Hazai sztár

Szulák Andreát újra „összefújta a szél” Kamarás Ivánnal: „Jól működött közöttünk a szakmai kémia”

Számos vidám és megható találkozást idéz fel az énekesnőben a legendás dal, amelyet most a Csináljuk a fesztivált! színpadán énekel.

A népszerű színész-énekesnő Kamarás Ivánnal énekli Cserháti Zsuzsa és Charlie slágerét a Száguldás, Porsche, szerelem című Nagy Tibor-dalt. Mint kiderült, nem a Csináljuk a fesztivál!-ban duettpartnerek ők, hanem régi jó ismerősök.

Fotó: Story-Best Magán/fotocentral.hu

A Jóisten tenyerén

Ki hinné, hogy Szulák Andrea előbb ismerte Iván édesanyját, Uhrik Teodórát, mint színész fiát? „Iván anyukájával a Funny­ Girl című előadásban játszottunk először együtt.  Ő a Pécsi Balett igazgatónője, kiváló balettmesternő, és csodálatos édesanya. Mostanában Pécsett is játszom, így gyakrabban tudunk találkozni, beszélgetni. A ’kisfiával’ pedig egészen különleges módon ismerkedtem meg Tahitin. Hogyan kerültünk oda? Frei Tamásnak volt egy műsora, amelyben ismert embereket vitt el a világ távoli, izgalmas helyeire, hogy megosszák a személyes élményeiket a nézőkkel ezekről az utazásokról. Kiváló emberek vettek részt a műsorfolyamban Presser Gábor, Jakupcsek Gabi, Jáksó László, Pataki Ági. Amerikában és Tahitin is jártam, és az utóbbi helyen egy csapatba kerültem Kamarás Ivánnal. Meseszép helyeken fordultunk meg. Olyan volt, mintha a Jóisten tenyerén hordozott volna minket. Azt hiszem, amikor egy utazáson, ilyen közelségben ennyi ideig vagy együtt másokkal, akkor tudjuk nagyon megutálni vagy nagyon megszeretni egymást. Ivánnal velünk az utóbbi történt – meséli Andrea. – Később aztán volt vendég is a műsoromban, és akkor azonnal felemlegettük ezeket a kalandokat. Az adás után az édesanyja felhívott, és megköszönte, hogy szeretettel vettem körül a műsorban a kisfiát. Azt mondta, jólesik neki, ha azt látja, hogy ilyen szépen bánnak Ivánnal. Nem is értettem, miért hálás ezért, én úgy éreztem, számomra ez volt a természetes. És tessék, most ennyi év után újra összefújt minket a szél, és együtt állhattunk színpadra. Újra sokat nevettünk, mint régen. Jól működött közöttünk a szakmai kémia is.”

Frei Tamás utazós műsorában (bal szélen) (Fotó: Story-Best Archívum/fotocentral.hu)

Moszkvai diadal

A Száguldás, Porsche, szerelem című dallal egyébként nem ez az első találkozása az énekesnőnek. „1990-ben Moszkvában egy nemzetközi versenyen is énekeltem, és nyertem vele. A Magyar Rádió nevezett be az OIRT (Nemzetközi Rádió és Televíziós Szervezet) rendezvényére ezzel és a Szerelem, el ne hagyj című slágerrel. Ám ez még nem minden! Emlékszem, otthon anyukámnak volt a vendégszobájában egy kis tévéje, amin a Magyar Televízió két csatornája jött be rajta, plusz az orosz tévé. Volt egy videómagnója is, amivel gyorsan felvette, amit szeretett volna. Pár hónappal később egyszer nála kávéztam, és közben be volt kapcsolva a készülék. Éppen az orosz csatornát néztük, amin gyakran mentek balettek, koncertek. Egy hangot se értettünk belőle, de szépek voltak a képek. Mondtam anyunak, ’nézd, pont ilyen volt Moszkvában a díszlet, amikor versenyeztem. Nézd, pont ez a pasi énekelt előttem.’ Aztán másodpercek múlva már azt kiabáltam: ’Nézd, az ott én vagyok!’ Anyu a videómagnójával természetesen azonnal fel is vette a produkciót. Valahol a mai napig megvan.”

Az SZPSZ eredeti előadói, Cserháti Zsuzsa és Charlie (balra) Novai Gáborral (Fotó: Korponai Tamás/fotocentral.hu)

Szívébe zárta Cserhátit

Andit a dal egyik eredeti előadójához, Cserháti Zsuzsához is mély, baráti kötelék fűzte. A tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő emlékét is megidézi majd a produkció. „A Magyar Rádióban egy zenei seregszemlén találkoztunk először. Első pillantásra rokonszenvesek voltunk egymásnak. Nagyon sokat nevettünk. Akkor még nem volt divat őt nagyon imádni, különleges előadónak számított, de én egy csapásra a szívembe zártam, és úgy hiszem, ez kölcsönös volt – meséli Andrea. – Egyébként is egyfajta megosztottság jellemezte akkor a könnyűzenei szakmát: pop, rock, jazz. Én ezt sosem szerettem, nekem a zene mindig egyetemleges dolognak számított. Az viszont akkor is világosan látszott, hogy Zsuzsa nagyon jó művész volt. Jómagam előadóként sosem tudtam igazán őt objektíven megítélni, mert mindig a barátságunk szemüvegén keresztül láttam. Szóval sok szálon kötődöm a dalhoz. Öröm számomra, hogy ezt énekelhetem a show-műsorban.”

Kiemelt kép: MTVA, MTI/Szigetváry Zsolt

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!