni egy limonádét… – mondja nevetve. – Imádok kimozdulni, emberekkel körülvenni magam, mert érzem: jó hatással van rám. Kislány koromban az időseket, az ő történeteiket szerettem hallgatni. Ma pedig a fiatalok életigenlő magatartását bámulom. Azt vettem észre, és nem is félek kimondani, hogy sokkal okosabbak nálunk! Nagyobb a rálátásuk a világra, mi azért kicsit már, lássuk be, csak be vagyunk gyepesedve. Ha fiatalok között vagyok, nem érzem, mennyi idős vagyok. A kor egy dolog, de a szellemiség és a lelkület a fontos, az abszolút tud kapcsolódni bármelyik generációval. Jól tudom, ez a hozzáállás az, ami engem frissen tart. Meg a mozgás!”

Oszvald Marika mostanában ahova lehet, rollerrel megy. „A barátnőim leptek meg vele az 55 éves jubileumunkra – újságolja büszkén. Igen, a színésznő mindent megtesz azért, hogy ne csak szellemileg, de testileg is friss maradjon. – Szeretek élni! Szenvedélyesen szeretem a hivatásomat is, de annyi minden más van, ami izgat, amit érdekesnek találok. Sokan nehezen hiszik el rólam, de imádok egyedül is lenni. Sőt volt olyan időszak az életemben, amikor nemhogy bulira nem tudtam gondolni, de lábra is alig bírtam állni. Egy ízületi gyulladás miatt nagy fájdalmaim voltak, a mosdóig is alig mertem kimenni. Emiatt is kezdtem el egy ízületregeneráló gyógynövénykúrát, ami szerencsére elmulasztotta a bajaimat. Csupa olyan gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító van a napi adagomban, amit az egyiptomi és kínai receptúrákban már időszámításunk előtt is használtak. A fűzfakérget a reuma ellen, az indiai tömjénfát a gyulladás kezelésére, a violát az ízületi bajokra. Mostanra megszűnt a gyulladás, így a fájdalom is a múlté. Ezt a kihívást is megugrottam! Igen, amíg el nem jön az életemben az elkerülhetetlen, addig szeretnék a velem szembeni vagy akár a saját magam által felállított elvárásoknak eleget tenni” – árulja el Marika.

Pozitív életszemlélete példaértékű (Fotó: Archív)

Csajos buli

Bár szeret fiatalok körében lenni, a legszorosabb barátnői természetesen vele egykorúak. „Több mint ötven éve kitartunk egymás mellett jóban-rosszban. A csajoktól kaptam nemrég a rolleremet is, amit hol máshol avattam volna fel, mint egy menő budapesti szórakozóhely előtt” – meséli kacagva.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!