Hazai sztár

Brasch Bence kölyökképű tinibálványból nehézsúlyú gladiátor lett: „Eleinte sodródtam az árral”

A Csillag születik című tehetségkutatóban ismerte meg az ország, nemrég pedig a Sztárbox félelmet nem ismerő harcosként tért vissza.

Mint mondja, úgy érzi, amióta legyőzte a ringben KKevint, Szegedi Fecsót és Árpa Attilát, új kapuk nyíltak meg előtte. Bár a civil életét hét lakat alatt őrzi, azt azonban elárulja, hogy hatalmas lelki fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben.

A kiszámíthatatlanság szépsége

„Rengeteget tanultam önmagamról. Megtanultam jobban fókuszálni, és fejben ott lenni az adott pillanatban. Úgy érzem, valami megváltozott bennem, vagy legalábbis változóban van, és elég jó irányba haladok – magyarázza a nehézsúlyú bajnok, aki nagyon büszke három kiütéses győzelmére. De vajon énekesnek, színésznek vagy bokszolónak jobb Bence? – Ezen még nem gondolkoztam – mondja nevetve. – De az első kettő szerintem elég jól megy. Legalábbis ezt mondják. Az biztos, hogy éneklésbe és a színjátszásba is sok munkát fektettem. Egyébként nem gondolnám, hogy annyira hiányoznék a zenei palettáról, hiszen nagyon sok jó előadó van. Ami pedig a bokszot­ illeti – fűzi hozzá a színész. – Hétről hétre sokat fejlődtem. De nyilván ellenfele válogatja, hogy mennyire tud sikeres lenni az ember, hiszen alkalmazkodni kell a különböző helyzetekhez. Talán pont ez a kiszámíthatatlansága teszi ilyen széppé ezt a sportágat.”

Annak idején zsákszámra kapta a rajongói leveleket (Fotó: Tóth Beáta/fotocentral.hu)

Vajon kire hallgat?

Noha az RTL ökölvívó-gálaműsora óta hatalmas érdeklődés irányul felé, ő mégsem szeretné a reflektorfényben ünnepeltetni magát. „Korábban a zenei kiadóm vigyázott és figyelt rám. A kezdetek kezdetén ők készítettek fel arra, hogy hogyan nyilvánuljak meg a médiában, és mennyire érdemes beengednem a nyilvánosságot az életembe. Ma már nincs, aki ’fogja a kezem’, tudok felelősséget vállalni a tetteimért, a mondandómért. De nyilván a barátaimra és a hozzám közel állókra hallgatok. Eleinte egyébként még csak-csak beszéltem a magánéletemről, a családomról, de mára teljesen távol tartom magamat és a szeretteimet a nyilvánosságtól. Ugyanis senkinek sincs köze ahhoz, hogy éppen van-e barátnőm vagy nincs, vagy hogy hol és miképp élek.”

Az utolsó győzelmet ő sem bírta meghatottság nélkül (Fotó: RTL)

„A magamutogatás sosem volt rám jellemző”

Annak idején a tehetségkutatóban feltűnt tinibálvány sikert sikerre halmozott, mégsem érezte magáénak a popénekesi karriert. „Hirtelen csöppentem bele a szereplésbe, az ismertségbe. Bár mindig is színész szerettem volna lenni, de énekesként is ki akartam magam próbálni, ezért is jelentkeztem 14 évvel ezelőtt a Csillag születik című műsorba. Akkoriban még nem voltam annyira tudatos, mint most. Eleinte csak sodródtam az árral, és próbáltam felvenni a fonalat, de a szereplés, a celebkedés, a magamutogatás sosem volt rám jellemző. Elvégeztem az Operettszínház musicalstúdióját, majd sok fontos szerepet kaptam a színházban. Utána felvettek a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, és három éve a Vígszínház tagja vagyok. A színészet a hivatásom. Az ismertség legfeljebb velejárója a szakmámnak, de sosem voltam az a típus, akinek feltűnési viszketegsége van. Most, hogy nagyobb figyelem van rajtam, szeretném ezt jó dolgokra használni.”

A művész élete

„Néha már kifejezetten élvezem a saját magam társaságát, pedig voltak és olykor ma is vannak ezzel bajaim. Nem tudtam, hogy mihez kezdjek magammal, ha egyedül vagyok, vagy éppen nem dolgozom. De az én szakmámban szerintem ez egy gyakori probléma, hogy mindig visszaigazolást várunk másoktól” – mondta korábban a Reggeliben Bence.

Kiemelt képek: RTL, Schumy Csaba/fotocentra.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!