Hazai sztár

Megyeri Csilla megtalálta a hasonmását: „A stresszesebb helyzetekből Mesi tud a leggyorsabban kihozni”

Az influenszer négy évvel ezelőtt Hódi Pamela közbenjárásával talált rá a barátnőjére, akivel olyan, mintha testvérek lennének.

Nem rokonok, de nagyon hasonlítanak egymásra. Megyeri Csillának négy évvel ezelőtt mutatták be Farkas-Magyar Emesét, akivel valahányszor együtt látják, mindig a testvérének hiszik. „És nem csak külsőleg, belső tulajdonságainkban is döbbenetes, mennyire hasonlítunk egymásra. Bár egyke vagyok, Mesi tényleg olyan, mintha a testvérem lenne” – kezdi az üzletasszony.

Helyettesítőként is megállná a helyét

Számos vicces helyzetet szült az utóbbi években, hogy a két barátnőt mennyire könnyű összetéveszteni egymással. Azt is megtehetnék, hogy egyszer szerepet cserélnek, eddig azonban még sosem éltek vissza a helyzetükkel. Pedig állítják, kizárólag a legszorosabb baráti társaságuk jönne rá azonnal a turpisságra. „Még az ismert plasztikai sebész is összekevert bennünket. Dr. ­Seffer István nem is akart hinni a szemének, amikor legutóbb épp Mesivel mentem infúziókoktélra a doktor úr feleségének esztétikai rendelőjébe. Így tudtam meg: hónapokkal korábban azt hitte, hogy rám köszönt egy budai bevásárlóközpontban, valójában azonban Mesi volt az. Mivel nem ismerte a doktor urat személyesen, nem gondolta, hogy neki köszönt. A szituáció könnyen kellemetlen lehetett volna, hiszen én rendszeres vendég vagyok a doktor úr feleségének a rendelőjében, és mindig szeretettel fogadnak ott. Utólag mégis nagyot nevettünk rajta, hogy a hasonmásomba botlott. Nagyon meglepődtünk, hogy egy plasztikai sebész is összekevert bennünket, pedig ő nap mint nap arcokkal foglalkozik. Ezek után bármikor elengedem magam helyett Mesit akár egy rendezvényre is, hogy helyettesítsen, ha nem érek rá” – viccelődik Csilla.

Fotó: Borzi Vivien

„Érzi még a rezdüléseimet is”

Hódi Pamelának és férjenek, Tóth Bencének köszönhetik az ismeretségüket, egy baráti társaságban találkoztak négy évvel ezelőtt. „Miután egyre többen mondták, döbbenetes, mennyire hasonlítunk, már nekünk is feltűnt. Addig azonban nem foglalkoztunk vele. Azóta kiderült, nem csupán külső jegyeinkben, de belső tulajdonságainkban is teljesen egyformák vagyunk. Nem véletlen, hogy időközben olyan szorossá vált a kapcsolatunk, hogy nem telik el úgy nap, ne beszélnénk egymással. Amikor pedig olyan szituáció adódik az életemben, ami mélyebben érint a kelleténél vagy számomra stresszesebb, és nehezen tudom kezelni, Mesi tud a leggyorsabban kihozni belőle. Érzi, érti még a rezdüléseimet is, ez hihetetlen! Mindketten spirituális beállítottságúak vagyunk, nagyon szeretünk utazni, és minden, ami a szépségápolással és a divattal kapcsolatos, az minket érdekel. El is határoztuk, hogy ideje lenne kezdeni valamit azzal, hogy ennyire hasonlítunk egymásra. Ezért hamarosan egy közös vállalkozásba fogunk, és piacra dobunk egy új ruhamárkát” – meséli.

Nem csak külsőre, személyiségükben is hasonlítanak (Fotó: Archív)

Van rá tudományos magyarázat

Annak, hogy két ember szinte a megszólalásig hasonlít egymásra, megvan a tudományos magyarázata is. Dr. Manel ­Esteller barcelonai genetikus járt utána, mi lehet a jelenség oka. A tanulmányát korábban a New York Times is szemlézte, eszerint összesen 32 párt vontak be a kutatók a vizsgálatba, vért vettek tőlük, és számos életmódbeli kérdés alapján szelektáltak, sőt egy arcfelismerő szoftver segítségével azt is megállapították, hogy pontosan mennyire hasonlítanak egymásra az alanyok. A kutatásban résztvevők több mint a felénél olyan fokú egyezést tapasztaltak, amit eddig csak egypetéjű ikrek esetén figyeltek meg. A tanulmány szerint azonban az egymásra megszólalásig hasonlító, de rokoni kapcsolatban nem állók a hasonlóságot inkább a DNS-ük egyezésnek, és nem hasonló életmódbeli és környezeti hatásoknak köszönhetik.

Kiemelt kép: Borzi Vivien

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!