Hazai sztár

Szögeczki Ági: „Fiús anyaként fontos, hogy jó példát mutassak ebben is Patrick­nak”

Húsz éve, amikor a televízióban megismertük, éppen olyan karcsú volt, mint manapság.

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor a hideg tél után beköszönt a jó idő, és az első melengető napsugarak után előkerülnek a fürdőruhák a szekrényből. Az ismert tévés személyiség ugyan az önbizalmát még nem, a súlyát azonban már visszanyerte. „A legbüszkébb arra vagyok, hogy tartom is! Új időszámítás kezdődött az életemben” – újságolta.

„Elkeseredett és motiválatlan voltam”

A diéta kezdetén még csak remélte, hogy sikerül 10 kilót leadnia. Végre nem kell szorongania a súlya miatt, de azt, hogy honnan indult és milyen pokolian nehéz hónapokon van túl, nem fogja soha elfelejteni. A hízás okát is tudja. A hétköznapi pörgésből jó ideig csak úgy tudott menekülni, ha este, amikor már elcsendesedett körülötte minden, nassolni kezdett. Alig fél év alatt így szedett magára tíz kiló pluszt. „Szerintem sok velem egykorú nő, édesanya él úgy, ahogy én. Egész nap alig eszem valamit, hajtok, hogy mire a kisfiam végez az iskolában, én is szabad legyek. Este azonban egyre többször nyitottam ki az édességes fiókot, és a végére már táblányi csokoládékat tüntettem el, és zacskószámra faltam a kedvenc ecetes chipszemet. Először a derekam tűnt el, és amikor már két mérettel kellett nagyobb ruhákat vásárolnom, nem csak a kedvem, az egészségi állapotom is egyre romlott. Elkeseredett és motiválatlan voltam, megijesztett, hogy hatvan kilónál is többet mutatott már a mérleg” – magyarázta.

A rövid frizura is jól állt neki (Fotó: Archív)

„Nassolás helyett olvasok”

Amikor elhatározta, hogy ebből elég, még nem tudta, hogyan fogja elérni a célját. A szülés után szinte leolvadtak róla a kilók, de sokan figyelmeztették, hogy negyven felett már sokkal nehezebb egy fogyókúra. „Gyógyszert nem szerettem volna szedni sem a bajaimra, sem a diéta miatt, végül egy prebiotikumot tartalmazó formulát próbáltam ki, amelynek hatására a puffadás is megszűnt. Persze ne gondolja senki, hogy mostantól sosem bűnözök. A barátnőm esküvője is a diétám közepére esett, mégsem hagytam ki a desszertes pultot, és azért a kisfiam is le-letör időnként a saját csokijából egy falatot, csak hogy érezzem az ízét. Amiért azonban különösen hálás vagyok neki, hogy kilencéves kora ellenére ő biztatott a legtöbbet, hogy ne adjam fel. Esténként volt a legnehezebb dolgom, de igyekeztem elterelni a figyelmemet. Nassolás helyett olvastam, és ennek köszönhetően sokat tanultam magamról. Ebben segítettek az életmódváltásról szóló könyvek. Ma már sokat tudok az egészséges táplálkozásról, arról, hogy az erőnlétünket, a kedvünket is nagyban az befolyásolja, amit megeszünk. Rájöttem arra, hogy ez különösen fontos a mostani életszakaszomban, hiszen én sem fiatalodok. Ráadásul alig néhány év, és Patrick­ kamaszodni kezd. Most kell kihasználnunk az időt, hogy minél többet bolondozzunk, játsszunk együtt, de úgy nem lehet, ha folyton fáradt az ember.”

Patrickkal (Fotó: Archív)

Húsz évet repült vissza az időben

Ágicának már az első kilók leadása hatalmas motivációt jelentett. Azt azonban, hogy a húsz évvel ezelőtti ruháit is viselni tudja majd, álmaiban sem gondolta volna. Amikor egy fotózás során luxuskörnyezetben válogathatott, akkor is nagyon odafigyelt, hogy a korának megfelelő öltözetben legyen. „28 éves voltam, amikor megismertek a tévénéző emberek, de nem azért szerettem volna most lefogyni, hogy visszarepüljek az időben, és újra húszévesnek nézzek ki. A koromat mindig elfogadtam, de gátlásos vagyok. Szerintem fiús anyaként az is fontos, hogy jó példát mutassak ebben Patrick­nak. Amikor a kisfiam még nem látta a rólam készült fotókat, csak meséltem neki arról, hogy ha visszanyerem a régi alakom, megmutatom a nyilvánosságnak is, először aggódva kérdezte, hogy ’de anya, ugye csak fürdőruhában?’ Zavarba is jöttem a kérdésétől, hiszen bármennyire is sokat beszélgetünk, ilyesmi korábban nem volt téma közöttünk. Eddig sem öltözködtem kihívóan, ezután sem tervezem. Remélem, ő is büszke a végeredményre” – mondta.

Fotó: Archív

Újabb célt tűzött ki

Kevesen tudják, hogy Ági egy ideig járt a Testnevelési Egyetem edzői szakára. „Sajnos abban az évben égett le az iskola épülete, később pedig nem folytattam a képzést. De fiatal koromban is imádtam ­aerobikozni, és most is úgy tervezem, hogy csoportos órákon veszek majd részt, hiszen szeretnék még szálkásítani. Számomra a konditermi és otthoni magányos edzés sosem vált be.”

Kiemelt képek: Olajos Piroska, Archív 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!