Hazai sztár

Solti Bernadett: „A fiaink testvérek, az ő érdekükben is szeretnék jó kapcsolatot kialakítani”

Kevés boldogabb házaspárt találni, mint Solti Ádám és Berni, hiszen oly sok küzdelem, sikertelen lombikprogram után nyáron végre megszületett a kisfiuk. Ám hogy tökéletes legyen ez a boldogság, Berni rendezni szeretné kapcsolatát a férje balkézről született gyermekének édesanyjával.

Két évvel ezelőtt még kettesben töltötték a karácsonyt, a tavalyi ünnep pedig, amikor már tudták, hogy Berni szíve alatt hordja a gyermeküket, a várakozás jegyében telt. Tervezgették a jövőt, arról álmodoztak, milyen csodás lesz a babájukkal átélni először a szentestét.

Együtt sikerült

Az álom valóra vált, és nem túlzás azt állítani, életük legfontosabb, legszebb karácsonyát ülték idén. Pedig az elmúlt több mint két évük nagy része finoman szólva is emberpróbáló volt, nem sok házasság bírta volna ki azt, amit az övéknek sikerült. Leginkább, hogy Ádámnak egy alkalmi viszonyából kisfia született. „Megkönnyebbülés volt, hogy a nyilvánosság előtt is kiderült, a férjemnek van egy kisgyermeke, és az is, hogy ezt a helyzetet mi magunk között megoldottuk − mondja Berni. A fiatal anyuka még a várandóssága alatt mesélte el részletesen a Storynak, hogy ez mennyire fájdalmas volt. – A házasságunkban felgyülemlett feszültségek miatt téptük egymást, szerettünk és gyűlöltünk, szakítottunk, szétköltöztünk, majd újra együtt éltünk… – sorolta, hozzátéve, ma már tudja, szükségük volt minderre. – Nem csiszolódtunk össze igazán az évek során, bármennyire is szerettük egymást. Szerintünk emiatt nem jött össze egyik lombik sem. De a történtek ellenére, meg hogy mélypontra jutott a házasságunk, soha nem szűntünk meg szeretni egymást, soha nem merült fel komolyan, hogy ne együtt próbáljunk ebből felállni. Mi meg akartuk oldani a problémáinkat. És nekünk ez együtt sikerült, visszaállt a bizalom és a barátság is közöttünk. Az ide vezető út nem volt egyszerű, de semmit sem bántunk meg, semmit sem változtatnánk meg, azt sem, hogy a férjemnek lett egy gyermeke.”

Elhatározták, úgy nevelik majd kisukat, hogy tudja, van már egy testvére (Fotó: Archív)

Egy vágyuk még nem teljesült

Ahogy lelki terheiket levetették, teljesült leghőbb vágyuk is, nyáron világra jött a kisfiuk, Benedikt. A szülésről csak a Storynak meséltek, és akkor azt mondták: „Úgy neveljük majd a gyerekünket, hogy tudja, van már egy testvére.” Reményteli kijelentés volt, és miért is ne tették volna, elvégre az idei esztendő valóban az övék volt. Nemcsak a kisfiuk születése miatt, hanem mert berendezkedtek családi házukban, Ádám új főszerepet kapott a Madách Színházban, a Pretty Woman musicalben, és tévéműsorokban is, legutóbb épp Az árulók – Gyilkosság a kastélyban című valóságshow-ban. Tulajdonképpen minden vágyuk teljesült, egyet leszámítva, még nem sikerült működő kapcsolatot kialakítani Ádám hároméves fiával és az édesanyjával. „Szeretnénk, ha a kisfiú részese lenne az életünknek. Ezért vettem fel nemrégiben a kapcsolatot Ádám volt szeretőjével.”

„Nem leszünk barátnők, de…”

Mondják, hogy ha valaki szülő lesz, megváltozik az életszemlélete, a gondolkodása, a gyermekét teszi az első helyre. De természetesen ebben a helyzetben, amelyben Soltiék vannak, kell intelligencia és megértés is. „Amióta megszületett Benedikt, én is sok mindent másként látok, másként gondolok a múltra és a jövőre. Röviden összefoglalva, megírtam a volt szeretőnek, hogy szeretném rendezni a kettőnk közötti helyzetet. Azt is, hogy nem leszünk barátnők, de van bennük pár közös dolog. Elsősorban az, hogy mindketten édesanyák vagyunk, a fiaink pedig testvérek – mondja Berni, és elárulja, hogy sokat gondol Ádám nagyobbik fiára. Szeretné őt megismerni, és hogy az életük része legyen úgy és olyan keretek között, ahogyan az mindenki megelégedésére szolgál. – Örülnék, ha normalizálódna a helyzet, ennek érdekében pedig félre tudnánk tenni a nézeteltéréseket. Tudom, ez nem megy egyik napról a másikra, de valahol el kell kezdeni, főleg a gyerekek miatt. Ők mindig testvérek lesznek, és szívből szeretném, hogy jó testvérek legyenek, olyanok, akik mindig, felnőttként is számíthatnak egymásra. E cél érdekében pedig most nekünk, szülőknek kell lépéseket tenni.”

Benedikt, Berni és kiskutyájuk, Conor a szokásos napi sétán ausztriai otthonuknál (Fotó: Archív)

Mit hozott a Jézuska?

„Benedikt babáknak való kis fotelt kapott, építőjátékokat, mesekönyveket és rágókákat.” Ádám nagyobb gyerekére is gondoltak. „Ő már nagyfiús ajándékokat kapott, többek közt egy kisautót, amit ’vezethet’.”

Kiemelt kép: Borzi Vivien

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!