Hazai sztár

Kóbor Lénára nagyon büszke lenne az apukája: „Ha látná a sok gyönyörű fehér ruhás lány között kecsesen forogni…”

Kóbor János lánya 17 éves, kész nő. Ráadásul már egy szalagavatón is túl van, még ha nem is a sajátján.

Kóbor János lányáról kikerült egy gyönyörű fotó, ahol fehér, habos-babos ruhában táncol egy sulibálon. Igaz, még egy év hátra van neki a szalagavatójáig, de örömmel ugrott be, amikor két fiú is felkérte, táncoljon velük.

Ugyanaz tervezte a ruháját, mint azt, amiben anyukája férjhez ment (Fotó: Archív)

Megható pillanatok

Deme Zsóka szívét büszkeség töltötte el, amikor látta a lányát bevonulni a tánctérre. Úgy érezte, néhai férje is velük van. „Mint minden anyának, nekem is hevesebben vert a szívem. Őszintén bevallom, elérzékenyültem – kezdi mosolyogva a zenész özvegye a Storynak. – Főként akkor, amikor arra gondoltam, milyen büszke lenne rá az apukája is, ha látná Lénát a sok gyönyörű fehér ruhás lány között kecsesen forogni… Szólt a zene, az egész sportcsarnokot izgalom és boldogság járta át, a diákoknak ott voltak a szüleik, a családjaik, több százan voltunk, de az én szemem mégis csak a lányomat követte. Egy anya számára ez leírhatatlan érzés. Ráadásul Léna ruháját Léber Barbara tervezte, épp, mint az én meseszép esküvői ruhámat… Ebben is van valami megható.”

Léna és anyukája, Zsóka (Fotó: Archív)

„Mehetek majd mindenfele”

Zsóka és lánya közel állnak egymáshoz, szorosabb aligha lehetne a viszonyuk, de az édesanya arra tudatosan figyel, hogy Lénának meglegyen a kellő szabadsága. „Anyu engedi, hogy a saját életem éljem – mondja a fiatal lány. – Most fogom letenni a KRESZ-vizsgát, alig várom, hogy a kezembe kapjam a jogosítványomat, és végre vezethessek! Ez hatalmas szabadságot jelent majd – neveti el magát. – Mehetek majd mindenfele. És hát dolgom is akad bőven. Suli, tánc, zene. Egyébként az utóbbi időben apu stúdiójába is gyakran megfordultam. A zeneszerzést próbálgattam. Fel is vettem néhány dallamot, és úgy érzem, kellő ihletet kaptam ahhoz, hogy ebben az évben dalokat írjak. Már konkrét terveket is szövögetünk 2024-re… Emellett a Gyöngyhajú lány balladája musicalben is ugyanúgy folytatom a szereplést, és bármilyen új lehetőségre nyitott vagyok. No és persze még csak 17 vagyok, így érthetően a barátokkal is sokat lógok együtt” – jegyzi meg mosolyogva.

A Gyöngyhajú lány balladája című előadásban (Fotó: archív)

Kötelesség és szórakozás

Zsóka pedig rögtön rávágja: „És ez így van rendjén.” Nem kérdés, szülőként vannak elvárásai a lányával szemben, például, hogy az iskola mellett otthon is besegítsen a házimunkába, de Léna ügyesen lavíroz kötelesség és szórakozás között. „Azt gondolom, ebből a szempontból ugyanúgy élünk, mint sok más család – folytatja. – Természetesen mi, lányok megosztjuk az otthoni feladatokat. Hiszen csak akkor lehet rend az ember fejé­ben, ha körülötte minden rendezett. Az ilyesfajta kötelességtudat jól jön majd, ha Léna kirepül a családi fészekből, és önálló életet kezd… De ezzel ő pontosan tisztában van. Léna önálló fiatal nővé lett. Ügyesen kezeli az iskolai és a színpadi kötelezettségeit. Ráadásul saját magával szemben is vannak elvárásai, nem is kicsik… De még csak 17 éves! És én azt szeretném – amellett, hogy a gimnáziumi tanulmányaira, illetve az ének- és tánctudásának fejlesztésére összpontosít –, ha sok boldog emléket gyűjtene ebből a korszakából.”

Kiemelt képek: Archív, Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!