Hazai sztár

Gubik Petrát megcsalta a párja: „Padlóra küldött, de talpra fogok állni”

A színésznőnek rá kellett döbbennie: másfél évig hamis kapcsolatban élt táncos kedvesével, a kapcsolatuk végét a teljes bizalomvesztés okozta.

Első női győztesként megnyerte a Sztárban Sztárt. Több színházban voltak premierei az elmúlt időszakban, a Madách Színházban pedig megkapta a Micsoda nő! főszerepét, amit elkezdett próbálni, és közben koncertezett is.

„Összetörtem”

A nézők nem sejthették, hogy a háttérben szörnyű dráma zajlik: másfél év után Petrának szembesülnie kellett párja sorozatos hűtlenségével. „Ez most nagyon kemény időszak. Padlóra küldött, de talpra fogok állni. Féltem attól, hogy nem fogok tudni teljesíteni a munkámban. Összetörtem. Mindeközben premierem volt az Operettszínházban, és a Madáchban is próbáltam. Nem volt könnyű, de újra felfedeztem, hogy a színháznak csodálatos gyógyító ereje van. Amikor úgy érzed, semmi erőd, hogy a közönség elé lépj, és egy tollpihének tartod magad, egyszer csak kimész a színre, és terápiaként kijátszod magadból a fájdalmadat. Mindig is azt gondoltam, hogy kellő odafigyeléssel jól működtethető együtt szakma és a magánélet, és hogy ha valakinek olyan partnere van, akivel őszinték az érzéseik, és jól tudnak egymással kommunikálni, akkor szépen lehet haladni egyről a kettőre. Azt hittem, hogy mellettem egy ilyen társ van, akiben maximálisan megbízhatok. Talán azért, mert magamból és a saját érzéseimből indultam ki. Soha nem gondoltam arra, hogy egyszer majd eljön a nap, amikor arra ébredek, hogy kívülről látom az életemet és a kapcsolatomat, mint egy krimit a tévében – kezdi a színésznő. – Alig beszélek a magánéletemről. A Sztárban Sztár persze egy olyan műsor volt, ahol azért az embernek néha bepillantást kellett adnia az életébe, de igyekeztem húzni egy határvonalat. Most mégis úgy döntöttem, hogy mesélek a viharról, ami a lelkemben dúl. Azért, mert tanulságos, és szeretném lezárni.”

Ő lett a Sztárban Sztár első női győztese (Fotó: TV2)

„Mit ér a siker?”

Petrát derült égből villámcsapásként érte, amikor megkeresték azzal, hogy párja hűtlen hozzá. „Az elején az ember nem hiszi el, nem tudja felfogni, hiszen a szerelméről van szó, és azt hittem, teljes összhangban élünk. Majd szégyelli, kudarcnak éli meg az egészet, és nem akar róla beszélni. Azon gondolkodik, mit rontott el, miért nem volt elég. Talán nem volt elég jó emberismerő, hogy mit nem vett észre. Ez egy traumatikus élmény. Konkrétan darabokra hullott a életem – mondja Petra. – Azt kérdeztem magamtól, mit ér a siker, ha a magánéleted darabokra hullik. Aztán összeraktam. Tulajdonképpen valamelyest a sztárban sztáros győzelmemnek is köszönhetem, hogy megtudtam az igazságot. Ha nem az a szakmám, ami, és nincs a Sztárban Sztár által kapott figyelem, akkor talán még most sem tudom, mi a valóság. A műsor kapcsán elég sok interjút adtam, és volt egy podcast, amit az egyik lány hallott. Szimpatikusnak talált, és megszólalt a lelkiismerete, azt mondta, nem csinálja ezt tovább, megkeresett, és felvállalta, hogy partner volt a hűtlenségben. Mondjuk azt, az őrangyalaim vigyáztak rám. Szinte sokkoltak a szavai, mégis köszönetet érzek irányába. Mázlim volt. Ha ő nem szól, talán ma sem tudok az egészről. Úgy gondolom, ha egy ballépésről van szó, és a kedvesem elém áll, bevallja ezt, talán megbocsátottam volna, de sajnos kiderült, hogy nem egy alkalomról beszélünk. Minél inkább a dolgok mélyére ástam, úgy derült ki számomra egyre több és több eset, ő pedig a tagadásba, a hazugságokba menekült. Én az egész kapcsolatunkat megkérdőjeleztem így, és minden bizalmamat elvesztettem.

Petra már a jövőbe tekint. Augusztus 8-án Szentendrén tart nyáresti koncertet (Fotó: Archív)

Ami addig természetes volt, hirtelen eltűnt. Életem csalódása! Olyan típus vagyok, aki szeretné megérteni a probléma gyökerét. Magamban is kerestem a hibát. Ez egyedül feldolgozhatatlan. Ilyenkor kell segítségért fordulni. Arra is gondoltam, hány emberrel történhet meg tudtán kívül ugyanez, hányan élhetnek ugyanúgy egy álomvilágban, mint én, hányan hiszik azt: kapcsolatuk megfellebbezhetetlen, miközben folyamatosan hűtlen hozzájuk a párjuk. Remélem, az én példámon okulva óvatosabbak lesznek, vagy ha hasonló cipőben járnak, azt javasolnám, merjenek szakemberhez fordulni a trauma feldolgozásához. Szerencsére már nagyon sok útja van a gyógyulásnak. Készek segíteni az önbecsülésed helyreállításában, vagy csak abban, hogy újra tudj őszintén mosolyogni. Én többet is felkerestem, csodálatosak. Azt is tanácsolták, próbáljak meg beszélni a problémámról, ne fojtsam el magamban. Ha ezzel segíthetek másoknak és magamon, akkor már megérte. Azt tapasztalom, a társadalmunk mentálisan nagyon ramaty állapotban van. Nagyon sok lelki sérült ember küzd a világban, akik bántalmazókká vagy bántalmazottakká válhatnak. A mentális egészség ugyanolyan fontos, mint a fizikális. Foglalkoznunk kell magunkkal!”

Egy új kezdet

A színésznő először és utoljára kizárólag a Story­nak meséli el történetét. „Ezzel a nyilatkozattal most pontot teszek a történet végére, és a továbbiakban a nyilvánosság kizárásával folytatom a feldolgozási folyamatot. Ám mindezek után is szeretném hinni, hogy egy szerelemben még erény a hűség és az őszinteség. Próbálom az egészet elfogadni és elengedni. Ez a kapcsolat véget ért. Minden vég egy új kezdet. Nagy tanítás volt ez, igyekszem helyre tenni magamban. Meg aztán azt mondják, ami nem öl meg, az megerősít. Most még azt érzem, hogy kihúzták a lábam alól a talajt, de erős csaj vagyok, megyek tovább az utamon.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!