Hazai sztár

Szabó Csilla boldogságkereső irodát nyit: „Végre nem csak egy szolgának érzem magam”

Joshi Bharat volt felesége úgy érzi, jobb dolog nem is történhetett volna vele, mint hogy elváltak útjaik a lélekbúvárral.

Nem egyszerű az újrakezdés, hát még, ha az ember egy fél életet leélt házasságban. Szabó Csilla azonban főnixmadárhoz hasonlóan feltámadt poraiból, sikerült megújulnia, megerősödnie. Mára pozitívan látja a vele történteket, még ha több mint három évtized után bekövetkezett, fájó válásról is van szó, ami a nyilvánosság előtt zajlott. Azt érzi, már szívesen ismerkedne, és akár egy új párkapcsolatra is nyitott lenne, mi több, randizni is elkezdett. Ugyanakkor azt sem bánja, ha szingli marad. Kerek egésznek érzi magát egyedül is, tapasztalataival pedig másoknak is szeretne segíteni.

A fejlődés nem korfüggő

A válása óta rengeteg levelet kap sorstársaktól, akik hasonló nehézségeken mentek keresztül, de legfőképp olyanoktól, akik még csak előtte állnak egy ilyen megpróbáltatásnak, és tanácsot kérnek tőle, hogyan lehet átvészelni egy ilyen negatív fordulatot. Ezért is döntött úgy anno, hogy – noha ő a házasságuk alatt meghagyta a közszereplést ­Joshinak – a válás után megszólal lapunknak, erőt adva a sorstársainak. Most pedig Csilla ott tart, hogy nemcsak „túlélte” ezeket a megpróbáltatásokat, de igazán jól is érzi magát a bőrében. „Én mára őszintén hálás vagyok Bharatnak, hogy elhagyott. A legjobb dolog, ami történhetett velem, hogy egyedül maradtam. Azóta csak magamra koncentrálok, feszegetem a határaimat, egyre jobban megismerem magam, és ettől a fejlődéstől – ami nem korfüggő – rengeteg energiám van. Imádok egyedül élni, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy magányos vagyok” – kezdi Csilla.

Egyedül is jó

Saját történetén, „gyógyulásán” keresztül pedig még többet szeretne adni az embereknek. „Két éve még nem gondoltam, hogy a boldogság jelenthet mást, mint hogy háziasszonyként robotolok egész nap, és a szeretteim kedvére teszek. Akik, félreértés ne essék, sosem kérték ezt tőlem. Inkább én gondoltam úgy, hogy ez a feladatom családanyaként életem végéig. De ez a tévhitem már nincs. Végre nemcsak egy szolgának érzem magam, hanem én lettem a saját életem főszereplője. Azt gondolom, mindenkinek meg kell tudnia magáról, hogy mi teszi igazán boldoggá. Ha egy szoros párkapcsolat, akkor az irányba kell tennie. Ha olyan élet, ahol lazább a kötelék, akkor olyan társat keresni. Ha pedig valaki sokkal jobban érzi magát egyedül, azzal sincs semmi baj. A lényeg, hogy ne a múlton és ne a jövőn rágódjunk, hanem éljük az adott nap boldogságát” – vélekedik Joshi exfelesége.

Adatbázis helyett

Gondolatait, tapasztalatai pedig innentől a Story hasábjain túl máshogy is szeretné megosztani, és „boldogságkereső irodát” nyit. „Direkt nem a társkereső szót használom. Pont amiatt, amit az előbb kifejtettem, hogy egyedül is lehetünk boldogok. Nem beszélve arról, hogy társkereső irodánál én is próbálkoztam, sikertelenül. Szerintem nem adatbázis kell, hanem nagy beszélgetések, amik által megismerem a hozzám forduló fiúkat, lányokat, férfiakat, nőket, és megérezhetem, kik passzolnának egymáshoz, vagy legalábbis kiknek lehetne esélyük együtt – mondja Csilla. – Azt gondolom, a korom és az élettapasztalatom által sokaknak irányt tudnék mutatni. Jót tehetnék másokkal, akiknek nem sikerült még felállniuk a padlóról, vagy egyszerűen valami olyat kergetnek, vagy olyanban élnek, ami igazából nem is teszi őket boldoggá. Jól tudom, hogy a figyelem, és hogy érezzük, van, aki meghallgat, és akire számíthatunk az útkeresésünkben, az önmagában reményt ad és gyógyít.”

Kiemelt kép és fotók: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!