Hazai sztár

Peter Srámek régóta vágyott saját baromfiudvarra: „Nem fogok pörköltet csinálni belőlük, nálam mennek nyugdíjba”

A 29 éves énekes otthon, a tyúkok etetése közben sem hanyagolja az úri eleganciát. Most azt is elárulja, kivel osztja meg a házát.

Noha sokáig nem volt lehetősége arra, hogy háztáji állatokat tartson, nemrég megvalósította az álmát, és önálló gazdálkodásba kezdett. „A nagymamám tartott tyúkokat. Már gyerekként is nagyon tetszett az egésznek a hangulata: a reggeli etetés, a tojások begyűjtése, az állatokról való gondoskodás. Úgyhogy eldöntöttem, hogy felnőttként, amint lehetőségem nyílik arra, hogy egy baromfi­jaim legyenek, biztosan belevágok az állattartásba – mondja a Story magazinnak Peter Srámek, aki nemrég maga mögött hagyta a főváros nyüzsgő forgatagát, és megvette saját otthonát. – Eddig egy háromszobás panellakásban éltem a családommal, ám két évvel ezelőtt elköltöztem Tökölre, és önálló életet kezdtem egy kertes házban.”

Paradicsomot is termel tököli kertjében

Maruska és Pistike a szíve csücske

Az énekes végül egy hónappal ezelőtt vette meg az első baromfikat. „A rohanó életmódom mellett szükségem van a nyugalomra, a feltöltődésre. Ezt adja meg az otthonom, az állattartás és a kertészkedés, ami teljesen kikapcsol. Paradicsomot, paprikát ültetek, a kert hátuljában pedig nemrég kialakítottam egy kis baromfiudvart, ahol van két törpe hollandi kacsám, hét házi és három dísztyúkom, valamint két kakasom. Kettőt el is neveztem, az egyiket Marusnak, a másikat pedig Pistikének hívom, ők a kedvenceim. Persze a többiből sem fogok pörköltet vagy húslevest csinálni – mondja nevetve. – Sosem tudnám levágni őket, úgyhogy nálam fognak nyugdíjba menni. Minden reggelemet velük indítom, a kezemből etetem őket, ragaszkodom hozzájuk, ahogyan ők is hozzám. A szárnyasoknak is jár a törődés, nekik is van lelkük, érzéseik, mindegyikük egy külön egyéniség.”

Most szárnyasokkal osztja meg az életét

„Nem könnyű a párkeresés”

No de kivel tölti az idejét, ha éppen nem a szárnyasairól gondoskodik? „Jelenleg egyedül élek, de olykor fogadok szállóvendégeket – mondja mosolyogva Srámek. – Fiatal vagyok, élem az életemet, de nyilván vágyom komoly kapcsolatra. Nyitott szemmel járok, viszont nem vagyok rágörcsölve a párkeresésre. Már csak azért sem, mert tudom, hogy jelenleg nem tudnék annyi időt fordítani a jövendőbelimre, és nem tudnék annyi szeretet adni egy nőnek, amennyit megérdemelne – vallja. – Rengeteget dolgozom, folyamatosan fellépek, koncertezem, és ezt egy civil foglalkozású nem biztos, hogy tolerálná, megértené. Szakmabeliekkel sosem kezdtem, nem is tervezem, mert úgy hallottam, két művész nem feltétlenül fér meg ’egy csárdában’. Szóval nem könnyű a párkeresés, eddig nem is igazán volt szerencsém vele, egy nő sem értett meg engem, nem fogadta el a hivatásomat, legfeljebb az elején, aztán idővel mindig kibújt a szög a zsákból. Úgyhogy jó nekem egyedül… Bár egyáltalán nem vagyok magányos, mert nagyon sok jó barátom van, és hát ott vannak az állataim is.”

Nem pályázik Jimmy koronájára

Noha Péter és a Zámbó család tagjai annak idején legendásan jó kapcsolatot ápoltak, úgy tűnik, ez a múlté. „Az elején segítettek nekem, amit én hálásan köszönök nekik mindig, ahol csak lehetőségem van rá. Néha ők azt érzik, hogy én a koronát akarom elvenni Zámbó Jimmytől” – mondta a Palikék világa című interjúsorozatban Srámek.

Kiemelt képek és fotók: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!