Hazai sztár

Horváth Éva: „Fiatalabb már nem leszek, de ettől még nem kell, hogy boldogtalanul éljem meg a testem változását”

Az egykori szépségkirálynő a családjával az ünnepeket ismét Magyarországon tölti.

Amióta 2017-ben Horváth Éva anya lett, több oklevelet, emlékérmet is kapott emiatt a védőnőktől. Anyák tízezreinek segített azzal, hogy mindig őszintén megosztotta a történetét és ezzel akarva-akaratlanul népszerűsítette a szoptatást.

Az árulók segített

Az RTL realitykrimije, Az árulók forgatására októberen utazott haza Baliról. Egyszer már bevált, hogy egy utazással le tudta választani az anyatejről a fiát, és most is ez történt. Miután Az árulók – Gyilkosság a kastélyból című műsorból kiesett, kisebb fia, Alex már nem kért az anyatejből. „Aki szoptat, az tudja csak igazán, hogy milyen kötöttséggel, lelki függősséggel is jár együtt a szoptatás. Arról nem beszélve, hogy így a gyerek sosem tudott elaludni nélkülem, és gyakran ébredt fel éjszaka is enni, egyéb ételt pedig nem igazán fogadott el. Nehéz volt, de egyet tudtam, amíg tudom, anyatejjel szeretném táplálni a fiaimat, minden egyéb másodlagos. Végül öt évig szoptattam. Az elválasztás sem volt könnyű. Ahogy a nagyobbal, Kristóffal is a távolság oldotta meg, úgy Alexnél is ez történt. Azzal a különbséggel, hogy Kristóf még két hét után is igényelte volna, így hetekig jártam lekötött mellekkel, azt magyarázva a gyerekemnek, hogy beteg vagyok még. Ebben az időben alig fogadott el szilárd táplálékot. Alex azonban két hét után úgy fogadott, mintha nem is emlékezne arra, hogy valaha anyatejet evett” – nevet Éva.

Kisebbik fiát, Alexet könnyebb volt leszoktatni az anyatejről, mint a bátyját (Fotó: Archív)

Lélekben 35

November 23-án ünnepelte a 45. születésnapját. Büszke és boldog családanya, olyan, aki jól érzi magát a bőrében. „Arra készültem, hogy a szoptatás teljesen megváltoztatja majd a testemhez való viszonyomat, de az, hogy hagy nyomot a testen, butaság. Tény, az enyém sem tökéletes, nem ugyanazt látom a tükörben, mint a harmincas éveimben. De ezt sokkal inkább a kornak tudom be – magyarázza. – Van, amin nem lehet változtatni, fiatalabb már nem leszek, de ettől még nem kell, hogy boldogtalanul éljem meg a testem változását. Főleg, hogy lélekben még mindig csak 35-nek érzem magam.”

Éva fiai igazi kis világpolgárok (Fotó: Archív)

„Hazatérünk Baliról”

Hosszú évek óta kiegyensúlyozott, és bár most is Magyarországot tartja az otthonának, kétlaki élete miatt Baliért is rajong. A tél, a karácsony azonban a hinduknál ismeretlen fogalmak, ezért most is hazajött a családjával. „December 9-én érkeztünk, hogy az év végét a nagyszülőkkel együtt töltsük. És januárig maradunk. Balin a hinduk nem ünnepelnek keresztény ünnepeket, és mivel mi vagyunk a kívülállók, nekünk kell ehhez alkalmazkodnunk. Voltak évek, amikor még fáradhatatlanul kerestem a csokimikulást – meséli Évi –, de egy darabot nem találtam soha, és mára feladtam. Inkább minden évben hazajövünk.”

A karácsony itthon az igazi (Fotó: Archív)

Ha hó is lenne…

A hó mindig Éva gyerekkorát idézi. Igaz, kint jól átfagyni, kipirosodott arccal hógolyózni, szánkózni sosem szeretett. „Alex még lehet, nem ránk fog ütni, és szeretni fogja a telet – mondja Éva. – Ez lesz az első olyan karácsonya, amit már átél szerintem, és ha még hó is lenne az ünnepek alatt, hát az valami csoda lenne!”

Kiemelt kép: Borzi Vivien

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!