Hazai sztár

Bálint Antónia bébiszitterként keres munkát – „Rögtön észreveszem, ha egy gyermeknek problémája van”

Legutóbb még úgy tudtuk, hogy csak a bankszakmában dolgozik, ám nemrég egy bébiszitter-közvetítő cég weboldalán is feltűnt. De nem ez az egyetlen változás az életében.

Az egykori szépségkirálynő, műsorvezető is jó párszor kezdte már újra a magán- és a szakmai életét. Az élettapasztalat ezúttal is jól jön a számára, hiszen több kihívás is tornyosul előtte.

Több civil szakmát is kipróbált

Antóniát 1991-ben ismerhette meg az ország szépségkirálynőként, de majd egy évtizede eltűnt a nyilvánosság elől. Több műsorba is hívták szerepelni, azonban műsorvezetőként nem talált állandó munkát, így kénytelen volt valami mást keresni. Először ingatlanozni kezdett, majd egy bankban helyezkedett el. „Annyira nem működött az ingatlanosdi, hogy beláttam, nincs több hónapom arra, hogy építgessem magam, mert közben szépen lassan éhen fogunk halni” – mondta Antónia Endrei Juditnak adott interjújában. Tudni róla, hogy 2015 óta hitelszakértőként dolgozik, ügyfeleinek ad tanácsokat a kölcsönök felvételéhez. A bankárszakma mellett egy régebbi hivatását is gyakorolja egy ideje, a jelek szerint. Pár hónappal ezelőtt ugyanis feltűnt egy bébiszittereket közvetítő ügynökség, a Lurkó Bébiszitter oldalán. Az ott feltöltött bemutatkozó adatok és videó szerint Antónia korábban is dolgozott már ebben a szakmában, mivel az adatlapján 1151 igazolt óra szerepel. Valamint az is, hogy 2900 forintot kér óránként.

Ő maga is bájos csöppség volt (Fotó: Archív)

Érzékeny, problémamagoldó

„Szeretek gyerekekkel foglalkozni, és mindig arra vágytam, hogy anya legyek. 15 éves voltam, amikor felírtam egy papírra, hogy egy nő anyának születik. A legnagyobb boldogságom volt, amikor a lányom világra jött” – mondta a párperces videóban, hozzátéve, hogy egy dolgozó anyának bizony sokszor jól jön a segítség. Például amikor négy órára az iskolába kell mennie a gyerekért, de nem tud. „Egy megbízható bébiszitter nagy hozzáadott értéket jelenthet egy család megfelelő működéséhez. Tapasztalattal rendelkezem, de az elvárásokhoz maximálisan igazodom” – írta magáról Antónia, akitől ugyanitt megtudható, hogy mindig is nagyon szerette a kicsiket. Örömmel olvas nekik meséket, sétál velük a szabadban, és egyáltalán mindent boldogan tesz, amivel örömet lehet a lurkóknak szerezni. Közben, mint mondja, figyeli a kicsiket, és ő is sokat tanul tőlük. „Jó kedélyű, vidám természetű vagyok, érzékeny az emberekre, gyermekekre, a problémáikra. Nagyon jó problémamegoldó képességem van. Rögtön észreveszem, ha egy gyermeknek problémája van, és odafigyeléssel, kedvességgel, játékosan együtt meg is tudom velük oldani. Ezt nagyon meghálálják. A mai világban véleményem szerint elengedhetetlen jó humorérzékkel rendelkezem, de ha valaki nem ilyen ember, maximálisan tiszteletben tartom. Felelősségteljes vagyok, ami talán a legfontosabb tulajdonság, amivel rendelkeznie kell annak, aki gyerekekkel foglalkozik” – tudható még meg a bemutatkozóból.

Szakított Bársony Farkassal (Fotó: RTL/Sajtóklub)

„Pozitív vagyok”

A bemutatkozásból az is kiderült, hogy a párjának két gyereke van. Vagyis akkori kedvesének, Bársony Farkasnak, akivel még együtt forgatott a Nyerő Páros című műsorban. Ám az adásba kerülő részeket már nem együtt nézik meg, mert időközben szakítottak. Három és fél évig voltak együtt. „A szakítás egyáltalán nem a Nyerő Páros miatt történt, sőt. Előtte már volt egy szakítás, aztán volt rövid időn belül egy békülés, a Nyerő Páros ezt csak megerősítette. Bent nagyon jó volt a villában, és amikor kijöttünk, ismét nagyobb lendülettel vetettük bele magunkat a kapcsolatba. Ez egy ideig eltartott, aztán vége lett” – fogalmazott Antónia a Fókusznak, ahol meglepően nyugodtan mesélt a történtekről. Talán alapvető pozitív hozzáállása miatt volt ez, és mert tapasztalatból tudja, képes újratervezni az életét, és alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. „Ha véget ér valami, ami nem jó, akkor azt gondolom, annak örülni kell. És én tudok örülni, mert pozitív vagyok. Semmi okom arra, hogy bármi miatt is szomorkodjak” – jelentette ki.

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!