Hazai sztár

A legendás tévés 82 évesen minden reggel nyolc és fél kilométert fut

Szeptemberben lesz egy híján nyolcvan­esztendős a máig népszerű táncdalénekes, Poór Péter, aki rég látott híres nővéréről, Poór Kláráról is mesél.

Poór Péter megállás nélkül koncertezik, éneket tanít, közben pedig tizenkét unokájáról és két dédunokájáról sem feledkezik meg. Noha azt gondolta, hogy nyugdíjas éveit már a jól megérdemelt pihenéssel fogja tölteni, unokázik, távgyalogol, a barátaival ejtőzik, ezzel szemben továbbra sem lát ki a feladatokból. „Valóban így van, most is ezerrel pörgök, és azt kell mondjam, minél idősebb vagyok, annál inkább magával ragad a lendület. Bár a fellépéseimre már leginkább nyugdíjasok járnak, hisz velem együtt idősödött a közönség is, de üdítő érzés látni, hogy olykor a fiatalabb korosztály is ott van a koncertjeimen – magyarázza Poór Péter. – Persze nem vállalok már annyit mint régen, de így is rengeteg tennivalóm van, és érdekes, hogy cseppet sem fáradok el. Legfeljebb ha hazaértem, otthon szoktam érezni, hogy lemerült az elem, de nem sokkal később már újra pörgök, dolgozik bennem az adrenalin, és lelkesen vágok neki az előttem álló feladatoknak. Merthogy terv az van bőven. Ezer álmom van még, amiből legalább 999-et szeretnék megvalósítani, hisz ahogyan mondani szoktam: nem vagyok öreg, csupán régóta fiatal.”

„Nem vagyok öreg, csak régóta fiatal” – mondja az örökifjú énekes (Fotó: Birton Szabolcs)

Puskáznia kell

Poór Pétert nemcsak számtalan rajongóval, népes családdal is megáldotta a sors. Öt gyermekétől tizenkét unokája született, és dédunokából is akad neki kettő. „Nagy szívfájdalmam, hogy csak nagyon ritkán van alkalmam találkozni az unokáimmal. Tudniillik mindegyikük vidéken él, úgyhogy minden egyes találkozó ünnepnapnak számít. Általában két-három havonta szoktunk találkozni, de a dédunokáimat már legalább egy éve nem láttam. Persze velük is tartom a kapcsolatot, mindig beszélünk videótelefonon, de az online kapcsolat nyilván nem ér fel a személyes találkozóval” – szomorodik el az énekes.

Nyári Aliz, Poór Péter, Szandi és Janza Kata a köztévé Csináljuk a fesztivált! című show-műsorában (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Az idejét sem tudja, hogy mikor gyűlt össze utoljára az egész család. „Nagyon nehéz összehozni, hogy mindannyian együtt legyünk, legutóbb talán tíz éve sikerült összetrombitálni a ’szűk’ famíliát, akkor voltunk negyvenöten. Bevallom, olykor előfordul, hogy a jegyzeteimhez kell nyúlnom, és puskázni, hogy kinek mikor van a születésnapja és névnapja, mert képtelenség fejben tartani ennyi információt. Kész agytorna tizenkétszeres nagypapának lenni!”

„A nővéremmel egy a frizőrünk”

De nemcsak szellemileg tartja magát fitten, bámulatos fizikumáért is megdolgozik. A Poór testvérek, úgy tűnik, remek genetikát örököltek, ugyanis Péter mellett nővére, Poór Klára, az egykori televíziós újságíró is remek formában van. A 82 éves exriporter fiatalokat meghazudtoló tempót diktál. „Klári jól van, nyugalmas életet él egyedül, de nem magányosan. Rengeteg barátja van, és nagyon sokan érdeklődnek a hogyléte felől. Miután elbúcsúzott a képernyőzéstől, belevetette magát a lovaglásba, de már azzal is felhagyott azután, hogy nyugdíjaztatta a lovát. Most a futásban leli örömét, minden reggel hat és fél kilométert fut – egy környékbeli cica a sporttársa, aki végig mellette szalad −, úgyhogy 82 évesen is remek kondiban van – mondja büszkén Péter. – És persze mi is csodás kapcsolatban vagyunk. Mindennap beszélünk, és hetente találkozunk a fodrásznál, ugyanis egy a frizőrünk.”

Kiemelt képek: Birton Szabolcs/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!