Hazai sztár

Kovács Patrícia a kapcsolatáról Medveczky Balázzsal: „Éljük az életünket, mint mindenki más”

Egy tandemugrás adta meg a kezdőlökést, hogy a Vígszínház művészei a nyilvánosság előtt is számot adjanak szerelmükről.

Nem hagyta szó nélkül a közvélemény, amikor tavaly májusban Kovács Patrícia és a nála tizenöt évvel fiatalabb Medveczky Balázs egy tandemugrás hevében közös képet töltött fel a közösségi oldalaikra, és elindultak a találgatások, egy párt alkotnak-e. Az élet a Vígszínház színészeit igazolta, boldogabbak már nem is lehetnének egymás oldalán. Az új évet és szerelmüket Bécsben ünnepelték, kapcsolatuk pedig már egy éve töretlen.

A tandemugrás olyan elementáris erővel hatott rájuk, hogy a közösségi oldalaikra is felkerült (Fotó: Archív)

Ősszel ünnepelték az évfordulót

Nagyon mélyről és nagyon sok rossz után, nagyjából 2022 őszén vált a Patríciát jól ismerők előtt egyre egyértelműbbé, hogy a szép színésznő életében kezdenek végre újra a helyére rendeződni a dolgok. Szakmai sikerei addig is szép számmal adódtak, ám a magánéleti történések hatására megint áradt belőle az őt korábban is annyira jellemző derű. És ez az, ami sokaknak feltűnt. Tavaly májusban azonban, amikor a Blikk először írt róla, a pár még tagadta kapcsolatuk létezését. Patrícia egyet nem titkolt soha, hogy emberileg mennyire meggyötörte az élet. Így tehát utólag is érthető az óvatossága, hogy miért is őrizte féltve az akkor még törékeny szerelem létezését. Mindenesetre 2022 novemberében egy YouTube-csatornára feltöltött videóban, amikor arról faggatták, ki az a két ember, akit magával vinne egy lakatlan szigetre, sokat sejtetően kimondta, hogy a lányán kívüli másik személyt még nem nevezi meg. És Patrícia minden bizonnyal itt Balázsra gondolt, hiszen a Vígszínház 2022 december végi karácsonyi köszöntőjében már meghitten ölelkeztek össze. Igaz, e titkos szerelem akkoriban még csak a kollégák előtt volt egyértelmű. Augusztusban a Nők Lapjának végül színt vallottak: „Az ugrás akkora élményt adott mindkettőnknek, hogy úgy éreztük, közzé kell tennünk az Instagramon” – magyarázta Patrícia.

Te + Én YouTube-műsorban azt mesélte, hogy könnyű vele együtt élni (Fotó: Archív)

Már össze is költözhettek

Akik ismerik őket, azok szerint tökéletesen kiegészítik egymást. Balázs az a típusú férfi, aki Patríciához való. Elég csak megnézni Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékának kedvcsináló videóját! A férfi Pacinak becézi benne szerelmét, de így hívják Enikőt a hozzá legközelebb álló barátok is. Arról azonban, hogy mitől is működhet egy szerelem jól, maga a színésznő vallott: „Szerintem velem nagyon könnyen lehet lenni, egy faktor van, nem bírom, ha elkezdek unatkozni, de ha valakinek van humora, sokáig tud a dolog működni – ezt szerelmük hajnalán, 2022 novemberében nyilatkozta a Te + Én című YouTube-videóban. Patrícia egyébként mindig is lázadt a konvenciók ellen. Már házassága idején is arról mesélt, soha nem vágyott lánykorában habos-babos esküvői ruhára. Sőt kapcsolataiban is ugyanannyira szeret időnként egyedül lenni, mint Balázs, hiszen a magányra egyik művész sem negatív értelemben gondol, sokkal inkább inspirálja őket. A mindennapokban pedig mindketten teljesen átlagos életet élnek. – Bútorboltba és étterembe megyünk, kutyát sétáltatunk, ülünk a villamoson, sorozatokat nézünk. Éljük az életünket, mint mindenki más” – mesélte a Nők Lapjának korábban a színésznő.

Az RTL Sztárbox című műsorára is együtt érkeztek (Fotó: Trenka Attila/fotocentral.hu)

A bűvös szám

Patrícia életében a hetes szám mindig is vízválasztó jelentőséggel bírt. Ennyi évet élt együtt Anger Zsolttal, majd Gusztos Péterrel való házassága is hét évig tartott. De hét év telt el azóta is, hogy a nyilvánosság előtt ismét felvállaljon egy szerelmet. Vajon ki is ez a férfi, akinek a színésznő bizalmat szavazott? „Tizenhat éves koromig nem mertem megszólalni az istennek se. Emlékszem, mindig rám szólt az édesanyám, hogy köszönj, ki se mertem mondani a szót sem, és 16 éves koromban, amikor otthagytam a balettintézetet, ott egy olyan nagy felszabadulás lett úrrá rajtam, hogy elkezdtem beszélni, humoromat felfedezni – mesélte magáról Medveczky Balázs Kadarkai Endre vígszínházi sorozatában. Ahol többek között kiderült, Fesztbaum Béla az egyik legnagyobb bizalmasa, vele A Grund nevű vígszínházi fiúzenekarban is közösen játszanak. A színész olyan híres felmenőkkel büszkélkedhet, mint a Magyar Rádió gyermekkórusát alapító nagyszülei és méltán elismert karmester szülei. Ő maga táncolni és dobolni is tanult, és egyre nagyobb szenvedélye a művészetek mellett a gasztronómia. A lakóhelyéhez közeli húsboltban már törzsvevőnek számít. – Egyszer meg akarok tanulni főzni rendesen, mert szép dolog. Kétszer-háromszor sikerült már a spenótlevél és a tejszínes csirkemellcsíkok, az nagyon finom, egyébként rántottát, popcornt tudok készíteni. De nagyon szeretek enni, ez ugyan nem látszik, amit talán a szerencsés genetikának meg a balettnek köszönhetek” – árulta el a Játszó-társakban magáról.

Kiemelt képek: Archív, Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!