Hazai sztár

Majka az RTL-es átigazolásról: „Még az is lehet, hogy innen megyek nyugdíjba”

A pénz vajon szerepet játszott abban, hogy a tévés-rapper rászánta magát élete egyik legnagyobb váltására?

A 2023-as év búcsúzóul, az ünnepek előtt még tartogatott egy bomba hírt: 16 év után Majka otthagyja a TV2-t, és visszaigazol az RTL-hez, ahol annak idején feltűnt. A hírt maga a rapper-műsorvezető közölte saját oldalán: „Mondhatnám, hogy könnyű menet volt, de nem volt az…(!) 16 év után új kalandokat keresek a kereskedelmi televíziózásban, és visszatérek az RTL-hez, ahol egy régi-új csapat vár – írta Majka. – Alkotó emberként mindig új impulzusokra van szükségem, és most az RTL-nél látok garanciát arra, hogy olyan műsorokban szerepeljek, ahol a néző is jól szórakozik, és én is jól érzem magam. 21 évvel ezelőtt innen indultam el a ValóVilágból a való világba, és ha jól számolom az életkorom, még az is lehet, hogy innen megyek nyugdíjba.” Egy nappal később barátja és a ­TV2-n műsorvezető társa, illetve a Sztárban Sztár leszek másik mestere, Pápai Joci is bejelentette, hogy Majkával tart. „Petike, ha azt hitted, hogy csak a Te képességeid lehetnek olyan szinten, hogy átszerződj az RTL-hez, akkor nagyon nagyot tévedtél, hiszen képzeld, az Öcskösöd is az RTL csapatát fogja erősíteni! Nem fogsz tudni lerázni, mivel együtt folytatjuk itt is az utunkat, drága testvérem” – tudatta Joci.

Pápai Jocival előbb voltak barátok, aztán munkatársak lettek (Fotó: TV2)

„Nem hagyom, hogy irányítsanak”

A Story értesülései szerint a TV2 nem engedte el egykönnyen Majka kezét, és próbálták a csatornánál tartani, műsorvezetőjük ugyanis nem mismásolt, felfedte, hogy ajánlatot kapott a konkurenciától. Úgy tűnik azonban, hogy a csatornánál nem tudtak olyan feltételekkel előállni, amik maradásra bírták volna Majorost. Nem csoda, hogy mindenhol arról kezdtek cikkezni, hogy Majka igazi csúcsgázsit kapott a váltásért. Egy korábbi Story-­interjúban az ózdi hős őszintén válaszolt a kérdésre fontos-e neki a pénz. „Igen, nagyon. Én nagyon nehéz körülmények között nőttem fel. Sokat álmodoztam, de semmim sem volt. Nagyon szerettem az apukámat, aki korán meghalt, negyvenöt éves volt. Őt tönkretette a sok munka és a nők. Isten nyugosztalja, de irányítható ember volt. Megfogadtam, hogy én nem hagyom, hogy nekem dirigáljon bárki is. Nem hagyom, hogy irányítsanak sem a munkában, sem a magánéletben, mindig én vagyok az, aki kimondja a végső döntéseket. Nem hagyom azt, hogy ki legyek téve a főnök hangulatának, szeszélyeinek. Ugyanez volt az oka annak, amikor annak idején ott hagytam az RTL Klubot. Mindenki azt mondta, megőrültem. Én viszont tudtam, hogy tulajdonként nem tudok létezni és nem is akarok. Én nem tudok eljárni vacsorázgatni emberekkel és jópofizni. Alkalmatlan vagyok erre. Persze a jövőm nagyon fontos. Most minden sikerül, minden jól megy. De fel kell készülnöm arra, hogy mi lesz, ha nem megy ilyen jól. Elégedett vagyok, de annyira nem, hogy hátra is dőljek. Soha nem vagyok igazán elégedett. Én nem akarok olyan lenni, mint azok a hajdan volt híres valóságshow-szereplők, akik nem tudnak alkalmazkodni a világ eseményeihez. Én előbb lennék börtönben, mint hogy visszasüllyedjek a semmibe. És kimondom: nem bírom a pénztelenséget.”

Felesége, Majoros Hajnalka a közösségi oldalán állt ki mellette (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

„Tudom, hogy jól döntött”

Nem csoda, hogy ezek után felerősödtek azok a hangok, amik azzal vádolták Majkát, hogy 16 év után fontosabb volt számára a pénz, mint a szakmai hűség. Ekkor azonban gyermekeinek édesanyja, Majoros Hajnalka kelt a védelmére. „A mondanivalómat úgy kezdem, hogy mély tiszteletem a kivételeknek, de mai hangzatos X (ezek lennénk mi), Y és Z generáció számára kevésbé fontos a kitartás, lojalitás szívünk választottja, a barátaink vagy épp a munkahely iránt és ahogy telik és gyorsul az idő, az ember hamarabb dönt a váltás mellett, mert mindig jobbra és többre vágyik. Sokszor teszi ezt meggondolatlanul vagy impulzív döntés hatására, mert a rövid távú meggazdagodásban, legyen az lelki vagy materiális, reménykedik – kezdte hivatalos oldalán Hajni. – Az egyik általam tisztelt kivétel nem más, mint Peti, akinek a döntései megalapozottak, nem hirtelen felindulásból vált vagy dönt, hosszú távon gondolkodik és nem pénzt, hanem értéket hajt és teremt. 16 év hosszú idő, voltak völgyek, de inkább hegyek, virágzó együttműködés mindkét fél számára. Büszke vagyok arra, hogy az egyik legnagyobb tévétársaság felépítésében vett részt, és arra is, hogy egy ilyen komoly döntést meghozott. Tudom, hogy jól döntött. Azért ha 16 év után elhagy, kinyírom.”

Curtist a Voice-ban láthattuk

A legtöbben arra tippelnek, Majka lesz a ­visszatérő X-Faktor egyik mentora, ahol biztosan jó párost alkotnának Pápai ­Jocival. Herceg Erika nagyon bevált a ­legutóbbi évadban, így nem lenne meglepő, ha ő ­maradna. A harmadik férfi mentor személye azonban még így is kérdéses, minden ­bizonnyal az lenne a legizgalmasabb, ha ­Curtis csatlakozna a csapathoz, akinek ­bizony van közös múltja Majkával.

Kiemelt kép: TV2

Címkék:

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!