Hazai sztár

Nagy Edmond: „Tudom, őrület, de sírok, ha nem lehetek a gyerekeimmel”

A magyar Tom Jones komoly párkapcsolatra már jó ideje nem vágyik. Egyedül él, amióta gyermekei édesanyjával szétmentek.

Tóth Vera, Oláh ­Ibolya, Galambos Dorina, Dér Heni és Gáspár Laci is ugyanabban a tehetségkutatóban próbált szerencsét, mint Nagy Edmond. Az énekes sem felejti el azokat az éveket, amikor Presser Gábor, Pierrot, Pély Barna vagy Bakács Tibor állva tapsolt neki az első Megasztárban. A nők kedvence végül hatodikként kiesett, de ezt követően még évekig sorra nyerte a szimpátiaszavazásokat. Korábbi versenytársaihoz képest mégis mintha kerülné a reflektorfény. „Hívtak a Sztárban Sztár című műsorba szerepelni, de szerintem nem tudnék én másokat olyan jól leutánozni… Pedig az éneklés a mindenem. Két és fél évvel a Megasztár előtt kezdtem el megtanulni az alapokat, és azóta sem kellett másik szakmát tanulnom” – kezdi a 44 éves, aki háromgyerekes édesapa.

Nem győzött, de Tilla megünnepelte Edmondot az első Megasztárban (Fotó: Ványi Ákos/fotocentral.hu)

„Rácsodálkoznak, hogy engem mennyire szeretnek a srácaim”

Színpadi kisugárzása rendkívül erős, a nők ma ugyanúgy rajonganak érte, mint húsz évvel ezelőtt, amikor a TV2 tehetségkutatójában feltűnt. Ő pedig hálás mindenkinek, aki elmegy a fellépéseire, és megnézi. Megviselték azonban az elmúlt évek. Amióta fiai édesanyjával is véget ért a szerelmük, nem is bonyolódott hosszabb kapcsolatba. „Éltem egy rövid ideig a fővárosban is, de rájöttem, nekem a Balaton az otthonom, ahonnan Budapest sincs elérhetetlen távolságra. És egyébként is ott a helyem, ahol a gyerekeimnek. Edi, Dávid és Brendon minden hétvégét velem töltenek, én pedig annyira bolondulok értük, hogy hétfőtől csütörtökig azt a négy napot is nehezen viselem nélkülük, amit az anyukájuknál töltenek. Tudom, őrület, de én már a születésükkor is sírtam, és sírok a mai napig, ha épp nem lehetek velük. Olyan emlékek, érzelmek kötnek hozzájuk, amik számomra a mindent jelentik. Az artista szüleim angol spárgázni, fejen állni tanítják őket. Mi, négyen pedig igazán őrült dolgokat csinálunk, amikor együtt vagyunk, például képesek vagyunk a fürdőkádban strandolni, pedig alig férünk el. A kapcsolatunk sziklaszilárd, sokszor viszem őket magammal a fellépésekre is, hiszen tíz- és hétévesek. Akik pedig a kulisszák mögött látnak minket együtt, rácsodálkoznak, hogy engem mennyire szeretnek a srácaim. Ez fordítva is ugyanígy van. A legborzasztóbb számomra abban, hogy az édesanyjukkal öt éve a szakítás mellett döntöttünk, hogy már nem lehetek ott velük minden este. Szerencsére Margarétával nagyon emberi maradt a kapcsolatunk, ezt bizonyítja, hogy a fiúk heti három napot mindig velem töltenek. Ez a legfontosabb” – szögezi le.

Fotó: Archív

„Hűséges vagyok”

Edmond azonban gyorsan hozzáteszi, azért ne gondolja senki róla, hogy az elmúlt években megkeseredett. Sőt, inkább nagy kanállal habzsolja az életet. Öblös hangjáért, tüzes természetéért és színpadi megjelenéséért olyannyira odavannak a nők, hogy szinte szétszedik, illetve szednék, ha hagyná. „Megfogadtam, hogy nekem hosszú kapcsolatom egy darabig biztos nem lesz. Nem tudok ugyanis mit kezdeni a féltékenykedéssel. Ezért ért véget a Megasztár után a kapcsolatunk életem nagy szerelmével is, és ha ma, pár hét együttlét után egy hölgy azt mondja nekem, hogy biztos azért nem akarok összeköltözni vele, mert titkolok előle valamit, inkább elengedem. Rám ugyanis még a zenésztársaim is mindig furcsán néztek, amíg Margarétával együtt voltam, hogy mennyire hűséges vagyok. Pedig a mi szakmánkban tényleg szebbnél szebb hölgyek közül válogathatunk. Én sem vagyok szent, de csak akkor, ha nem vagyok kapcsolatban. Most is több vasat tartok a tűzben. De én ezt már az ismerkedési fázisban letisztázom, hogy nálam most ez a szituáció” – meséli.

Ahogy egykor megismertük (Fotó: Rákosi Péter/fotocentral.hu)

„Nagy terveket dédelgetek”

Tíz kilótól szabadult meg idén télen. Azt mondja, az elmúlt időszakban többet idegeskedett a kelleténél, ezért jöttek rá a pluszkilók. „A Covid alatt nem tudtam dolgozni, és anyagilag még ma is érzem ennek a hatását, hiszen hiába vannak lekötött fellépéseim, zömmel olyanok, amiket bármikor lemondhatnak, mert nem biztos, hogy azokat a rendezvényeket, ahová elhívtak, lesz is pénz megrendezni. Szerencsés vagyok, hogy mégsem kellett új szakma után néznem, ám a stressz miatt felszedtem húsz kilót, és nem éreztem már jól magam a bőrömben. Egykori amatőr testépítőként aztán elkezdtem otthon edzegetni, és lassan a régi formámnál vagyok. Most nagy terveket dédelgetek, nagyon szeretnék egy zenekart alapítani, és úgy járni az országot. Engem mindig egy hajszál választott el a nagy áttöréstől, talán a jószívűségem miatt is csúsztam le jó lehetőségekről. De remélem, hogy 2023 már ismét az én évem lesz, és a vidéki rádiók mellett az országos csatornák is játszani fogják majd a dalaimat.”

Régi sérelmek

Csodagyereknek tartották, mert bármibe belekezdett, abban hamar gyors sikereket ért el. Testépítőként az edzője szerint világkarrier előtt állt. Bár 16 évesen trombitált, végül mindent hátrahagyva énekelni kezdett. A Megasztár lett az igazi áttörés, de néhány dolog rosszulesett neki, és ezt húsz év távlatából sem heverte ki.

Kiemelt kép: Nagy Zoltán/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!