Hazai sztár

Járai Máté: „Abban a pillanatban, hogy ez megszűnt, még színészként is más lett a megítélésem”

A színész a mai napig volt munkahelyét, az RTL Reggelit gyászolja, és erről nem is szégyell beszélni.

„Mit kéne tennem, hogy címlapra kerüljek, talán öljem meg a szomszédomat?!” – tette fel a költői kérdést Járai Máté. A színész nemrég az IstenEstben őszintén beszélt róla, mennyire irigyli – többek között – Istenes Bencét és Marics Petit, amiért az elmúlt hónapokban a Dancing with the Stars és a Sztárbox miatt címlapokon szerepelhettek.

Fiatal kora óta éhezik a figyelemre (Fotó: Story-Best Magán/fotocentral.hu)

„A csapból is én folytam”

Január 31-én volt egy éve, hogy Mátét kirúgták az állásából, pontosabban nem hosszabbítottak vele szerződést a volt munkahelyén, az RTL Reggeli műsorában. Így mostanra kevesebb megjelenést is tudhat magáénak. „Szeretem a pörgést, azt is, amikor sokat foglalkoznak velem. Mert azt éreztem, privilégium szerepelni a címlapon, általa azok is megismernek, akik esetleg nem járnak színházba. Amikor a csapból is én folytam, például Győrbe is többen leutaztak miattam csak azért, mert szerettek volna megnézni színpadon is. De per pillanat nincs kirakatban az életem. És a tévé hatalma egyértelmű, én is a saját bőrömön éreztem, amíg műsort vezettem. És abban a pillanatban, hogy ez megszűnt, még színészként is más lett a megítélésem. Úgy értem, már nem vagyok annyira érdekes, hogy mindig megkérdezzék, mi történik velem. Régen ehhez elég volt egy díjat kapni, ma ez sajnos kevés. Élet-halál kérdése, hogy kirakatba tesznek-e a művészvilágban, ahogy ma már az is, kinek, hány követője van a közösségi oldalon. Persze amit a címlapról mondtam, amit gondolok, átvitt értelemben kell érteni” – magyarázza Máté.

Közel két év után búcsúzott a Reggeli csapatától (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„Továbbadom a tapasztalataimat”

Ez a fajta kitárulkozás ritka a sztárvilágban. Máté őszinte szavait pedig soha nem tapasztalt pozitív komment követte az ­IstenEst néhány héttel ezelőtti adása után. Mintha most érkezett volna meg igazán a műsorba. „Nagyon jó érzés, hogy egyre több kommentben azt olvasom vissza, hogy jó, hogy én is az alapcsapathoz tartozom. Pedig nem rögtön találtam meg a fiúk között a helyemet, hiába kedveljük egymást, ráadásul négyből hárman még egy korosztály is vagyunk. Talán kellettek hozzá a komolyabb témák, talán mostanra érezték meg a nézők, hogy a koromból adódó bölcsességet, ahogy a világot nézem, a tapasztalataimat, amiket a kudarcaim­ból gyűjtöttem, szívesen továbbadom másoknak. Mindig is ezért igyekeztem őszinte lenni, mert hiszem, hogy a mi problémáinkon keresztül mások is kapcsolódni tudnak. 2019-ben például, amikor volt egy komoly összezuhanásom, én is folyton kerestem azokat a történeteket, ahol mások a kiégésükről meséltek. Végül egy Majoros Péter-­podcastban találtam meg a saját válaszaimat” – meséli.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!