Hazai sztár

Andrei Mangra: „Kis híján le is csúsztam egy régóta dédelgetett álmomról”

A népszerű táncos több hónap kényszerpihenő után végre ismét táncolhat, és valóra válhat élete következő nagy kalandja is.

Az eddig gondtalan világutazónak számító táncos életében először nem jutott időben vízumhoz. Andrei Mangra négy stresszes hónapot várt arra, hogy eljusson a napfényes Floridába. „Hiába kezdtem el időben a szervezést, mindig akadt egy probléma, így nem kaptam meg időben a beutazási engedélyt. Kis híján le is csúsztam egy régóta dédelgetett álmomról”– panaszolta a Story magazinnak.

„A tartalékaim lemerültek”

Úgy érzi, a magyar tanítványait is cserben hagyta. Hiszen decemberben minden óráját lemondta, és a magántanítványoktól is elbúcsúzott azzal az indokkal, hogy Amerikába költözik, mivel a Burn the Floor csapatához csatlakozik. Ehhez képest még múlt héten is Nagyváradon ébredt. Ha előre tudja, hogy ilyen hosszú szabadságra megy, akkor a téli hónapokra még biztos bevállalta volna a tanítást. „Hiába vagyok kettős állampolgár, a papírmunkát Nagyváradon tudom csak elintézni, de még így sem ment könnyen. Ezért is mondtam búcsút Magyarországnak. Ráadásul a tartalékaim is lemerültek. Rengeteget éjszakáztam tavaly, amíg Budapesten éltem. Délutántól késő estig tartottam a latintánc-óráimat, és mindig annyira felpörögtem, hogy nem tudtam nyugodtan aludni. Viszont amióta visszaköltöztem a régi szobámba, tízkor lefeküdtem, reggel pedig korán ébredtem, mint amikor még iskolába jártam. Rég nem pihentem ennyit. De azért boldog vagyok, hogy végre újra felpöröghet az életem.”

Végre több időt tölthet az édesanyjával (Fotó: Archív)

„Anyukám a legjobb”

Nagyváradon élő családját is hosszú évek óta alig látja. Édesanyja nem is győzte kényeztetni az otthon töltött hónapok alatt. Andrei megsúgta, az év elején annyit evett, hogy már félő volt, belefér-e majd a táncruhájába. „A pörköltnek, a töltött káposztának és a különböző leveseknek nem tudok ellenállni, ha azokat anyu főzi. Ő a világon a legjobb hozzám, és én hálás vagyok, amikor a közelében lehetek. Bevallom, az utóbbi években el is hanyagoltam, hiszen a munkám miatt sokszor voltam távol tőle. Most legalább bepótoltuk a lemaradást, de azért, ahogy tavaszodott, úgy nőtt bennem is a feszültség. Már csomagoltam volna. Hét éve várok arra, hogy én is a világ egyik legjobb táncos produkciójának a tagja legyek. A castingra már első évben behívtak, aztán mindig közbejött valami: egy világbajnokság, a Dancing with the Stars. Most meg majdnem az a hiányzó vízum” – meséli.

Az edzés Nagyváradon sem marad el (Fotó: Archív)

Föld körüli utazás

Szerencsére a versenysport kitartásra nevelte, nem is adja fel a reményt egy pillanatra sem. És amíg arra vár, hogy a papírjai végre rendbe legyenek, a napjait édesanyja nagyváradi tánctermében gyakorlással tölti, és egy személyi edző is segítségére van a konditeremben. Az, hogy ma újra pozitívan tekint a világra, és boldogan mesél, egy váratlan fordulatnak köszönhető. „Kiéheztem már arra, hogy újra táncoljak. Szerencsémre nemcsak én néztem ki magamnak a produkciót, de ők is engem. Így a legnagyobb meglepetésemre pár hete utánam küldtek egy tanárt és egy partnert – egy hét alatt betanították a lépéseket. Azt mondták, ha én nem tudok elutazni a márciusi próbákra, akkor így oldják meg a dolgot. Most izgulok, mert bár megtettem mindent, hogy kibírjak közel ötven percet a színpadon, akkor is gyakoroltam, amikor még minden bizonytalan volt, most alig pár nap alatt kell felvennem a ritmust és beszokni egy új csapatba. Ismét bőröndökből élek majd.”

Ősszel térne vissza

Andrei megsúgta, nagyon nehezen hagyta itt Budapestet, és ha ősszel ismét lesz Dancing with the Stars, akkor reméli, csatlakozhat a stábhoz. „Számolok Magyar­országgal” – mondta.

Kiemelt képek: Olajos Piroska, Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!