Hazai sztár

Csordás Tibor és felesége – Babáik elvesztése után a lombikprogrammal sem jártak sikerrel

A hazai latin zene úttörője régóta vágyik arra, hogy édesapa legyen, ám az élet már többször is bebizonyította, hogy a sors más utat szán az 52 éves zenésznek.

Bár Csordás Tibi és felesége élete egy gyermekkel lenne igazán kerek egész, így is teljes életet élnek. Több mint tíz éve tartó házasságukat sokan megirigyelnék, a zenésznek ugyanis aranyélete van Csilla mellett.

„Kifogytam a munícióból”

Az egykori Fiesta zenekar énekese igazi hosszútávfutó. Magánélete mellett a karrierje is több évtizede töretlen, igaz, zeneileg most nem a legtermékenyebb időszakát éli. „A karrierem kezdetén számtalan gondolatom, tervem, ötletem volt, amit kiírtam, kiénekeltem magamból. A Fiesta indulásakor szó szerint kirobbantak belőlem a dalszövegek, az első, Meddig tart című számunkat néhány perc alatt írtam meg, és teljesen el voltam alélva magamtól, hogy mekkora király vagyok. Persze aztán az évek során megtapasztaltam, hogy a dalszövegírás nem mindig ilyen egyszerű mutatvány, nem minden egy csettintésre születik meg – ecseteli Tibi. – Olyannyira nem, hogy az egyik dalunk szövege felett például két évig ültem, mire sikerült elkapnom a zene hangulatát, és megszületett hozzá a szöveg. Sajnos az ihlet nem mindig találja el az embert, sőt! Több évtizede tartó pályafutással a hátam mögött úgy érzem, már egy ideje kifogytam a munícióból, hisz egyrészt magasra tettük a lécet az egykori társammal, amit folyamatosan meg kell ugranom, felül kell múlnom, másrészt pedig úgy érzem, már mindent kiírtam magamból, ami arra érdemes volt. Ettől függetlenül nem vagyok elkeseredve, az alkotói válság szerintem egy általános jelenség a művészvilágban, legfeljebb nem mindenki meri beismerni.”

Fiesta zenekar (Fotó: Szabó Lilla/fotocentral.hu)

„Igazi csoda a feleségem”

Azért a válságos időkben is van miből ihletet merítenie. „Magából az életből inspirálódom. Szeretek élni, menni, tenni, szabadnak lenni, szárnyalni. Egy örök gyerek vagyok, aki sosem fog felnőni. Szerencsére a feleségem nagyon jól kezeli a művészlelkemet, hagy kibontakozni, álmodozni, míg ő minden földi, e világi dolgot elintéz. Aranyéletem van Csilla mellett. Egy rossz szavam nem lehet, komolyan. Igazi csoda a feleségem! Bár sok mindenben különbözünk, ő egy megfontolt, racionális, precíz ember, míg én ösztönös vagyok, de éppen ezért tudjuk kiegészíteni egymást. Persze néha akadnak konfliktusaink, viszont ami fontos, hogy nem akarjuk megváltoztatni egymást. Élni és élni hagyni, talán ez a titkunk!”

Hét éve házasodtak össze Csillával Thaiföldön (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Örökbe fogadnak?

Az énekes nem titkolja, csupán egyvalami hiányzik az életükből. „Az a helyzet, hogy 52 éves vagyok, a feleségem nemsokára 45 lesz, úgyhogy a korunkból adódóan sajnos már le kell mondanunk leghőbb vágyunkról, arról, hogy családot alapítsunk. Két babánkat már elveszítettük, lombikprogrammal is próbálkoztunk, mindhiába. Bár beszéltünk már az örökbefogadásról is, hiszen a családomban is van rá példa, de az az igazság, hogy egyikünk sem tudná elképzelni, hogy ne vér szerinti gyerekünk legyen. Az utódunkban szeretnénk viszontlátni önmagunkat, de az élet eddig sajnos nem adta meg nekünk ezt az ajándékot.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!