Hazai sztár

Pap Rita és Bodnár Attila – 16 év után visszatértek Magyarországra

Az ezredforduló derekán intettek búcsút Magyarországnak, imádott közönségüket azonban az Ausztriában eltöltött 16 évük alatt sem felejtették el. A népszerű dalszerző és felesége most hazatért, és tele vannak tervekkel.

Nagy sztárok voltak, rendszeresen szerepeltek újságok címlapján, annak idején még a királyi tévé is forgatott az esküvőjükön. De mi történt velük? Miért kezdtek új életet külföldön, és miért tértek haza?

Felnőttek a gyerekeik

A házaspár karriere és magánélete évtizedek óta a gyerekek körül forog. A csemetéik jövője érdekében új vizekre eveztek, és meg sem álltak Ausztriáig. „A gyerekeink taníttatása volt a fő cél, és mivel már akkor Bükfürdőn éltünk, ami nagyjából 15 kilométerre van a határtól, nem volt nagy távolság Felsőőrre költözni – mondja Bodnár Attila. – Krisztián és Fanni is itt járta ki az általánost és a gimnáziumot, az egyetemet pedig Grazban és Bécsben végezték el. A fiunk ma már okleveles építészmérnök, emellett pedig versenyszerűen kerékpározik osztrák csapatban. A lányunk hamarosan diplomát szerez marketing és reklám szakon, közben pedig egy pop zenekarban énekel, és építi a karrierét. Mindketten németül és angolul is kifogástalanul beszélnek, úgyhogy nem bántuk meg, hogy annak idején elköltöztünk. Igaz, Magyarországtól nem szakadtunk el, Ausztriában is magyarok közt éltünk, magyar újságot olvastunk, magyar tévét néztünk, magyarul írtuk a dalainkat. Most, hogy a gyerekek felcseperedtek, újból itt vagyunk, és tele vagyunk tervekkel, ötletekkel, mert a zene az örök, és a tenni akarásunk is fékezhetetlen.”

Lányuk, Fanni még egyetemre jár, uk, Krisztián már diplomás (Fotó: Archív)

Át kell adni a stafétát

A házaspár úgy döntött, végleg visszatér bükfürdői otthonába, és úgy él tovább itthon, ahogyan annak idején. „A felsőőri magyarokkal továbbra is tartjuk a kapcsolatot, annál is inkább, mert Krisztián onnan jár dolgozni Grazba, és Rita is gyakran visszajár Ausztriába. Mindeközben a zeneszerzésben is kegyes hozzánk a sors, mert a visszatérésünk óta tartalmasabb, nívósabb dalokat tudok komponálni a gondviselés és a Jóisten akaratából, amiket bizony meg kell ismertetni a közönséggel. Idővel persze a stafétát is át kell adni a fiatalabb generációnak, utóbbiak felfedezésén és megtalálásán is gőzerővel dolgozunk, valamint új televíziós műsorokat szerkesztünk és gyártunk. A lényeg, hogy minden korosztály tisztelje és becsülje a másik ember és generáció érzéseit, gondolatait és lelki boldogságát. Lehet és kell egymástól tanulni, és tolerálva minél jobbá válni testi, lelki és szellemi értelemben egyaránt.”

Új kapuk nyíltak meg

Noha a tehetséggondozást szívügyének érzi, azt a bizonyos stafétát még nem áll készen átadni. Most, hogy újra virágkorát éli a retró, Attila újra szervezi a Modern Hungária Slágershow című színpadi produkciót. „A retró örökké benne él a közönségben, mint a szeretet az előadó iránt. Az életük és az emlékeik szoros részét képezi minden más emlékkel együtt. Ez nem divat, hanem emberi érzelem kérdése. A divatok csak egy ideig tartanak, de az emberi érzelmek, kötődések együtt élnek az emberrel élete végéig. És ehhez még hozzátartozik, hogy az emberek java része még a gyermekeinek is megmutatja az őt ért örömöket a regényekben, filmekben, zenében. Ösztönösen is szeretetet ad a gyermekeinek abból, ami annak idején neki is örömöt okozott. Egyszer majd a mai ifjúság is ugyanolyan retrósan fogja szeretni, védeni és éltetni a mai divatos mainstream stílust, mint most a szüleik a korosztályuk slágereit. Ez az élet rendje!”

Pap Rita óriási népszerűségnek örvendett (Fotó: Archív)

Rita listavezető lett

A 90-es évek felkapott duója gyerekdalainak érdekes története van. „Miután a dallamos zenét háttérbe szorította a rappelő előadásmód, úgy döntöttünk, kitalálunk valamit az eredeti ritmusos zene megmentésére. Adta magát, hogy az új generációval ismertessük meg, úgyhogy megírtuk a Kuckó Mackót, onnantól kezdve magától jöttek a nagy slágerek, amik azt eredményezték, hogy öt éven át Rita volt a legsikeresebb, a legtöbb hanglemezt eladó popénekesnő.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!