Hazai sztár

Vajtó Lajos a tyúkudvarral Fésűs Nelly legnagyobb rémálmát váltotta valóra: „De már nem annyira elutasító, etetik is őket Elzával”

Anyagilag kész ráfizetés számára az otthoni minifarm fenntartása, ám most már mindenképpen végigviszi, amibe belekezdett.

Első hallásra ugyan kíméletlennek tűnnek a módszerei, ám amit Vajtó Lajos a fejébe vesz, az nem lehet, hogy kudarcba fulladjon. Pedig azzal, hogy néhány hónappal ezelőtt hazavitt húsz tyúkot és két kakast, hogy – a Farm VIP után – otthon, ha csak miniben, de gazdálkodhasson, felesége, Fésűs Nelly legvadabb rémálma vált valóra. „A feleségem madárfóbiában szenved, ezért előre jelezte, úgy vállalkozzak, hogy ő ebben nem lesz a segítségemre” – magyarázza a Super TV2 Hal a tortán műsorának szereplője.

„Így drágább a tojás”

Az ismert üzletember azonban gyorsan hozzátette, alig néhány hónap elteltével oldódott valamelyest Nelly hosszú évek óta húzódó szorongása. „Már nem annyira elutasító, eteti is őket, és érzelmileg is elkezdett kötődni hozzájuk, ahogy Elza, a lányunk is. Szóval anyagilag máris kész ráfizetés az egész, így drágább a tojás. Hiszen amellett, hogy télen nem tojtak, a húsukat pedig nem esszük meg, mert Elza családtagként tekint rájuk, nem annyira éri meg az itthoni farm. Nem is bővítjük tovább. Az azonban, hogy remélhetőleg mostantól egészséges tojásokkal látnak el bennünket, megfizethetetlen előny. A Covid is arra nevelt bennünket, jobb, ha nem vagyunk kiszolgáltatva. A legfőbb célom pedig mégiscsak az, hogy életem értelme, a kislányom beletanuljon az állattartásnak ebbe a részébe is, miatta kezdtem gazdálkodni. Már az sem véletlen, hogy vidékre költöztünk. Igaz, mint ötödik kerületi, belvárosi gyerek sosem gondoltam volna magamról, de talán éppen a gyerekkorom okán most én is mindennél jobban élvezem, hogy reggelenként a tyúkólba vezet az első utam. Ami pedig a nevelési részét illeti, a kislányom már most szó nélkül öltözik, hogy ő szedje össze a tojásokat. És ezt fontosnak tartom, hogy az ő korában kialakuljon egyfajta kötelességtudat ily módon is a gyerekben” – szögezi le Vajtó.

A Hal a tortán csapatával (Fotó: TV2)

„Volt idő, amikor rám főztek”

A későn jött apasággal az üzletemberben sok minden átértékelődött. Az például, hogy ma javarészt ő gondoskodik a család étkeztetéséről is, viszonylag új keletű szokás. Ám nagyon fontos feladataként tekint arra, hogy egészséges és finom ételeket tegyen a család elé az asztalra. Ezeket ezúttal a Hal a tortán vacsoravendégei is megkóstolhatták, és főzőtudományát senki nem kérdőjelezte meg. „Csak azóta főzők, amióta Elza van. Előtte én is el voltam kényeztetve, volt idő, amikor még rám főztek – nevet. – Most azonban már én kényeztetem a lányokat, mert a kislányom nem nőhet fel ételszeméten! Igaz, még nem ad túl nagy feladatokat, a bolognai spagetti, a rántott hús krumplipürével és a madártej trióját kedveli a leginkább, de azért igyekszem folyamatosan bővíteni a repertoárt. Ebben volt nagy segítségemre az egyik legjobb barátom, Magyar Zoltán, alias Papa is, aki házias jellegű ételek koronázatlan királya” – meséli.

Ma már különösen fontos, mi kerül az asztalra (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Különös véletlenek

Mindehhez hozzá kell tennünk, hogy Lajos egykor a messze földön híres Gundel-házat is igazgatta, ahol óhatatlanul sok mindent tanult a gasztronómiá­ról és a vendéglátásról. Ami pedig a kalóriadús fogásokat illeti, a mai napig focival, kondival és tenisszel tartja karban magát. Kevesen tudják, hogy teniszütőjét Bujtor Istvántól örökölte. „A családhoz ezer szállal kötődöm. Egyrészt azokban az években, amikor a Gundelben dolgozhattam, szívügyemnek tekintettem, hogy továbbvigyem a színészkirály Latinovits-vonalat, aki mint közismert, Bujtor István testvére volt, és édesanyjuk, Gundel­ Katalin révén voltak a neves vendéglátó família leszármazottai. A mi barátságunk azonban korábbra datálható. Valamikor a Tabáni Teniszcentrumban kezdődött még, ahova mindketten előszeretettel jártunk le ütögetni. Ráadásul a feleségemmel is a gundeles időkben ismerkedtünk meg. Sőt amikor úgy döntöttünk, hogy kiköltözünk vidékre, és kinéztük az otthonunkat, nevetve vettük tudomásul, hogy álmaink házát éppen a Latinovits utcán találtuk meg, amelynek egyik keresztutcája a Bujtor utca. Ezek megmagyarázhatatlan, misztikus dolgok” – meséli.

Rejtélyes túlvilági üzenet

Lajos hisz egy földöntúli erőben, ugyanakkor két lábbal áll a földön, és hitében semmi sem ingathatja meg. Ehhez képest a Hal a tortán vacsoravendégei, Judy, Molnár Anikó, VV Csoki már elbúcsúztak, amikor Kiss Kató léleklátó visszalépett, hogy mondjon valamit. Szavai pedig elgondolkodtatták Lajost. „Nagyon bánja azt a 23 elvesztegetett évet” – súgta a fülébe a vacsora után, mit üzent neki édesanyja.

Kiemelt képek. Archív, Schumy Csaba/fotocentral.hu 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!