Hazai sztár

Herceg Erika: „Nagyon büszke vagyok rá, hogy végre van egy olyan párom, aki úriemberként viselkedik velem”

Az X-Faktor egykori mentorára új kihívás vár, és végre a magánélete is boldogan alakul.

Izgatottan várja az új lehetőséget, ugyanis szerepet kapott a Madách Színházban. „Teljesen mértékben Magyarországon képzelem el a jövőmet. Éppen ezért nagyon örültem, hogy lehetőséget kaptam tavaly az X‑Faktorba, mert kinyílt előttem egy új ajtó, idén pedig megkaptam ezt a szerepet. Pedig először úgy éreztem, ennyi év kihagyás után még nem tudok majd 100 százalékot nyújtani az éneklésben. Jött a Covid, utána a balesetem, ezek mind hátráltattak, és beköszöntött egy olyan korszak, amikor egyszerűen abba kellett hagynom az éneklést. Akkoriban még a kocsiban vagy otthon, a zuhany alatt sem dalolásztam. Márpedig ez egy izommunka, aminek kell egy folyamatos edzés. Amikor elhívtak a válogatásra, arra gondoltam: ’Úristen, mit fogok csinálni?’ De rájöttem, hogy azért tényleg olyan ez, mint a biciklizés: ha egyszer megtanulod, sosem felejted el. Persze nem tekersz fel rögtön a Himalája tetejére. A rendezőnek, Szirtes Tamás­ tanár úrnak is mondtam: nem tudom, mi lesz, évek óta nem csináltam ezt, de most újra rákaptam a szereplés ízére.”

Az X-Faktor szenvedélyes női mentora volt (Fotó: RTL)

A háború is átrajzolta a családja életét

Azzal, hogy idén nem lesz X-Faktor Erika mögött – legalábbis egy időre biztosan nem –, bezárult egy ajtó. A háború is átrajzolta a családja életét. Könnyen kerülhetett volna nehéz helyzetbe, de úgy érzi, a sors a tenyerén hordozza. „Számomra felfoghatatlan ez az egész, amit most átélünk. Nagyon szerencsésnek tartom magam. Nem azt mondom, hogy éhen halnék, mert van párom, mert van családom, akik segítenének minden nehéz helyzetben, de jó, hogy bárhova kerülök, megtalálom a számításom. Mindig kapok a Jóistentől új lehetőségeket, és ez nagyon jó érzés. Már rengetegszer abba akartam hagyni az éneklést, és tessék, most újra, új közönség előtt léphetek fel.”

Hamarosan musicalsztár lesz (Fotó: Archív)

Minden férfitól tanult

És hogy mi az a szerep, amit Erika alakít majd? A hírhedt VIII. Henrik egyik feleségét formálja meg a Six című musicalben, amelynek története szerint az egykori uralkodó hat felesége egy lánybandát alakít, és egy koncert formájában mesélik el a történetüket, így állva bosszút a férfin. Erika a magánéletében ugyanakkor nem bosszúálló típus. „Sokkal könnyebben veszem a nehézségeket. Mindig úgy gondoltam, hogy minden embernek, aki bejön az életünkbe, annak szerepe van. Ha valaki megbántott, akkor az csak azért történt, hogy bölcsebb, tapasztaltabb, erősebb legyek. Volt olyan párom, aki megcsalt, de nem haragszom rá. Elfogadtam, ő ilyen, és elkönyveltem a történteket azzal, hogy nekünk valamiért találkoznunk kellett. Ő segített abban, hogy rájöjjek: képtelen vagyok eltűrni a félrelépést, és nem tudom elviselni, ha velem egy férfi tiszteletlen. Minden ember, aki az életem szereplője volt eddig, kellett ahhoz, hogy oda jussak, ahol ma vagyok. Nagyon büszke vagyok arra, hogy végre van egy olyan párom, aki tisztel és szeret, aki a tenyerén hordoz, és maximálisan úriemberként viselkedik velem.”

Imádja a Tudorokat

Erika rajong a reneszánsz korabeli Angliáért. „Szívesen olvasok ezekről az időkről, és a Tudorok című tévésorozat is az egyik kedvencem volt. Jó néhány száz év távlatából odavágni és elküldeni ezt az öntelt zsarnokot a fenébe egy musicalben, nagyon jó érzés lesz.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!