Hazai sztár

Ember Márk: „Szexi, ha egy férfi főz a párjának”

Nemrégiben derült ki, hogy a népszerű fiatal színész lesz a Demjén Ferenc dalai alapján készülő új magyar film főszereplője. Ez alkalomból beszélgettünk szerelemről, zenéről, filmezésről.

A szóban forgó alkotás már az előkészítés fázisában van. Igazából nem Demjén életéről szól, de sok-sok slágere felcsendül majd benne – pontosít elöljáróban, majd hozzáteszi: decemberben találkozott is az énekessel, pár szót váltottak. „Nagy pillanat volt, előbújt belőlem a rajongó gyerek, hiszen ő óriási ikon, akinek a dalait a szüleim, de én is egy életen át hallgattuk. Ő is meghallgatott, megismert minket. Sőt vétójoga volt, élhetett volna vele, ha nem tetszik neki, ahogyan énekelek, játszom.”

„Egy klasszikussal biztosra mehetsz”

A harmincéves Márkról tudni érdemes, hogy rajong a filmekért. Nem véletlen, hogy szívesen vállalta a Budapesti Klasszikus Film Maraton rendezvény népszerűsítését is. „Ha beülsz egy moziba egy új filmre, az lutri. De egy klasszikussal biztosra mehetsz. Szép emlék, amikor először láttam a Grease-t, az Egészséges erotikát no meg a Micsoda nő!-t. Habár akkor nem értettem, mik azok a kis színes csomagok, amiket Julia Roberts elővett a fürdőszobában, hogy válasszon Richard Gere. Aztán persze rájöttem” – kacsint nevetve. Azt is elárulja, hogy a mai napig be tudja szippantani egy film, nem is beszélve egy jó sorozatról, akkor fel sem áll a kanapéról álló nap. Szerencsére a párjával, Virággal hasonló az ízlésük, a kanapén pedig ketten is kényelmesen elférnek.

Demjén Ferenccel tavaly decemberben, egy koncertje után találkozott (Fotó: Archív)

Ház muskátlis ablakokkal

Merthogy Márk jó ideje boldog párkapcsolatban él, ám arról, hogy ez a kapcsolat még jegyesség-e, nevetve csak annyit mond, ezt sem megerősíteni, se cáfolni nem tudja. „Amióta egymásra találtunk Virággal, a lehető legjobb értelemben fordult fel az életem. Ő nem szakmabeli, de nagyon megértő és elfogadó azzal az életformával, amit az én munkám megkövetel. Szerencsére rugalmasan tudja beosztani az idejét, így minden adott ahhoz, hogy harmóniában éljünk. Ezt leginkább azzal hálálom meg, hogy ha kettesben vagyunk, akkor igazán jelen vagyok. Csak vele foglalkozom. Például szinte mindennap én főzök, de bevásárolni is együtt megyünk. Szerintem szexi, ha egy férfi főz a párjának. A takarítást viszont nem bízza rám, tudja, hogy akkor soha nem lesz tisztaság – árulja e nevetve a színész, majd megjegyzi, azzal is tisztában van, hogy nem ő a legromantikusabb a világon. – Én időszakosan vagyok romantikus. Például ha mégis rendelünk ételt, akkor biztos, hogy a futár egy csokor virágot is hoz. És igen, a jövőre nézve is vannak romantikus gondolataim. El tudom képzelni, hogy öt év múlva egy fehér falú házban élünk, az ablakban piros muskátlik vannak, a kertben pedig egy gyerek és egy kutya játszik, akiket a feleségemmel nézek… Ahogyan azt is, hogy a kertben zenélek, és nem szól rám a szomszéd.”

Tehetséges zenész is (Fotó: Archív)

Klarinéttal nem lehet csajozni

Szerelem és zene Márk szerint sok szempontból együtt jár, és nem csak azért, mert a szerelemnek köszönheti, hogy zenél. „Annak idején nagyon szerelmes voltam egy lányba, aki a pomázi zeneiskolába járt, és emiatt kezdtem el zenélni, de a szerelem plátói maradt. Először klarinétoztam, de a gimiben rájöttem, hogy ez nem az a hangszer, amivel csajozni lehet, így megtanultam gitározni is. A gimnáziumban mindig volt nálam egy gitár, és legtöbbször hasznát vettem. Aztán hamar jött a többi hangszer, szaxofon, nagybőgő, mert kedvet kaptam a kísérletezéshez. Amióta óriási tehetségű zenészeket ismerek és hallgatok, nem azt mondom, hogy játszom, inkább azt, hogy meg tudom szólaltatni a hangszereket – meséli a színész, aki odahaza Virágnak is szokott játszani. – A szabadidőmben szívesen zenélek, ő meg szívesen hallgatja, legalábbis eddig még nem panaszkodott.”

Horvátországban nyaraltak

Az elmúlt években minden nyarat végigdolgozott, így nyaralásra nem maradt idő. Idén azonban Virággal Horvátországba utaztak. „Amióta kijöttem a színművészetiről, egyik munka követte a másikat, és nem is volt ez gond, harminc alatt azt gondoltam, nincs szükségem pihenésre. De ma már tudom, több időt kell szánni a hétköznapokon is a magánéletemre, és kellenek a pihenéssel, nyaralással töltött napok is” – mondja.

Kiemelt képek: Archív, Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!