Hazai sztár

R. Kárpáti Péter kertje egy igazi kis ékszerdoboz: „Beleszerettem a fákba, a házikóba”

Válás, hitelcsapda – az elmúlt években kijutott neki a nehézségekből, de őrbottyáni kertjében megtalálta a harmóniát, amit mindig keresett.

Nyugalmat áraszt R. Kárpáti Péter árnyas, virágos kertje. A megpróbáltatások után, négy évvel ezelőtt itt lelt békére szerelmével, Ilonával. „Meguntuk a város zaját, mindenképpen vidékre akartunk költözni – mondja a színész. – Ez a ház minket választott, sokáig kerülgettük, de végül ide is becsöngettem. Akkor még máshogy nézett ki a kert, de beleszerettem a fákba, a házikóba.”

A levendulákból Péter kedvese gyönyörű ékszereket készít, a finom illat pedig körbelengi a házat

Vajon az új környezet hozott békességet Péter életébe, vagy a lelkében kellett harmóniát teremteni, hogy ráleljen új otthonára? „Sokan mondják: létezik valamiféle bevonzás. Nekem az egyik felem azt mondja, nincs ilyen, de azzal nagyon egyetértek, hogy a sorsnak segíteni kell, észre kell venni a lehetőségeket. A lányom, Rebeka szobájában régen volt egy tábla, amire fel voltak írva a céljai, és sikerült is elérnie őket. Mi is csináltunk egy ilyen táblát. Rajta volt: ház, jakuzzi, kert, autó, két macska, és ezek mind bejöttek. Annyira nem hittem ebben, de mégis működött. Persze ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, az is kellett, hogy megtaláljam a belső harmóniát. Úgy érzem, mostanra békére leltem. Jó lett volna, ha már húszévesen megtaláltam volna ezt, de lehet, hogy akkor most lenne más az életem.”

„Régi vágyam volt ez a szaletli”– mesélte a színész, aki nagy baráti lakomákat tart a nyári konyhában.

A színész alig várja, hogy banánfái megerősödjenek annyira, hogy kiültethesse őket a cserepekből.

Kiemelt kép és fotók: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!