Hazai sztár

Kökény Attila bulihuligánból istenfélő ember lett: „45 éves koromig gyakorlatilag nem volt lelkiismeretem”

A 47 éves énekes hite segítségével szabadult meg minden lánctól, ami addig gúzsba kötötte.

Míg korábban a buli, a szórakozás és a reggelig tartó dáridózás jelentette számára a kikapcsolódást, ma már inkább az utazásban leli örömét. „Régebben nem voltunk nagy világjárók, de amióta a gyerekek kirepültek a családi fészekből, igyekszünk minél többet utazni. Tavaly például Mexikóban voltunk a feleségemmel, néhány nap múlva pedig Párizsba repülünk, és ott ünnepeljük a 25. házassági évfordulónkat – kezdi a Story magazinnak Attila. – Egyébként nem csak Arankával kettesben szoktunk utazni. Minden évben elmegyünk egy közös családi nyaralásra a gyerekekkel, együtt választjuk ki az úti célt, majd mindenki bedob a kalapba egy szállodát, és így választjuk ki, hogy hol fogunk megszállni. Nyáron például Ciprus felé vesszük az irányt, de még rengeteg hely van, ahová szeretnénk eljutni – meséli az énekes. – Lassan 50 éves leszek, végigdolgoztam az életemet, hetente 2500 kilométert utazom, koncertezem, úgyhogy úgy vagyok vele, ha megtehetjük, akkor megyünk, mert szeretnénk minél több élményt gyűjteni.”

Mexikóba a barátaikkal utaztak (Fotó: Archív)

Szent helyeken járt

Attiláék legutóbb Jeruzsálem felé vették az irányt, ahonnan felejthetetlen élményekkel tért haza a mélyen hívő énekes. Feleségével, a ceglédi Hit Gyülekezete lelkipásztorával, valamint a felekezet tagjaival barangolta be az ősi várost. „Két évvel ezelőtt tértem meg, minden vasárnap a Hit Gyülekezetbe járok. Az ottani barátaimmal, valamint a lelkipásztorral, hetvenen mentünk Jeruzsálembe, ami olyan volt, akár egy tanulmányi kirándulás. Egy lelki megtisztulás, ahonnan új emberként tértem haza. Gyakorlatilag belecsöppentünk a Bibliába, végigjártuk azokat a helyeket, ahol Jézus járt, ahol gyógyított, ahonnan felment a mennyekbe. Ellátogattunk a Gecsemáné-kertbe, az Olajfák hegyére, jártunk Siló-ban, a Szent Sátornál, valamint Siloám tavánál, ahol Jézus meggyógyította a vak koldust. Elképesztő élmény volt, szó szerint érezni lehetett az Úr jelenlétét! – mondja Attila, aki természetesen Izrael legszentebb helyére, a Siratófalhoz is ellátogatott. – Mindennap imádkoztunk a falnál, első alkalommal például több mint egy órán keresztül fohászkodtam, mert annyira nem érzékeltem az időt, csak azt, hogy kiüresedtem, megtisztultam.”

Új emberként tért haza Jeruzsálemből (Fotó: Archív)

„Nagy menetelésben voltam”

Néhány éve – ahogyan ő fogalmaz ‒ szellemi sötétségben élt. De miképp lett az egykori bulihuligánból istenfélő ember? „45 éves koromig nagy menetelésben voltam, gyakorlatilag nem volt lelkiismeretem. Bármit megcsináltam anélkül, hogy aztán rosszul éreztem volna magam, mígnem 2020 szilveszterén úgy éreztem, elég volt. Besokalltam! Másnap volt egy nagy beszélgetésem Istennel, egyedül voltam a szobában, és kértem, segítsen, mert egyedül, saját akaratomból nem tudtam volna megálljt parancsolni a féktelen életnek. Jézus meghallgatott, és abban a pillanatban segített. Amikor becsuktam magam mögött a szobaajtót, megszabadultam minden lánctól, függőségtől, ami addig gúzsba kötött. Onnantól, hogy befogadtam Jézust a szívembe, szabad ember lettem, és már van lelkem, lelkiismeretem.”

A család is megtért

Nemcsak Attila, hanem a felesége, a gyerekeik és az ő párjaik is megtértek. „Az egyik nagy tanító szerint, amíg Isten nem keres meg, addig nem tudod megtalálni őt. És ezt az egész családunk megtapasztalta. Először a fiam hívott telefonon, hogy meg szeretne térni, egy óra múlva a lányom, majd a kisebbik gyermekem, a feleségem, a menyem, a vejem és így tovább. Azt hittem, összebeszéltek, de kiderült, egyikük sem tudott a másikról! Végül az én szívem ajtaján is bekopogtatott Isten, és egyszerre tértünk meg az egész családdal.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!