Hazai sztár

Lezáratlan akták – Máig rejtély, ezek a sztárok hogyan haltak meg

A magyar sztárvilág tele van halálesetekkel, amelyeknél nem sikerült teljes bizonyossággal kideríteni, mi vezetett a végzetes eseményekhez.

Latinovits Zoltán – Ellentmondó bizonyítékok

1976. június 4-én a színészkirályt Balatonszemesnél elgázolta a vonat. Halálát követően a mozdony vezetője azt mondta, a színész feltartott kezekkel, vele szemben lépett a mozdony elé, jóval féktávolságon belül. Ez az öngyilkosság verzióját támasztotta alá. Egy újságíró, Tarics Péter azonban évekig tartó nyomozással és tanúk kihallgatásával azt bizonyította: a balesetet csak öngyilkosságnak próbálták beállítani, valójában a színész szöveget tanult, és annyira elmélyült, hogy nem vette észre, milyen közel került a sínekhez. Hogy mi az igazság, talán sosem derül ki, de Latinovits öccse, Frenreisz Károly úgy véli, tudja mi az. „Zoltán bátyám haláláról bizonyos embereknek érdekük volt azt terjeszteni, hogy baleset volt. Ennek érdekében még a mozdonyvezető vallomását is eltüntették. Nagy örömömre szolgált, hogy másfél éve előkerült a vallomás – mondta 2016-ban −, amiből kiderült, hogy összevissza hazudtak.” Frenreisz úgy emlékszik, a bátyja nagyon ­rossz állapotban volt. „Úgy érezte, túlnőttek a fején a problémái. Hirtelen elhatározásból döntött úgy, hogy a vonat elé veti magát.”

A színészóriás fájdalmait, félelmeit nemigen osztotta meg senkivel, depresszióval is küzdött (Fotó: Fortepan/Révész György)

Molnár Csilla – Miért tette?

Alig 9 hónappal koronázása után, 1986. július 10-én elhunyt Magyarország szépségkirálynője. A 17 éves lány apja szívgyógyszereiből vett be nagy mennyiséget, aztán letámolygott szüleihez a földszintre, és azt mondta: „Nem akarok meghalni.” Sajnos már nem tudták megmenteni. De mi vezetett az összeomlásához? A megaláztatások, amiket a szépségverseny szervezőitől elszenvedett? Hogy tiltották szerelmétől, Futács Károlytól, és csak titokban találkozhattak? Futács visszaemlékezése szerint az utolsó napon Csilla felvetette: vállalják fel a kapcsolatukat, és költözzenek össze, a férfi azonban ezt korainak tartotta. A lány hazament, vitatkozott az apjával, felment a szobájába, és megírta búcsúlevelét: „Nem akarom, hogy az apám teljesen tönkre­tegyen. Anyuci! Nagyon szeretlek! Bízzál bennem mindig. Sziasztok! Csilla”

Csillát nem tette boldoggá a királynőszerep (Fotó: Fortepan/Gábor Viktor)

Soós Imre – Gyilkosság volt?

Alig 27 évesen hunyt el a színész, aki többször próbálta eldobni az életét. Egyik kísérlete után a János Kórházban beleszeretett orvosába, dr. Perjési Hedvigbe. Össze is házasodtak, de kapcsolatuk viharos volt. Közkeletű teória szerint a végzetes éjszakán együtt választották a halált: magukra nyitották a gázcsapot. Amikor rájuk törték az ajtót, a feleség egy hokedlin ült élettelenül, férje a konyha kövén feküdt. Állítólag az ajtón, a falon körömnyomokat találtak, talán Soós szabadulni akart. Később a doktornő testvére állította, Hedvig búcsúlevelet hagyott, amiben ezt írta: „Anyu, ne bántsatok senkit, én vagyok a gyilkos.” Elterjedt azonban olyan hír is, hogy a színész körmei alatt egy titokzatos, harmadik személy bőrdarabkáira bukkantak…

Soós Imre az Eltüsszentett birodalom című mesefilm (Fotó: Kristóf Éva/fotocentral.hu)

Bajor Gizi – Ki volt beteg?

A legendás színésznő harmadik házassága szörnyű tragédiával ért véget. Férje, Germán Tibor fül-orr-gégész 1951. február 12-én a szokásos vitamininjekció helyett halálos mennyiségű morfiumot adott be neki, és magával is végzett. Sosem derült ki, hogy közös elhatározásból vetettek-e véget az életüknek. Az egyik teória szerint az orvos agydaganatot diagnosztizált feleségén, és meg akarta óvni a további szenvedéstől. Elterjedt az is, hogy a férfi volt az, aki agykéregsorvadásban szenvedett, és ez ragadtatta szörnyű tettére. Van olyan verzió is, ami szerint az ÁVH végeztette ki a házaspárt, akiket régóta figyeltek, attól tartva, hogy a férfi rokonaihoz disszidálnak.

Bajor Gizi és férje (Fotó: Meglepetés Archívum/fotocentral.hu)

Zámbó Jimmy – Mit tett a kakas?

Főbe lőtte magát? Vagy főbe lőtték? Hogyan halt meg a kor legnagyobb sztárja? És mi köze volt mindehhez a szomszéd kakasának? 2001 ezzel az egész országot megrázó tragédiával kezdődött. A feleség, Edit asszony értesítette a hatóságokat, akik Jimmy fejénél egy hatalmas vértócsát találtak, fegyvere és a tár a földön. Az énekes a kórházban hunyt el. Az eset után arról cikkeztek, Jimmy a szomszéd kukorékoló kakasát akarta elhallgattatni, később azonban csak az nyert bizonyítást, hogy szegény baromfi annyiban bűnös, hogy kukorékolása miatt terelődött a szó a fegyverekre. Vajon részegen elfelejtette Jimmy, hogy egy golyó már a csőben van, és hiába vette ki a tárat? Vagy valakik szándékosan rendezték úgy, hogy megálljon az öngyilkosság teóriája?

Ma sem tudni pontosan, hogyan halt meg az énekes (Fotó: Toroczkay Csaba/fotocentral.hu)

Kiemelt képek: Fortepan/Gábor Viktor, Szalay Zoltán

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!