Hazai sztár

Rácz Gergőék megmentették a házasságukat: „A hétköznapok terhe nem lett kevesebb, de máshogy állunk hozzá”

Trixi és az énekes szerint a kislányuk születése alapjaiban változtatta meg a kapcsolatukat.

A mindennapok mókuskereke bizony őket is kikezdte. Észrevették, hogy a teendők, a feladatok súlya alatt majd’ összeroppannak, és ahelyett, hogy egymásba kapaszkodnának, inkább széthúznak. Ekkor jött a TV2 felkérése, hogy szerepeljenek a Párharc című realityben, ami, mint mesélték, felidézte bennük, miért is vannak együtt.

Megküzdöttek egymásért

Azután ugyanis, hogy beköltöztek a villába, egyáltalán nem veszekedtek. „Ami azért is nagy szó, mert mi az utóbbi években sokat vitáztunk. Egymáson vezettük le a hétköznapokból fakadó feszültséget. Ráadásul együtt is dolgozunk, amit nagyon szeretünk, de sok konfliktust is okoz – kezdi Trixi a Storynak. – Amikor beléptünk a villába, az egész életünket a kapun kívül hagytuk, és azon kaptuk magunkat, hogy nemhogy nem martuk egymást, de még össze is kapaszkodtunk. Majd jöttek a feladatok, ahol kérdés és zokszó nélkül küzdöttünk a másikért.”

Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

„Nehéz dolgunk volt, és itt elsősorban nem a játékokra gondolok, noha azok sem voltak egyszerűek – veszi át a szót a feleségétől az énekes. – A műsor előtt sok konfliktusunk volt, és nem tudtam, hogy fogjuk a villa falain kívül hagyni őket, de ki merem jelenteni, teljes mértékben sikerült!”

Vissza a valóságba

Számukra a műsor felért tehát egy terápiával. „Nem akarok nagy szavakkal dobálózni, mégis azt érezzük, hogy nagy részben a műsornak köszöntetően egészen másképp állunk egymáshoz, mint ahogy az az utóbbi időben jellemző volt. Sejtelmünk sem volt, hogy ez a játék lesz az, ami így helyre rakja bennünk a dolgokat – teszi hozzá mosolyogva Gergő. – Ez nem jelenti azt, hogy ne csöppentünk volna vissza a valóságba, amint hazaértünk, de magunkkal hoztuk azt a pluszt – ami akár csak egy összekacsintás rohanás közben –, amibe kapaszkodhatunk.” Bár húzós időszak áll mögöttük és előttük is, Gergőnek május 26-án lesz a lemezbemutató koncertje, ezért még hajnalban is a stúdióban van, még sincs köztünk feszültség. „Rájöttünk, hogy továbbra is számíthatunk egymásra, hogy óriási a bizalom kettőnk között – hangsúlyozza az édesanya. – És abszolút igaz, amit Gergő mond, a hétköznapok terhe nem lett kevesebb a műsor után sem, de máshogy állunk hozzá. Megtanultuk, miként kerüljük el a konfliktusokat. És ez nemcsak magunk, hanem Lorina miatt is fontos.”

A Párharc után újra kezdődtek a dolgos hétköznapok (Fotó: Archív)

„Boldogabb szülőket kapott vissza”

Noha nehezen viselték, hogy a forgatás ideje alatt távol voltak a gyermeküktől, rájöttek, muszáj kettesben is időt tölteniük. „Tizenkét éve vagyunk együtt, nem is emlékszem, hogy voltak-e valaha ennyire intenzív napjaink együtt. Közben az is kiderült, ezerszer inkább vállalkozunk valami extrém programra, mint hogy elmenjünk egy spába. Az sem lepne meg, ha innentől adrenalinfüggőkké válnánk – mondja nevetve Trixi. – Ami pedig a lányunkat illeti, hál’ isten, ő jól érezte magát a dédinél. Nem is hiányolt minket, mi bezzeg alig bírtuk nélküle. De kiegyensúlyozottabb szülőket kapott vissza, akik nem veszekednek egymással, így megérte!”

A Párharcban (Fotó: TV2)

Új barátokra leltek

„Nem gondoltuk volna, hogy ennyi barátra teszünk szert a forgatás alatt – mondja az énekes. – Szinte kivétel nélkül mindenkihez közel kerültünk, van, akivel napi szinten beszélünk azóta is. Nemcsak minket kovácsoltak össze Trixi­vel a játékok, hanem az egész csapatot.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!