Hazai sztár

Gór Nagy Mária – Éveken át Aradszky László felesége főzött rá

Évtizedes barátság volt az övék, minden vasárnapot együtt töltöttek Évával.

A színésznő az elmúlt hónapokban a férje, az unokái és a barátai legnagyobb meglepetésére számtalan receptet kipróbált. „Főzőtündér lett belőlem” – mondja. A rakott krumplija eddig is verhetetlen volt, annak hosszú évek óta csodájára járt a család, ám enni leginkább akkor szeretett, ha azt más készítette el neki. „Májusban volt egy éve, hogy elment a legjobb barátnőm, Aradszky László felesége, Éva. Nagyon hiányzik. Vele minden vasárnap délelőtt együtt voltunk. Nem volt téma, amiről ne tudtunk volna hosszan beszélgetni, és mivel tudta, hogy imádom a sztrapacskát vagy a csülköt pékné módra, mindig meglepett a kedvenceimmel. Szó szerint jól tartott a barátnőm, én pedig élveztem ezt a fajta kényeztetést, hiszen én magam nem igazán szerettem soha főzni. Most, hogy ő nincs, a piacozás lett a pótcselekvésem és ahogy telnek a hónapok, azon kapom magam, hogy nincs recept, amit ne tudnék elkészíteni, és egyre inkább élvezem a főzést. Kár, hogy ezt Éva már nem érhette meg” – meséli.

Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

Megható szeretet

Barátságos természetének köszönhetően mára a gyógyfüvestől a zöldségesig mindenki örül, ha meglátja. Beszerzi a friss árut, és ha épp nem a fiáékhoz hivatalosak férjével, Budával, akkor a vasárnapi ebédet is ő főzi. És amióta a termelőktől szerzi az egészségesebbnél egészségesebb főzeteket, gyógyszerre sem költ. „Most éppen homotövisvelőből készített szirupot eszegetek reggelente. Egyetlen kiskanál elég belőle, és sosem vagyok beteg. Pedig nem élek bezárkózva, éppen ellenkezőleg. Rengeteg baráti kapcsolatot ápolok. Ráadásul annyi tanítványom él külföldön, akik valahányszor hazajönnek, hozzám vezet az első útjuk, hogy szinte sosem unatkozom. Imádok velük beszélgetni, meghívom őket a lakásomba egy ebédre, vagy egy kávézóban futunk össze. Emellett rengeteget járok színházba, sok filmet megnézek. Ezekben is mind-mind a volt tanítványaim szerepelnek, ők hívnak, hogy nézzem meg őket, és ezen mindig meghatódok. Jó érzés, hogy senki nem felejtett el, azt hiszem, a mostani boldogságomnak és jól létemnek ez az egyik alappillére, hogy szeretve vagyok, és mindenki megbecsül. Talán valamit mégis jól csináltam az életemben. Hiszen a tanodára máig úgy tekintek, mint életem fő művére a színészet mellett. És bevallom, hiányzik is a munka, a pörgés. Még mindig tele vagyok energiával, így már beszélünk arról a fogadott lányommal, Körtvélyessy Kingá­val, aki egykor a tanoda titkárságvezetője is volt, hogy ideje lenne közös vállalkozásba fognunk” – súgja meg.

A rakott krumplija eddig is legendás volt (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Itt hagyják az unokái

Szeptembertől ugyanis egy szomorú apropóból egyébként is több ideje lesz. Két legkisebb unokáját sajnos a mostaninál jóval kevesebbet fogja látni. „Rengeteg időt töltök a családommal, öt lányunokám van! Tominál a három legidősebbnek most kevesebb ideje jut rám, de a két kicsivel még sokat lehet játszani. Sajnos most, hogy a kis Ilka egyéves lett, letelt a gyes, így visszamennek Brüsszelbe, ahova a menyemet szólítja a munka. De ezt a nyarat még igyekszem kihasználni, és nem hagyom, hogy eltávolodjunk egymástól. Amennyiszer csak tudok, repülőre ülök majd, hogy meglátogassam őket. Imádom őket, a hároméves Lea ráadásul különösen ragaszkodik hozzám. Igazi művésznő, aki féltékeny, ha nem vele foglalkozom, és hiába mondják neki a nagyok, nem hajlandó nagymamának hívni. Én neki ’A Mari’ vagyok, de nem bánom!” – neveti el magát.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!