Hazai sztár

Horváth Éva: „Rettegek attól, mennyi lesz majd a víz-, a gáz- és az áramszámlánk”

Már alig várta, hogy Budapesten magához ölelhesse a szeretteit. Ám arról is őszintén mesél: tele van félelemmel.

A modell-jógaoktató bármennyire is imádja a trópusi szigetet, úgy érzi, egy korszak lezárult, haza kellett térnie. „Nekem Magyarország az otthonom, ahol a szüleim és a barátaim élnek, ahol a gyökereim vannak. Eldöntöttem, hogy haza akarok jönni! Kegyetlen honvágy kínzott… A párommal megállapodtunk abban, hogy majd Kristóf­fal később visszajön, amikor kezdődik a suli, én viszont huzamosabb ideig Magyarországon maradok Alexszel” – kezdi Éva.

„Ez egy zárt közösség”

Úgy érzi, Indonéziában sokkal szabadabb az élet, igaz, a helyiek nehezen barátkoznak, mert a társadalmuk más, mint a miénk. Ennek ellenére Éva és családja felhőtlenül boldog, de ott sosem válhatnak a társadalom részévé. „Kedvesek, de ez egy zárt közösség. Elmehetünk ceremóniákra, betekinthetünk felületesen a mindennapjaikba, ahol szívesen látnak bennünket. De nincsenek balinéz barátaink, csak sok-sok ismerősünk – folytatja a műsorvezető, aki nem véletlenül választotta második otthonául a paradicsomi szigetet. – Amikor először jártam itt, tudtam, hogy még visszatérek. A misztikus hangulat, a mesebeli környezet: a vulkánok, a mélykék óceán, a rizsföldek látványa mindennap újra és újra elvarázsolnak.”

Így vágtak neki az ázsiai kalandnak (Fotó: Archív)

Minden energiáját lekötik a fiai

Éva természetesen sosem érzi magát egyedül, hiszen boldog kapcsolatban él gyerekei édesapjával, akit a mai napig nem mutatott be a nyilvánosságnak. „Úgy érezzük, ennek még mindig nincs itt az ideje. Bevallom, tetszik ez a titokzatosság, és ahogy látom, a közösségemnek is. Megígértük, ha eléri a vlogunk a százezer követőt, felfedjük a párom kilétét. Ám egyelőre nincs időnk foglalkozni a felületeinkkel. Rengeteg videót leforgattunk, de jelenleg a gyerekek kötik le minden figyelmünket. Nagyon nehéz két ilyen aktív, mozgékony, eleven kisfiúval az élet. Mindig rácsodálkozok, amikor olyan családokat látok, ahol a kislányok csendben, nyugodtan ülnek a tengerparton a szüleik mellett. Hát a mi gyerekeink nem ilyenek. Nemrég nyaraltunk Szingapúrban, utána konkrétan egy hétig tartott, mire kipihentem a fáradalmakat” – mondja nevetve a modell, aki nem tagadja: a hazatéréssel kapcsolatban azért vannak félelmei.

Alexet lenyűgözték az orangutánok (Fotó: Archív)

Három hétig tart egy tank benzin

Ahogy Éva meséli, Balin más a közüzemi rendszer: előre ki kell fizetni a rezsit, és addig van például áram, ameddig elég a befizetett összeg. „Az is megeshet, hogy az éjszaka közepén kikapcsol a légkondi a hőségben. Ellenben ugye Magyarországon mindig a felhasznált mennyiséget fizetjük mindenből, utólag. Konkrétan rettegek arról, hogy mennyi lesz majd a víz-, a gáz- és az áramszámla a családi házunkban. Az egész világon brutálisan emelkedtek a rezsiköltségek, minden bizonytalan és kiszámíthatatlan. Balin az üzemanyag nagyon olcsó, akár három hétig is elég egy teli tank, ami átszámolva körülbelül hatezer forintba kerül. Otthon ebből az összegből nem jutok majd túl messzire.”

Fotó: Archív

Rengeteg az érdeklődő

Bővíti tudását: Magyarországon szeretne kipróbálni, illetve elsajátítani más jógatípusokat is az ashtangán kívül. „Tervezem, hogy oktatni fogok itthon is, és novemberben visszatérek majd Balira, valamint a Gili-szigetekre, ugyanis ezek lesznek a következő jógatáborom helyszínei. Azon mosolyogtam, hogy még meg sem hirdettem, de már rengetegen jelentkeztek.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!