Hazai sztár

Csősz Boglárka Epres Panniról: „Végül sikerült rábírnom egy kis kísérletezésre”

Majdnem mint két barátnő, úgy búcsúztak egymástól Isztambul repülőterén. A modellek egy közös munkát zártak azzal, hogy együtt kerestek új kalandokat.

Több mint húsz éve már annak, hogy egy kifutón álltak, most egy reklámfilm forgatása keresztezte Csősz Boglárka és Epres Panni útját. A közös munka csodás volt, amit még emlékezetesebbé tett, hogy egy teljes szabadnapot tölthettek a mesés Isztambul felfedezésével.

„Szárnyalni akartam”

Panni még sosem járt Isztambulban, Bogi ellenben élete legmeghatározóbb éveit töltötte házassága idején a városban. Így nem titkolt célja volt, hogy lenyűgözze kolléganőjét a messze földön híres török vendégszeretettel. Ez sikerült végül, igaz, kis híján beletört a bicskája. „Jóval hamarabb kiutaztam, szerettem volna, ha Panni érkezésére minden részlet a helyére kerül. Sokat forgattam, dolgoztam már Törökországban korábban is, így eleve ismertem a gyártó céget, de egyébként is jellemző rám, hogy a háttérmunkálatokba is szívesen belevetem magam. Ezúttal sem volt másként, szárnyalni akartam. Csak hab volt a tortán, hogy két nap alatt befejeztük a munkát, minden zökkenőmentesen, a tervek szerint alakult. Panninak pedig volt még egy napja, ami ugyan Isztambul felfedezésére nagyon kevés, de arra elég, hogy megszerettessem vele a török kultúrát, és felkeltsem az érdeklődését. Hiszen errefelé az számít jó vendéglátónak, akinek ez sikerült.”

A forgatás után városnézésre is jutott egy kis idő (Fotók: Archív)

„Jókat ettünk”

Szerencsére a rá annyira jellemző lelkesedés ezúttal sem hagyta cserben. „Egy egész jegyzetfüzetnyi ötletet írtam össze, és bár jól tudtam, hogy csak a töredékére lesz időnk, a török ételek kóstolása központi helyen szerepelt. Panni azonban még nálam is szigorúbb diétát követ, pontosan tudja mit és mikor eszik, ráadásul eleinte nem is igazán hitt benne, hogy új ízekkel ismertetem majd meg. Nem csoda, még azok közül is kevesen tudják, akik jártak már az országban, hogy a törököknek a bárányon kívül a marhahússütésben sincs párja, az argentinokkal és a brazilokkal vetekszenek ebben. Tizenkét és húsz óra között, lassú tűzön puhítják a húst, kerámiaedényeket használnak a fine dining éttermekben, de egyébként is mindenben a tradicionális dolgokat keresik. Bár én nem eszem húst, lenyűgözve figyelem, ahogy főznek. A világ számos pontján jártam már, de a világ legjobbját mindig itt ettem. És végül Pannit is sikerült rábírnom egy kis kísérletezésre, meggyőztem, hogy Isztambul kevés jobb dolgot adhat a látogatóinak, mint a Boszporusz, így kóstoltunk rákot, polipot, és közben figyeltem a reakcióit” – jegyzi meg nevetve.

Húsz év után újra együtt dolgozott a két szépség (Fotó: Archív)

„Lesz még folytatás”

Ezt követően sofőrt béreltek, hogy egy kicsit az üzleti negyedet is felfedezzék. „A törökök szeretik költeni a pénzt, és még jobban szeretik körülrajongani a vendégeiket. Ebben most Panninak is része lehetett, el volt ájulva a vendégszeretetüktől, és attól, hogy minden nagy világmárka képviseli magát, a luxusbutikoknak se szeri, se száma. De az apró kioszkok is lenyűgözték, hogy itt minden élelmiszert külön boltokban árulnak, legyen szó magokról, sajtokról vagy éppen gyümölcsről. Vásárolgattunk, és a nap végén úgy búcsúztunk, hogy bármikor, ha visszatérne a gyerekeivel tovább nézelődni, szívesen kalauzolom őket. Remélem, nemcsak ebben, de a közös munkákban is lesz még folytatás, tisztelem az értékrendjét és a profizmusát.”

Két napra színésznőnek állt

Csősz Boglárka ötlete volt, hogy egy látványos és szórakoztató reklámfilmben Epres Pannival együtt kalandozzanak, és a filmnek köszönhetően a modell színésznőként is kipróbálhatta magát. „Bár repülőzni, robogózni látnak minket, a közös munka célja az, hogy a minőség értékét közvetítsük a nagyközönségnek a megbízó török cégről. Egyébként egy, a francia–olasz Jean David Damonte tervezte különleges franciaágycsaládot reklámozunk” – mondja Bogi.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!