Hazai sztár

Kis Grófo az életmódváltásáról: „Nem jött fel rám a kedvenc öltönyöm, ami nagyon rosszul érintett”

Ez annyira megijesztette a bulibárót, hogy sajátos diétával kezdte gyötörni magát. Nem lett jó vége.

Sokunknak ismerős a helyzet: egy fontos alkalomra abban a tudatban húzzuk elő a szekrényből a tavalyi ünneplőnket, hogy idén is jól áll majd rajtunk, aztán elszomorodunk. Van, aki ilyenkor rohan új cuccokat vásárolni, mások őrült fogyókúrába kezdenek. Grófo az utóbbiak közé tartozik, de nagyon megbánta, hogy egyedül fogott hozzá. „Tavaly év végén felszaladtak rám a kilók, és nem jött fel rám a kedvenc öltönyöm, ami testileg-lelkileg nagyon rosszul érintett. Egyrészt nyilván szeretnék jól kinézni és elégedetten a tükörbe nézni, másrészt természetesen fitt és egészséges maradni. Nekiálltam a fogyókúrának, de nemhogy megszabadultam volna a feleslegtől, hanem egy hónap alatt még öt kilót híztam is. Nyilván a legrosszabbat csináltam, kiéheztettem magam, reggel, délben nem ettem, estére viszont már éhes lettem, és lefekvés előtt álltam neki a vacsorának.”

Este hat után már egyáltalán nem eszik (Fotó: Archív)

Segítség kellett

Grófo tudta, így csak árt magának, ezért szakemberhez, gasztro­enterológushoz fordult. „Tőle kértem segítséget, alaposan megvizsgált, és bár az eredményeim egyelőre rendben voltak, de azt mondta, hogy ha tovább folytatom ezt az életmódot akkor nagyon rosszat tehetek az egészségemmel, például cukorbeteg lehetek, hiszen a megfelelő, egészséges táplálkozás az alapja mindennek. Összeállított nekem egy mintaétrendet, illetve a mozgásra is igyekszem odafigyelni, heti 2-3 alkalommal végzek kardiogyakorlatokat.”

Hetente többször is edzőteremben sportol az egészségéért (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Rántott hús krumplival

„A gyorséttermeket, a cukros üdítőket és az olajos ételeket messziről elkerülöm, utóbbi olykor még most is nehézséget okoz, mert nagyon szeretem a rántott húst és a krumplit, amit most édesburgonyával helyettesítek. Eleinte azt hittem, hogy csak fanyalogva fogom az egészséges alapanyagokat, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, de kifejezetten megszerettem a brokkolit, a natúr húsokat, a halakat, és a vízfogyasztásra is sokkal jobban odafigyelek. Este hat után már nem eszem, ellenben naponta négyszer étkezem. A feleségem most kétféleképpen főz, egyrészt a gyerekekre, mert ők elég soványkák, és hízniuk kell, illetve rám, akinek pedig fogynia, de természetesen én is besegítek neki a főzésbe. Nagyjából két hónapja álltam át az egészséges életmódra, és ez idő alatt hét kilót fogytam, de mínusz 12 kiló a cél. Isten áldásával nagyon jó úton vagyok, és kitartó vagyok. Jöhet a nyári szezon, teljes erőbedobással készülök a megújulásra!”

Kiemelt képek: Schumy Csaba, Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!