Hazai sztár

Hien – A szerettei mellett a töltött káposzta és a bodzaszörp hiányzott neki a legjobban

Az énekesnő élvezi, hogy újra itthon lehet, de azt is elárulja: nem marad egész évre.

A magyar közönség egy csapásra a szívébe zárta, amikor feltűnt a Megasztár negyedik szériájában. Zenei karrierje szépen ívelt felfelé, és már hazánk egyik legkedveltebb énekesnője volt, amikor 2015-ben úgy döntött, az Egyesült Államok egyik legnevesebb művészeti iskolájában, a Berklee College of Musicban tanul tovább. Most visszatért Magyarországra.

Budapesten hiányzik neki a környék, ahol az Egyesült Államokban él (Fotó: Archív)

Újra musicalben játszik

Hien már 29 éves, és hiába a ten­gerentúlon töltött évek, a hazai művészvilág sem feledkezett meg róla, ugyanis kint is megtalálta egy szerepfelkérés. „Minden évben hazajövök Magyarországra elsősorban azért, hogy meglátogassam a szeretteimet. Idén azonban több hónapig is itthon leszek, félrevonulok új lemezanyagot írni, és a Madách Színház SIX című koncertmusicaljében is fogok játszani, amit már nagyon várok. Anyukám a Miss Saigon óta nagyon vágyott rá, hogy újra egy musicalben láthasson, úgyhogy a döntésemben ő is nagy szerepet játszott – mondja az énekesnő, aki már javában próbálja VIII. Henrik egyik feleségének, Howard ­Katalinnak a szerepét. – Amikor Amerikában vagyok, nagyon hiányoznak a szeretteim, a virágoskertünk, a termálfürdők, a töltött káposzta és a bodzaszörp, de amikor Magyarországon vagyok, az a rossz, hogy nincsenek velem az ottani barátaim, a macskám, akire most egy barátom vigyáz. Ilyenkor hiá­nyoznak a bulik, a szobanövényekkel teli nappalim, a környék, ahol lakom, és az utcazene.”

Howard Katalint alakítja a musicalben (Fotó: Archív)

Vietnámban is gyökeret ver

Az Amerikában töltött évek alatt sokat változott, magyarázza Hien. „Emberileg legbelül ugyanaz maradtam szerintem, de nyilván felnőttem azóta, és mostanra jobban kirajzolódtak a belső értékeim. Tisztábban látom az erősségeimet és a korlátaimat is. Szakmailag sok új tudást és tapasztalatot szereztem, zeneileg pedig egyedibb és érettebb hangzásvilágom lett – mondja, és elárulja, hazatérése egyelőre nem végleges. – A következő években kétlaki életet, vagyis most már Viet­námmal együtt háromlaki életet szeretnék kialakítani. Terveim szerint a teleket Vietnámban fogom tölteni, a nyarakat pedig itthon, az év többi részét azonban az Egyesült Államokban.

Úgy tervezi, a teleket Vietnámban tölti (Fotó: Archív)

„Szeretnék még többet énekelni”

Hosszabb távon azonban Hien is szeretne állandó otthonra lelni és édesanyává válni. „Úgy képzelem, hogy 10 év múlva szeretnék még többet énekelni és zenélni, azt se bánnám, ha addigra megházasodnék és családot alapítanék – tervezget az énekesnő. – Szeretnék jószívű, nyitott és innovatív maradni, és ha lesz lehetőségem rá, minél több jótékonysági programban részt venni.”

Online hallgatták meg a szerepre

„Szirtes Tamás igazgató úrtól kaptam egy meghívást a SIX castingjára. Mivel nem tudtam személyesen részt venni, videón történt a meghallgatás – meséli Hien, aki már gőzerővel próbál. – Elkezdődtek a korrepetíciók és a táncpróbák. Igyekszem rendszeresebben mozogni és skálázni, hogy a maximumot tudjam majd hozni az előadásokon.”

Kiemelt kép: /fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!