Hazai sztár

Szikora Róbert: „Nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, ha felrúgnám a házasságomat”

A csikidam királya igazi hosszútávfutó, aki nemcsak a karrierjében, hanem a magánéletében is igyekszik hű maradni önmagához és imádott feleségéhez, Zsuzsához.

Nem lehet véletlen, hogy születésnapi koncertjének a Szikora 25 lett a címe. „Nem az, pont annyinak érzem magam. Ez nagyrészt a genetikának köszönhető, másrészt biztos vagyok benne, hogy az imádkozás is sokat segít. Ezáltal ugyanis kiűzöm a stresszt az életemből, és sokkal kiegyensúlyozottabb, simább az arcom – mondja az énekes, de hozzáteszi, nem csak a fohász segít, a rendszeres mozgás, a színpadi jelenlét is hozzájárul a fittségéhez. – Előadóművészként nem engedhetem meg magamnak, hogy elhanyagolt legyen a külsőm. Vagyok annyira hiú, hogy érdekel a rajongóim véleménye, reakciója, amikor találkoznak velem, meglátnak a színpadon. Vigyázni kell arra, nehogy megkapjam: ’Hú, ez hogy néz ki!’ Persze közben igyekszem két lábbal állni a földön, és nem elfelejteni, hogy hány éves vagyok. Például nem festetem a hajamat, nem hordok fülbevalót, és nem öltözöm olyan kirívóan. Szeretném megőrizni a méltóságomat, nem akarok a saját unokámnak kinézni, szimplán csak Szikora Robi akarok maradni.”

Tóth Andi is fellépett az R-GO-val (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Szigorúan tilos megújulni!

Bár ő maga igyekszik lépést tartani a rohanó világgal, a zenei életben nem hisz a megújulásban. Szerinte legjobb a régi, jól bevált receptet követni. „Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy több mint negyven éve tartó töretlen sikert tudhat magáénak az R-GO. Ezt ma már ’csak’ megőrizni kell, megújulni viszont szigorúan tilos! Új dalokat persze lehet és kell is írni, nem elég csak leporolni a régi nótákat, de a jól bevált stíluson, színpadi jelenléten szerintem semmiképp nem szabad változtatni. A rajongók a koncertjeinken ugyanis egy időutazásra váltottak jegyet, és ha nem tudjuk őket visszarepíteni a múltba, akkor egészen biztosan csalódottan fognak távozni.”

„Zsuzsikával együtt kezdtük az életünket, és együtt is fogjuk befejezni!” (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

„Állandó udvarlásban vagyok”

Robi nem szeret csalódást okozni sem a rajongóinak, sem a feleségének. Immár fél évszázada munkálkodik azon, hogy mintaférj legyen. „Hű vagyok önmagamhoz és másokhoz is. A feleségem mellett már több mint ötven éve kitartok, és ezen nem is kívánok változtatni. Zsuzsikával együtt kezdtük az életünket, és együtt is fogjuk befejezni! Nem is tudnék elszámolni saját magammal, a lelkiismeretemmel, ha felrúgnám a házasságomat. Én abban a korban nőttem fel, amikor még megjavítottak valamit, és nem lecseréltek vagy kidobtak. És ez nemcsak a kávéfőzőre, a rádióra, a tévére igaz, hanem a kapcsolatokra is. A szerelem egy idő után átalakul, de ha mindketten eleget teszünk a házasságunkért, akkor bizony vissza-visszaköszönnek a nagy érzelmek. Én például állandó udvarlásban vagyok, mert ötven év után is tetszeni szeretnék a feleségemnek!”

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!